Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

Νέα τουρκική πρόκληση και ενεργοποίηση της "κόκκινης γραμμής"


Για άλλη μία φορά η ελληνική πλευρά υποχρεώθηκε να ενεργοποιήσει την λεγομένη «κόκκινη γραμμή» σήμερα τις πρωινές ώρες, όταν κατά την διάρκεια ασκήσεως ελληνικών αεροναυτικών δυνάμεων, 6 τουρκικά αεροσκάφη F-16 εισήλθαν στην δεσμευμένη με ΝΟΤΑΜ περιοχή διεξαγωγής της ασκήσεως. Η περιοχή αυτή, χωροταξικά οριζόταν προς Ανατολάς από τα δυτικά παράλια μεταξύ Χίου – Λέσβου μέχρι και τον 25ο Μεσημβρινό προς Δυσμάς. Σύμφωνα με την σχετική ΝΟΤΑΜ που είχε εκδώσει η ΥΠΑ, ο εναέριος χώρος της περιοχής είχε δεσμευτεί μέχρι το ύψος των 12.000 ποδών. Τα τουρκικά μαχητικά εισήλθαν στην δεσμευμένη περιοχή στις 10.00 πετώντας σε ύψος 6.000 ποδών. Εκείνη την στιγμή δεν ευρίσκοντο στην περιοχή ελληνικά αεροσκάφη που συμμετείχαν στην άσκηση και δόθηκε εντολή άμεσης απογείωσης αεροσκαφών ετοιμότητας τα οποία αναχαίτισαν τα τουρκικά. Λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού, ενεργοποιήθηκε η τηλεφωνική σύνδεση μεταξύ Λάρισας και Εσκί Σεχίρ, οπότε τα τουρκικά αεροσκάφη απεχώρησαν στις 10.26.
Επρόκειτο για την άσκηση ΚΥΚΛΩΝ, η οποία ξεκίνησε την Δευτέρα με τον απόπλου του Ελληνικού Στόλου. Αυτός χωρίστηκε σε δύο ομάδες (κυανή και ερυθρά δύναμη) που επιδόθηκαν σε επιχειρήσεις η μία εναντίον της άλλης. Πέραν των μονάδων επιφανείας, συμμετέχουν υποβρύχια και αεροσκάφη της ΠΑ. Την Δευτέρα εκτελέστηκαν πραγματικά πυρά σε προκαθορισμένο πεδίο βολής. Σήμερα που δεν υπήρχε πρόβλεψη για εκτέλεση πραγματικών πυρών, εμφανίστηκε (εκ του ασφαλούς) προκλητική η Τουρκική Αεροπορία στέλνοντας τα αεροσκάφη της εντός της δεσμευμένης περιοχής.

Για πολλοστή φορά, η Τουρκία μέσω των Ενόπλων Δυνάμεών της επιβεβαιώνει τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της στο Αιγαίο και τον ρόλο του ταραχοποιού της περιοχής. Υπογραμμίζεται δε ότι παρά τα ευχολόγια, η Τουρκία εξακολουθεί να τηρεί ξεκάθαρη εχθρική στάση
εις βάρος της Ελλάδος. Πηγή


Αναδημοσιευτηκε απο  http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: