Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Μετά το ΑΜΚΑ, έρχεται το BARCODE για τους φορολογούμενους!


Κάθε πολίτης θα μπορεί να έχει ατομικό κωδικό, που θα σαρώνεται στις αγορές του από τα καταστήματα. Οι σχεδιαζόμενες από το υπουργείο Οικονομικών διαδικασίες ηλεκτρονικής υποβολής των αποδείξεων προβλέπουν ακόμη και την απόδοση γραμμωτών κωδικών (barcodes) στους φορολογούμενους, προκειμένου αυτοί να αναγνωρίζονται ως συναλλασσόμενοι από τα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με τα σχέδια που εκπόνησε και δημοσιοποίησε χθες η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, η καταγραφή των συναλλαγών που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι θα γίνεται με την υποχρεωτική υποβολή των στοιχείων των αποδείξεων λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών που τους εκδίδουν οι αντισυμβαλλόμενοι επιτηδευματίες. Τα στοιχεία των αποδείξεων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη ΓΓΠΣ με τρεις εναλλακτικούς τρόπους:

1) Με καταχώριση των στοιχείων των αποδείξεων σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα από τους ίδιους τους συναλλασσόμενους πολίτες. Ο πολίτης θα καταγράφει τα στοιχεία κάθε απόδειξης που έχει λάβει σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή, την οποία θα μπορεί να εκτελεί είτε στον προσωπικό υπολογιστή του είτε στο κινητό του τηλέφωνο είτε απευθείας στο διαδίκτυο. Τα στοιχεία αυτά θα υποβάλλονται ετησίως, μέσω της εφαρμογής, μαζί με τη φορολογική δήλωση. Πρόσθετα, θα παρέχεται η δυνατότητα σταδιακής υποβολής των στοιχείων των αποδείξεων σε προγενέστερο χρόνο, ώστε οι αποδείξεις να προστίθενται σταδιακά στην ηλεκτρονική μερίδα του φορολογούμενου στη ΓΓΠΣ. Η παρακολούθηση της μερίδας θα γίνεται από ειδική ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού διαδικτυακού συστήματος taxisnet της ΓΓΠΣ. Στη σελίδα αυτή θα εμφανίζεται το σύνολο των αποδείξεων των οποίων τα στοιχεία υποβλήθηκαν. Οι αποδείξεις, με τον τρόπο αυτό, θα περνάνε αυτόματα σε οικογενειακή ηλεκτρονική μερίδα του φορολογούμενου και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1), η οποία θα είναι υποχρεωτικά ηλεκτρονική.


2) Με την απόδοση σε κάθε φορολογούμενο ενός νέου μοναδικού αριθμού συναλλασσόμενου, που θα έχει τη μορφή γραμμωτού κωδικού (barcode). Για να λάβει τον barcode ο φορολογούμενος θα πρέπει να υποβάλει αίτηση στην υπηρεσία taxisnet, στη διαδικτυακή πύλη της ΓΓΠΣ. Μέσω του barcode θα συσχετίζεται αυτόματα κάθε συναλλαγή του φορολογούμενου με τον ΑΦΜ του. Για τον σκοπό αυτό σε όλες τις ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων θα ενσωματωθεί σύστημα καταγραφής συναλλαγών. Με την πραγματοποίηση της συναλλαγής το σύστημα καταγραφής της ταμειακής μηχανής με ειδικό μηχάνημα σκάνερ θα σαρώνει τον barcode του πελάτη και θα καταγράφει τα στοιχεία του μαζί με τα λοιπά στοιχεία της συναλλαγής. Τα στοιχεία της συναλλαγής, στα οποία θα περιλαμβάνονται και τα στοιχεία του πελάτη, θα υποβάλλονται (θα αποστέλλονται) αυτόματα από την ταμειακή μηχανή στη ΓΓΠΣ και θα περνάνε στην ηλεκτρονική μερίδα του.


3) Με τη χρήση ενός γραμμωτού κωδικού δύο διαστάσεων, που θα εκτυπώνεται πάνω σε κάθε απόδειξη. Ο κωδικός θα περιέχει όλα τα στοιχεία της συναλλαγής και ο φορολογούμενος θα καλείται ο ίδιος να σαρώνει τον κωδικό αυτό μέσω του κινητού τηλεφώνου του ή μέσω σκάνερ, προκειμένου στη συνέχεια να εισάγει τα στοιχεία της απόδειξης στην ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής αποδείξεων που θα έχει στη διάθεσή του στον υπολογιστή του, στο κινητό του ή στο διαδίκτυο.

makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: