Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Η Citigroup λέει: μόνο οι "Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης" θα σώσουν το ευρώ



Με ένα σημείωμά της προς τους πελάτες της η Citigroup προειδοποίησε ότι είναι πιθανόν η ευρωζώνη να διαλυθεί, εκτός αν τα μέλη κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον τόσο στο δημοσιονομικό όσο και στο πολιτικό επίπεδο.

«Η Ευρώπη χρειάζεται να σταθεί όρθια και να αποφασίσει αν πρόκειται να γίνει οι «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης » ή ένα «χιλιομπαλωμένο πάπλωμα (πάτσγουορκ)» ανεξάρτητων κρατών, αναφέρεται σε ένα σημείωμα από τον Tom Fitzpatrick, που είναι ο επικεφαλής τεχνικός αναλυτής της Citigroup στη Νέα Υόρκη, που πρώτα πρωτοδημοσιεύτηκε από το Bloomberg.
H εν λόγω εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, που είναι η μεγαλύτερη στον πλανήτη και μία από τις τέσσερεις μεγαλύτερες τράπεζες της Αμερικής, επισημαίνει ότι αν η ενοποίηση παραμείνει μόνο στα χαρτιά, τότε η ζώνη του ευρώ θα καταρρεύσει ακόμα και αν η τρέχουσα ελληνική κρίση τελικά επιλυθεί.
"Χωρίς να έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία ανάμεσα στα μεγάλα έθνη - και κυρίως στη Γερμανία - για προσανατολισμό προς αυτή την κατεύθυνση, φοβόμαστε ότι το ευρώ
ως κοινό και επεκτεινόμενο μοναδικό νόμισμα θα καταρρεύσει χωρίς αμφιβολία", λέει στη συνέχεια της ανάλυσης.
Φέτος το Φεβρουάριο, ο ‘σοφός’ (ή ‘μάγος’) των αμοιβαίων κεφαλαίου υψηλού ρίσκου (hedge funds) Τζωρτζ Σόρος προειδοποίησε επίσης την ευρωζώνη ότι είναι αναγκασμένη να διασπαστεί αν παραμείνει χωρίς δημοσιονομική ένωση.
"Η τεχνητή βοήθεια μάλλον είναι αρκετή για την Ελλάδα, αλλά αφήνει απέξω την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Όλοι αυτοί μαζί συνθέτουν ένα πολύ μεγάλο μέρος της Ευρωχώρας, το οποίο δε θα μπορούσε ποτέ να βοηθηθεί σύμφωνα με τον υφιστάμενο μηχανισμό... Η επιβίωση της Ελλάδας θα άφηνε αναπάντητα τα θεμελιώδη ερωτήματα για το μέλλον της Ευρώπης", είπε ο ίδιος στους Financial Times.
"Η κατασκευή της ευρωζώνης ήταν από την αρχή ελαττωματική. Ένα πραγματικά δυνατό νόμισμα απαιτεί τόσο μία Κεντρική Τράπεζα, όσο και ένα κοινό Υπουργείο Οικονομικών. Και το υπουργείο αυτό δε χρειάζεται για να φορολογεί τους πολίτες σε καθημερινή βάση, αλλά για να υπάρχει διαθέσιμο σε περιόδους κρίσεων", είπε. "Όταν το χρηματοπιστωτικό σύστημα βρίσκεται σε κίνδυνο κατάρρευσης, η κεντρική τράπεζα μπορεί να παρέχει την απαραίτητη ρευστότητα, αλλά μόνο ένα κοινό υπουργείο οικονομικών μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αξιοπιστίας."
"Όλα αυτά είναι πασίγνωστες βασικές αρχές, που θα έπρεπε να ήταν ξεκάθαρες σε όλους όσους ενεπλάκησαν στη δημιουργία του ευρώ".
Το ευρώ έχει διολισθήσει 6,1% σε σχέση με το δολάριο των ΗΠΑ, από την αρχή του έτους.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: