Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Ντόμινο φοβούνται από την ελληνική κρίση - Ή σώζεται η Ελλάδα ή βουλιάζουν όλοι μαζί!

To φαινόμενο του ντόμινο αρχίζει να λαμβάνει η οικονομική κρίση στην χώρα μας στις διεθνείς αγορές, καθώς πιθανή αδυναμία της Ελλάδας να αποπκηρώσει το χρέος της θα συμπαρασύρει στη δίνη μεγάλων προβλημάτων και τους δανειστές της. Υπό τον φόβο αυτό η ευρωζώνη ενέκρινε χθες την άμεση ενεργοποίηση από την ερχόμενη Δευτέρα του πακέτου των 110 δισ. ευρώ! Η προχθεσινή πτώση της Wall Street «χτύπησε» τον κώδωνα κινδύνου στις αμερικανικές αρχές, καθώς ο Dow Jones [.DJI]  παρουσίασε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση στην ιστορία του, που έφθασε περίπου τις 1.000 μονάδες, εξανεμίζοντας εκείνη τη στιγμή 1 τρισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία.
Η Ευρώπη γνώρισε τη χειρότερη εβδομαδιαία πτώση από το Νοέμβριο του 2008, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα», ενώ ανάλογες ήταν οι απώλειες σε Ασία και αναδυόμενες αγορές. Το ευρώ δέχθηκε έντονες πιέσεις, δοκιμάζοντας το χαμηλό του 1,25 έναντι του δολαρίου, για να επιστρέψει χθες στο 1,27. Ανάλογο χτύπημα δέχθηκε και η αγορά πετρελαίου, καθώς η τιμή του αργού κατέγραψε απώλειες μεγαλύτερες του 13% μέσα σε τέσσερις μόλις ημέρες.
Οι φόβοι για εξάπλωση της κρίσης έχει θέσει σε επιφυλακή τις κυβερνήσεις, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, να υπογραμμίζει την ανάγκη να δοθεί μία «ισχυρή απάντηση» στην κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη, ύστερα από συνομιλία που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ.
Την ίδια ώρα, οι υπουργοί Οικονομικών του G7 συμφώνησαν να συνεχίσουν να παρακολουθούν με άγρυπνο μάτι την αναστάτωση στις αγορές, όπως αποκάλυψε στο Reuters αξιωματούχος του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών, ενώ η ΕΚΤ ήρθε σε επαφή με εμπορικές τράπεζες, για να αποσαφηνίσει την κατάσταση στη διατραπεζική αγορά.
Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της αρχής χρηματαγοράς της Γαλλίας, Ζαν Πιερ Ζουγέ, διαμήνυσε ότι η χώρα του θα διερευνήσει τις αβάσιμες φήμες που έχουν στόχο την Ισπανία και την Ιταλία και θα επιβάλει κυρώσεις εναντίον των κερδοσκόπων.
Στις ΗΠΑ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να διερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν την απότομη προχθεσινή βουτιά.
Καθαρές εκροές άνω των 2 δισ. δολαρίων γνώρισαν τα ευρωπαϊκά μετοχικά αμοιβαία την εβδομάδα έως τις 5 Μαΐου - τις μεγαλύτερες σε διάρκεια ενός έτους.
Στο μεταξύ οι ηγέτες της ζώνης του ευρώ ενέκριναν οριστικά την Παρασκευή την ενεργοποίηση του σχεδίου οικονομικής βοήθειας 110 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα για περίοδο τριών χρόνων και δήλωσαν έτοιμοι επί της αρχής να «ενισχύσουν» τη δημοσιονομική πειθαρχία, σύμφωνα με ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή.
Το πράσινο φως των ηγετών της ζώνης του ευρώ στην έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες ήταν αναμενόμενο, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών είχαν ήδη συμφωνήσει για το σχέδιο την περασμένη Κυριακή (2/5).
Η ζώνη του ευρώ βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για την υπεράσπισή της, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
«Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πρέπει να λάβουμε αποφάσεις», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι, κατά τη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια: