Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Και..εντελώς τυχαία κυκλοφόρησε και η πρώτη εφημερίδα στην Ελλάδα των Σκοπιανών!!



Κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της σκοπιανής εφημερίδας στην Ελλάδα με τον βουλγάρικο τίτλο «Нова Зора»- ‘Νέα Αυγή’ με κείμενα στην σλαβομακεδονική γλώσσα.Εκδότης είναι ο Δημήτρης Ιωάννου.

« Το μήνυμα είναι σαφές, τα χρόνια του φόβου παρήλθαν. Η χώρα μας δεν μπορεί πια να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό της. Μπορούμε να συμφωνήσουμε και να προσαρμοστούμε με ό, τι συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες» γράφει η συντακτική επιτροπή της εφημερίδας.
«Σήμερα», αναφέρει το σκοπιανό κανάλι ‘Άλφα ΤΒ’ «είναι μια ιστορική μέρα για το μακεδονικό και για όλους τους Έλληνες πολίτες, που θέλουν μια πραγματικά ευρωπαϊκή, δημοκρατική Ελλάδα.

Άρχισε η κυκλοφορία του πρώτου μαζικού μέσου ενημέρωσης το οποίο θα περιέχει νέα , άρθρα και σχόλια στη «μακεδονική» γλώσσα. Μια γλώσσα που επίσημα στην Ελλάδα δεν υπάρχει, αλλά ανεπίσημα μιλιέται ή γίνεται κατανοητή σε περισσότερους από μισό εκατομμύριο ανθρώπους, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα» είπε σε δήλωσή του σήμερα ένας από το προσωπικό της «μακεδονικής» εφημερίδας «Нова Зора»-Νόβα Ζόρα.
Η «Нова Зора» είναι η εφημερίδα, επισημαίνει η σκοπιανή τηλεόραση, που θα ασχολείται κατά κύριο λόγο με τους αυτόχθονες «Μακεδόνες», οι οποίοι θέλουν να κρατήσουν την επαφή με τη γλώσσα τους, που θέλουν να τη μάθουν στα παιδιά τους και επιζητούν να αναζητήσουν τα δικαιώματά τους για να μάθουν τον πολιτισμό και την ιστορία τους.Η εφημερίδα, γράφει το δημοσίευμα θα προσφέρει στους αναγνώστες θέματα που δεν βρίσκονται αλλού.
Άγνωστα και σημαντικά γεγονότα που έχουν μείνει σκόπιμα στο σκοτάδι για πολλές δεκαετίες θα έρθουν στο φως καθώς και απλές καθημερνές ιστορίες με αναλύσεις και γνώμες, χωρίς μάσκες και περιορισμούς.
Αυτή είναι κληρονομιά μας, γράφει η συντακτική ομάδα της σκοπιανής εφημερίδας που εκδίδεται στην Ελλάδα, Νέα Αυγή- Νόβα Ζόρα ή «Нова Зора».
(Η εφημερίδα των Σκοπιανών στην Ελλάδα.)

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: