Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Έρχεται παγκόσμιος φόρος τραπεζών;


Οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου είναι κοντά σε συμφωνία για την επιβολή ενός παγκόσμιου φόρου στις τράπεζες, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε (τον Φεβρουάριο) ο απερχόμενος Βρετανός πρωθυπουργός Gordon Brown. Στην Ντάουνινγκ Στριτ εκφράζονται ελπίδες ότι μία τέτοια συμφωνία ενδέχεται να υπογραφεί κατά τη σύνοδο του G20, που θα γίνει στον Καναδά τον Ιούνιο.

Ο Μπράουν πιστεύει ότι η κοινή γνώμη έχει στραφεί αποφασιστικά υπέρ μιας παγκοσμίως συντονισμένης φορολογίας μετά τη κίνηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama, τον περασμένο μήνα, να αντλήσει 90 δισ. δολάρια από μια ειδική εισφορά που θα επιβληθεί στις τράπεζες.
Εκτιμάται δε ότι η επιβολή ενός τέτοιου φόρου θα κοστίσει στον χρηματοοικονομικό κλάδο πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια. «Είναι ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο χτίζεται διεθνώς η συναίνεση για την ανάληψη δράσης σε αυτό το θέμα», είπε μιλώντας στους ‘Financial Times’ ο κ. Μπράουν, ο οποίος είναι ένθερμος υποστηρικτής της επιβολής
κάποιου είδους εισφοράς στις τράπεζες.
Πέρυσι, ο ίδιος είχε προωθήσει την επιβολή ενός φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές -του αποκαλούμενου φόρου Τόμπιν- ως μία από τις εναλλακτικές λύσεις για να διασφαλιστεί ότι «οι τράπεζες θα συνεισφέρουν το μερίδιο που τους αναλογεί στην κοινωνία».
Τότε, οι ΗΠΑ είχαν άμεσα και κατηγορηματικά απορρίψει αυτό το σενάριο, όμως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξετάζει πολλούς άλλους τρόπους για την επιβολή ενός φόρου στον κλάδο.
Στη συνέχεια, όπως προαναφέρθηκε, η Ντάουνινγκ Στριτ ελπίζει ότι θα υπάρξει συμφωνία επί της αρχής τον Ιούνιο, στη σύνοδο κορυφής του G20, αν και ο καθορισμός των λεπτομερειών για τον τρόπο επιβολής του φόρου και της αποδοτικότητάς του θα απαιτήσει περισσότερο χρόνο διαπραγματεύσεων. «Οι πολίτες είναι τώρα έτοιμοι να αναζητήσουν τον προσφορότερο μηχανισμό για την επιβολή μιας εισφοράς», είπε ο κ. Μπράουν.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι κατά τη γνώμη του, το ΔΝΤ θα παρουσιάσει μια μέθοδο η οποία θα είναι «κατά τι διαφορετική» από τον φόρο που έχει προτείνει ο κ. Ομπάμα. Ανάμεσα στις επιλογές που υπάρχουν είναι η φορολόγηση των τραπεζικών κερδών, του κύκλου εργασιών ή ακόμη και των αμοιβών.
Ο ρόλος του Μπράουν στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης δεν αποκλείεται να τον καταστήσει κατάλληλο υποψήφιο για την ανάληψη, μελλοντικά, μιας θέσης διεθνούς εμβέλειας.

* Υπάρχει έντονη φημολογία ότι ο Γκόρντον Μπράουν θα αναλάβει την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
* Την επιβολή παγκόσμιου φόρου στις τράπεζες ζήτησε και η καγκελάριος της Γερμανίας Α. Μέρκελη ενώ και η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κ. Λαγκάρντ τάχθηκε κι αυτή υπέρ της επιβολής παγκόσμιου φόρου στις τράπεζες.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: