Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ: ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΟΥ ή ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑ


1. ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ.

Ο ξεπεσμός του πολιτικού συστήματος και η χρεοκοπία των παραδοσιακών πρωταγωνιστών του – τόσο των φυσικών προσώπων όσο και των θεσμικών του εκφραστών – είναι και δεδομένος και αδιαμφισβήτητος.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δεδομένο και αδιαμφισβήτητο επίσης είναι πως όσο αυτοί οι πρωταγωνιστές συνεχίζουν την προσφιλή σ αυτούς διαδρομή, χωρίς να συναντούν εμπόδια στο δρόμο τους ικανά να τους ανατρέψουν την πορεία, τότε το μέλλον της Ελλάδας θα είναι δυσοίωνο, και οι μέρες που θα ξημερώσουν θα είναι εφιαλτικές γι αυτό το λαό.

Οι κριτικές φωνές και οι βαθυστόχαστες αναλύσεις για όσα συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας πληθαίνουν. Αυτό το φαινόμενο είναι αν θέλετε συνυφασμένο με την κρίση του συστήματος, την κρίση της πολιτικής και τον πολιτικό ευτελισμό γενικότερα.

Αλλωστε όσο ολοφάνερη είναι η κατάπτωση αξιών, αρχών και κανόνων…

Όσο περισσότερο εμφανής γίνεται η έλλειψη αποφασιστικών και συνειδητά στοχευμένων πολιτικών πρωτοβουλιών και δράσεων…

Όσο ο πολιτικός τσαρλατανισμός διεκδικεί να αυτοαποκαλείται «εναλλακτική λύση» στα σύγχρονα πολιτικά αδιέξοδα που γεννά και αναπαράγει ο εθνικός και πολιτικός ενδοτισμός…

Τόσο καθίσταται και εκ των πραγμάτων αναγκαία η κριτική προσέγγιση και η ανάγκη ν ανοίγεται ξεκάθαρο πολιτικό μέτωπο, με οτιδήποτε τείνει με ύπουλο τρόπο να εγκλωβίσει και προοπτικά να ευνουχίσει τις αγνές διαθέσεις και την λανθάνουσα δυναμική ενός αποφασισμένου λαού.

2. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ή ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ???

Με δυο λόγια, η πολιτική σήψη, η κοινωνική αποδιάρθρωση, ο ευνουχισμός θεμελιωδών αξιών και κυρίως ο Νεοταξικός αποχρωματισμός των κορυφαίων πυλώνων που συνθέτουν την ίδια την υπόσταση αλλά και την προοπτική των λαών, γεννά από μόνος του την ανάγκη μιας πολιτικής σκέψης που θα αντιστέκεται σθεναρά στους σχεδιασμούς και τις μεθοδεύσεις του.
Την τροφοδοτεί με «υλικό» και μεγάλη ποικιλία αφορμών για να … «μεγαλουργήσει».

Ταυτόχρονα όμως, αυτή τη διαφορετικότητα την έχει ανάγκη, για να του προσδίδει ψευδεπίγραφο κύρος, απατηλό πλουραλισμό, και να τη χρησιμοποιεί ως εργαλείο και όχημα, προκειμένου να εκτονώνεται μέσο αυτής ανώδυνα και ακίνδυνα η αγανάκτηση και η οργή.

Της προσδίδει δηλαδή μια ψευδεπίγραφη ελευθεριότητα, προκειμένου να ευνουχίσει μέσω αυτής, πιθανές ανεξέλεγκτες πολιτικές και κοινωνικές αντιστάσεις.


3. Η ΣΗΨΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΟΥΣ …ΣΤΟΧΑΣΤΕΣ.

Μέσα σ αυτό το αντιφατικό σκηνικό, «γεννήθηκαν» και ανδρώθηκαν και επιδιώκουν να κατακτούν καθημερινά ένα μερίδιο στην «πίττα της επωνυμίας», διάφοροι φιλοσοφούντες «βαθυστόχαστοι» στοχαστές, πρόθυμοι και έτοιμοι να κρίνουν τους πάντες και τα πάντα.

«Κάτοχοι» της απόλυτης αλήθειας…
«Άριστοι» χρήστες της απόλυτης γνώσης…
«Σφαιρικότατοι» στην πολιτική κριτική και πολιτική ανάλυση…
«Ικανότατοι» στη διαχείριση (κατά κανόνα φραστική) των πολιτικών δεδομένων με στόχο την παραγωγή σκέψης κλπ… κλπ… κλπ…

Μελετώντας ή ακούγοντάς τους, θα συναντήσει κανείς…
Γνώμες λαμπρές…
Σκέψεις υπέροχες…
Γνώμες αυστηρές…
Σκέψεις απόλυτες…

Αλλά σε κάθε περίπτωση, αισθάνεσαι ότι έχεις απέναντί σου ένα «έργο μυαλού» που αποτελεί λειτουργικό κίνητρο για σκέψη, χρήσιμο εργαλείο για δράση, και από αυτή την άποψη δεν περνά απαρατήρητο. Κι αυτό είναι το σημαντικό ! ! !

4. ΑΠΟΨΕΙΣ «ΚΑΘ ΕΑΥΤΕΣ ή ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ»???

Το μεγάλο ερώτημα – και το πρόβλημα κλειδί με μια έννοια – είναι τι γνώμη έχουν οι ίδιοι οι φορείς αυτών των προβληματισμών τόσο για τον εαυτό τους, όσο και για το ίδιο το περιεχόμενο της πολιτικής σκέψης τους.

Ακούσαμε κάποιους να θεωρούν την πολιτική τους σκέψη «πολύτιμη».
Και ίσως να είναι.
Τους ακούσαμε όμως να προτιμούν το πολιτικό τους μονόλογο «προφυλαγμένοι» πίσω από το γυαλί ή το πληκτρολόγιο.
Λυπούμαστε αλλά αυτό αφαιρεί «πολυτιμότητα» από την κατά τα λοιπά πολύτιμη άποψή τους.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ "ΠΟΛΥΤΙΜΗΣ" ΑΠΟΨΗΣ... ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ "ΠΟΛΥΤΙΜΗΣ" ΑΠΟΨΗΣ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΦΥΛΛΑΓΜΕΝΗ ΣΕ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΑ ΔΟΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΣΦΡΑΓΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΝ, ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΥΔΡΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΦΡΑΓΙΖΟΝΤΑΙ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ... "ΔΟΧΕΙΑ".

Διαβάσαμε κάποιους άλλους, να επιχειρούν να θέτουν «κανόνες» στον αντίλογο…
Να φιλτράρουν και να ξιφουλκούν κατά πάντων εύκολα και ανέξοδα…
Να λογοκρίνουν με περισσή θρασύτητα αυτοπροσδιορίζοντας την αφεντιά τους ως κάτοχο της απόλυτης αλήθειας…
Τους είδαμε να απορρίπτουν αβασάνιστα πολιτικούς προβληματισμούς…
Να αυτο-επιδοκιμάζουν και να αυτο-επιβραβεύουν την πολυτιμότητα της άποψής τους, μέσα από την ασφάλεια του μονόλογου…

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ! ! !

Επαναλαμβάνουμε ωστόσο με κίνδυνο να γίνουμε κουραστικοί:

ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥΣ.
ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ.
Κι αυτό είναι δικαίωμά μας ! ! !

Κι αυτό το κάνουμε γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι:

Η «ΠΟΛΥΤΙΜΗ» ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΦΙΧΤΑΓΚΑΛΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΙΔΙΟΤΥΠΟ ΣΕΧΤΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΣΜΟ.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΜΠΝΕΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠ ΟΛΑ ΤΟ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΗ ΑΝΑΛΗΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ.

Ας γίνουν και λάθη…
Ας υπάρξουν και κενά…
Ας υπάρξουν και καθυστερήσεις…
Ας μην υπάρξει και απόλυτη συμφωνία όλων σε όλα…

ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΡΑΞΙΑ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΑΛΑΖΟΝΤΕΣ.

5. ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ, ΘΕΛΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ.

Κάποιοι ίσως περιμένουν το «κίνημα» αντίστασης στα σχέδια της Νέας Τάξης να ανδρωθεί, να φτιάξει το δικό του «μαγαζί» και μόλις κρεμάσει απ έξω την ταμπέλα «ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΥΝ» τότε να κοπιάσουν.

Αυτός ο λαός όμως ΘΕΛΕΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ικανούς να τον συνεγείρουν, να τον αφυπνίσουν και να πρωτοπορήσουν στον ευγενικό αγώνα του ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΧΑΝΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΟΜΠΑΡΣΟΥΣ, έστω κι αν είναι «κάτοχοι» πολύτιμης πολιτικής σκέψης.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ.

Ο ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΤΙΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΕΚΔΙΔΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ «ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ»

ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ή ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - (έστω και αν το αντιπολιτεύεται φραστικά) – ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΚΦΡΑΣΤΗ ΤΗΣ.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ «ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ» ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ.

Η ΙΔΙΑ ΟΜΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΕΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ.
ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ...
ΠΡΩΤΟΠΟΡΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΦ ΥΨΗΛΟΥ ! ! !

Γι αυτό και οι επιλογές που έχει ο πολιτικά σκεπτόμενος «πρωταγωνιστής» είναι δυό:
- Ή θα παραμείνει κλεισμένος στο αποστειρωμένο γυάλινο κλουβί του, θαυμάζοντας με ναρκισσισμό την … «πολυτιμότητα» της πολιτικής του σκέψης…

- Ή θα τολμήσει να πάρει απ το χέρι την άποψή του και το λαό βγαίνοντας μπροστά στην πολιτική δράση που δεν αφυδατώνει την πολιτική σκέψη.

ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ Η ΡΟΔΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΟ ΑΝΑΛΥΤΗ…

ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ! ! !

ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΗΣΟΥΜΕ Σ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΠΝΟΗΣ ΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ ΓΙΑ Ν ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: