Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Η απόδειξη της κατάρρευσης με τις ενέργειες Παπακωνσταντίνου και την εμπλοκή της Goldman Sachs

Δείτε βήμα προς βήμα πως οδήγησαν την Ελλάδα στο “ΝΑΙ”. Πρέπει να τους σταματήσουμε και να λογοδοτήσουν. Η απόδειξη συνεργασίας της Goldman Sachs που είχε ποντάρει στην πτώχευση της χώρας και του Υπουργείου Οικονομικών.

Πως μπήκε η ταφόπλακα στη συνεργασία με την Κίνα και πως εκτινάχθηκαν τα Spreads.

Πως εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό αρνούμενοι κάθε εμπλοκή του ΔΝΤ, ενώ ο Σαχινίδης παραδέχτηκε προχθές ότι αυτός ήταν ο στόχος!

Χορός Δισεκατομμυρίων πίσω από τις μεθοδεύσεις.

Παπακωνσταντίνου: Στόχος για άντληση 10 δισ. δολ. από την Κίνα.

Δημοσιεύθηκε: 18:33 – 26/01/10
Διαφοροποιημένο σχέδιο δανεισμού που περιλαμβάνει την πιθανότητα να συγκεντρωθούν έως 10 δισ. δολ. από Κινέζους και άλλους Ασιάτες επενδυτές δημοσιοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όπως αναφέρει η “Wall Street Journal”, βασιζόμενη σε τηλεγράφημα του Dow Jones Νewswire.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα ηγηθεί αντιπροσωπείας η οποία θα ταξιδέψει τον επόμενο μήνα στις ΗΠΑ και στην Ασία για την προώθηση ελληνικών εκδόσεων αξίας τουλάχιστον 1,5 - 2 δισ. δολαρίων σε ευρώ, δολάρια και ίσως γεν.

Το οικονομικό επιτελείο ευελπιστεί ότι στο road show, το οποίο περιλαμβάνει στάσεις σε Πεκίνο, Σαγκάη και Χονγκ Κονγκ, μπορεί να αντληθεί το πενταπλάσιο ποσό.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της “WSJ”, ο Έλληνας υπουργός τονίζει τα εξής: “Γι’ αυτό στην Κίνα υπάρχει μεγάλη ρευστότητα, υπάρχουν μεγάλα κεφάλαια. Γι’ αυτό και θα περιλάβουμε την Κίνα στο road-show“.

Πρόσθεσε ότι αν πρόκειται να εμπλακούν Κινέζοι επενδυτές, τότε το μέγεθος του ομολόγου “θα πρέπει να είναι μεγάλο… πιθανόν στα 5 - 10 δισ. δολάρια”.

Και η …αυτοδιάψευση μετά τις νουθεσίες της Goldman Sachs και του ΔΝΤ που τότε …δεν υπήρχε!

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου διαψεύδει πώληση ομολόγων στην Κίνα

Ο υπουργός Οικονομίας κ Παπακωνσταντίνου διέψευσε το δημοσίευμα των FT ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε συζητήσεις για να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα οι Κινέζοι.

Η Ελλάδα δεν διαθέτει «εναλλακτικό σχέδιο» για την περίπτωση που το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης δεν αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών, δήλωσε ο Γιώργος…

Παπακωνσταντίνου στη διάρκεια συνέντευξής του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Όταν ερωτήθηκε εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει «Plan B» που προβλέπει την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Όχι, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι θα το χειριστούμε μόνοι μας».

«Πιστεύουμε ότι τα μέτρα που έχουμε εξαγγείλει είναι κατάλληλα», επισήμανε ο κ. Παπακωνσταντίνου στη συνέντευξη που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της γερμανικής κυβέρνησης. «Δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση στην επιτυχία», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «αυτή είναι η πρώτη ουσιαστική δοκιμασία της ευρωζώνης».

Και επρόκειτο για “παρεξήγηση” σύμφωνα με την Καθημερινή:
Παρεξήγηση οι δηλώσεις Παπακωνσταντίνου

Στο δημοσίευμα της Wall Street Journal, εκτός από το ότι αναφέρεται πως η Ελλάδα προσπαθεί να διαθέσει έως και 25 δισ. ευρώ σε κινεζικά κεφάλαια, φιλοξενούνται και δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με το άνοιγμα της Ελλάδας στην Κίνα. Ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με την WSJ, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δανειστεί μέσω ομολόγων από 5 έως και 10 δισ. δολάρια από Κινέζους επενδυτές.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ο στόχος των 5-10 δισ. ευρώ που αναφέρθηκε ως λεγόμενο του κ. Παπακωνσταντίνου, δεν ισχύει. Οπως ανέφεραν, χθες, επρόκειτο για παρερμηνεία των δηλώσεων του υπουργού από πλευράς του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dow Jones Newswire. Ωστόσο, επίσημη διάψευση σαν αυτή για την πώληση 25 δισ. ευρώ ελληνικού χρέους σε Κινέζους επενδυτές δεν εκδόθηκε από το υπουργείο.

Πάντως, το μόνο βέβαιο είναι ότι προς τα τέλη Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί road show από το οικονομικό επιτελείο σε ΗΠΑ και Ασία, με αρκετές στάσεις στην Κίνα (Πεκίνο, Σαγκάη, Χονκ Κονγκ). Στόχος είναι η έκδοση ενός δολαριακού «παγκόσμιου» ομολόγου και πιθανώς ενός ομολόγου σε γιεν για την εσωτερική αγορά της Ιαπωνίας, για την άντληση 1,5-2 δισ. δολαρίων ή και παραπάνω ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν εκείνη τη στιγμή στις αγορές.

Που οδήγησε αυτή η κωμωδία; Μα που αλλού; Εκεί που στόχευε ΑΚΡΙΒΩΣ (παρατηρήστε την εμπλοκή της Goldman Sachs):

Η διάψευση για την κινεζική βοήθεια εκτίναξε το spread

Η διαφορά απόδοσης του ελληνικού 10ετούς ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό έφτασε ώς τις 373 μονάδες βάσηςΤου Σωτηρη Nικα – Καθημερινή

«Μαύρη» μέρα έζησε χθες η ελληνική αγορά ομολόγων, ως αποτέλεσμα, πρώτον, των ξένων δημοσιευμάτων που θέλουν την Ελλάδα να πουλάει σημαντικό μέρος του χρέους στην Κίνα (έως και 25 δισ. ευρώ) και δεύτερον, της διάψευσης των σεναρίων αυτών. Η διακίνηση του σεναρίου αυτού οδήγησε τη διαφορά απόδοσης (spread) του ελληνικού 10ετούς ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό, να σπάσει νέο ρεκόρ από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ και έπειτα, καθώς ανήλθε στην περιοχή των 320 μονάδων βάσης, από 299 που ήταν προχθές.

Ωστόσο, ακόμα χειρότερη ήταν η αντίδραση των αγορών, όταν διαψεύστηκαν οι φήμες τόσο από το υπουργείο Οικονομικών, όσο και από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα GoldmaSachs (GS) που θεωρητικώς εμπλέκεται στη φημολογούμενη συμφωνία. Μετά από αυτές τις διαψεύσεις, το spread εκτινάχθηκε ακόμα και στις 373 μονάδες βάσης (74 μονάδες αύξηση σε μία μέρα), ενώ το spread των 5ετών τίτλων έφτασε έως και τις 435 μονάδες από 368 μονάδες την Τρίτη.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με αναλυτές, σημαίνει ότι οι επενδυτές θεωρούσαν ως έσχατη λύση σωτηρίας της Ελλάδας, την προσφυγή της στην Κίνα. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση υπήρξε για ακόμα μία φορά έντονο κερδοσκοπικό παιχνίδι.

Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα των Financial Times (FT) και της Wall Street Journal (WSJ), η Ελλάδα πιέζει την Κίνα να αγοράσει ομόλογα ύψους 25 δισ. ευρώ. Μάλιστα, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στην προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης, ρόλο διαμεσολαβητή έχει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα GoldmaSachs (GS).

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών και η GS διέψευσαν χθες τα συγκεκριμένα σενάρια, καθώς και το ότι στο πλαίσιο των συζητήσεων η GS πρότεινε την πώληση ποσοστού της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) στην Bank of China και στην China Investment Corp. Από την πλευρά της, η Κομισιόν δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Ειδικά για την εμπλοκή της Εθνικής Τράπεζας στο σενάριο των δημοσιευμάτων, πρέπει να σημειωθεί ότι το Δημόσιο στην Τράπεζα έχει μόλις το 0,5% του μετοχικού της κεφαλαίου, ενώ η πώληση των συμμετοχών των ταμείων παρουσιάζει σημαντικά νομικά προβλήματα. Οι δύο αυτοί λόγοι καθιστούν σχεδόν ανέφικτο να δοθεί μέρος της ΕΤΕ σε κινεζικές τράπεζες ή οπουδήποτε αλλού.

Το υπουργείο Οικονομικών, με χθεσινή του ανακοίνωση που εστάλη και στα ξένα μέσα ενημέρωσης, διαψεύδει «κατηγορηματικά ότι υπάρχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την αγορά χρέους, είτε ελληνικών ομολόγων είτε ελληνικών περιουσιακών στοιχείων από επενδυτικά σχήματα στην Κίνα ή αλλού». Επίσης, με την ανακοίνωση «διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι υπάρχει οποιαδήποτε εντολή σε επενδυτική τράπεζα να κάνει διαπραγματεύσεις σε αυτή την κατεύθυνση για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης».

Παράλληλα, και η GS διέψευσε με τη σειρά της χθες ότι προωθεί την πώληση ποσοστού της ΕΤΕ σε κινεζικές τράπεζες, ενώ πηγή κοντά στην αμερικανική τράπεζα υποστήριξε πως δεν έχει δρομολογηθεί καμία συμφωνία για διάθεση ελληνικών ομολόγων συγκεκριμένα σε Κινέζους επενδυτές। Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι η GS ήταν ένας από τους 6 αναδόχους της κοινοπρακτικής έκδοσης των 5ετών τίτλων που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, ενώ η ίδια πηγή υποστήριξε χθες πως η τράπεζα επιθυμεί να έχει περαιτέρω συνεργασία με την Ελλάδα।

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: