Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ελληνικός μάξι πύραυλος

Πρώτη φορά η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικό, τεκμηριωμένο, αμυντικό πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας. Μολονότι κανένας αξιωματικός δεν μπορεί να αναφερθεί επίσημα σε σχέδια και στόχους, οι νέοι πύραυλοι SCΑLΡ που φέρουν τα μαχητικά αεροσκάφη Μιράζ 2000-5 αποτελούν ένα ισχυρό αποτρεπτικό μέσο για την Ελλάδα και βελτιώνουν το εξοπλιστικό ισοζύγιο με την Τουρκία.

Κύριο χαρακτηριστικό του νέου πυραύλου είναι ότι μπορεί να χτυπήσει στόχους εδάφους σε απόσταση άνω των 250 χιλιομέτρων, κρατώντας έτσι τους Έλληνες πιλότους ασφαλείςμακριά από τα εχθρικά αντιαεροπορικά. Μάλιστα από την περασμένη εβδομάδα η Μοίρα 331 «Θησέας» της αεροπορικής βάσης Τανάγρας, που έχει στο οπλοστάσιό της τα γαλλικής κατασκευής βλήματα μακρού βεληνεκούς, είναι και με τη βούλα «πλήρως ετοιμοπόλεμη». Το πράσινο φως δόθηκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Γ. Γιάγκο, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης που ανακοινώθηκε σε σύσκεψη από τον αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχο Γ. Πατσαντάρα. Αεροσκάφη και πύραυλοι παραγγέλθηκαν το 2000 με το σκεπτικό ότι ο ποσοτικός ανταγωνισμός με την Τουρκία δεν βγάζει πουθενά και ότι αυτό που χρειάζεται μια μικρή χώρα είναι η έμφαση στην ποιοτική υπεροχή και μάλιστα με επιλογές που λειτουργούν αποτρεπτικά στον αντίπαλο.

Μείωση αποθεμάτων
Πάντως, προβληματισμό προκαλούν πληροφορίες στρατιωτικών πηγών, σύμφωνα με τις οποίες το πρόβλημα της έλλειψης ανταλλακτικών και εφοδίων που πλήττει τα τελευταία χρόνια τις Ένοπλες Δυνάμεις αρχίζει να «ακουμπά» πλέον και τα Μιράζ 2000-5.

Έμπειροι αξιωματικοί του «Πενταγώνου» επισημαίνουν ότι, λόγω αδράνειας ή επιβράδυνσης των σχετικών διαδικασιών από το υπουργείο Άμυνας, έχουν μειωθεί επικίνδυνα ακόμα και τα αποθέματα μικροσυσκευών που όταν χαλάσουν και αφού επισκευαστούν στη Γαλλία, ξαναχρησιμοποιούνται στα αεροσκάφη.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η κατάσταση αυτή έχει προκληθεί διότι η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών του υπουργείου κρατά στα συρτάρια της εδώ και 7-8 μήνες το σχέδιο της σύμβασης για την υποστήριξη των Μιράζ 2000-5 που είχε επεξεργαστεί η Αεροπορία. Πηγές της αντιπολίτευσης σημειώνουν επίσης ότι αντί να εξασφαλιστεί η ροή ανταλλακτικών και πυρομαχικών για τα υπάρχοντα όπλα, η κυβέρνηση- σε εποχή σκληρής λιτότητας- σχεδίαζε πολυδάπανες νέες αγορές.

Ενοχλήθηκαν Τουρκία- ΗΠΑ
Πόσο η επιλογή του SCΑLΡ ενόχλησε την Τουρκία φαίνεται από τις πιέσεις που άσκησαν το 2000 Άγκυρα και Ουάσιγκτον για ακύρωση της παραγγελίας, με το πρόσχημα ότι δήθεν παραβιαζόταν το διεθνές Πρωτόκολλο Ελέγχου Πυραυλικής Τεχνολογίας (ΜΤCR), που προβλέπει ανώτατο όριο τα 300 χιλιόμετρα. Οι Τούρκοι έκαναν «σημαία» δημοσίευμα αμερικανικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο το βεληνεκές του SCΑLΡ είναι πάνω από 600 χιλιόμετρα!

Ειδικοί θεωρούν ότι οι SCΑLΡ είναι το «μακρύ χέρι» της Πολεμικής Αεροπορίας - μάλιστα, από ορισμένους έχει αναφερθεί ότι η Ελλάδα απέκτησε την ιπτάμενη «σάρισά» της. Οι πύραυλοι μπορούν να εκτοξευθούν από την ασφαλή απόσταση των 250 χιλιομέτρων και να κατευθυνθούν σε στρατηγικής σημασίας και ισχυρής θωράκισης στόχους εδάφους με τη χρήση ψηφιακού χάρτη και της δορυφορικής φωτογραφίας του στόχου που έχουν στη μνήμη τους εκ των προτέρων.

Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια: