Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Μυστήριο με ανακάλυψη μουμιοποιημένου νάνου!



Γενικά θεωρούμε ότι γνωρίζουμε την ποικιλία των όντων που φιλοξενεί ο πλανήτης μας, καθώς και αυτά που φιλοξένησε σε παλιότερες περιόδους και τώρα έχουν εξαφανιστεί. Όμως ένα πρόσφατο, απρόβλεπτο και μυστηριώδες εύρημα έχει αφήσει άναυδο τον επιστημονικό κόσμο. Ξαφνικά, από τη γη του Ιράν ξεθάφτηκε ένας «νάνος», ένα ανθρωποειδές μήκους μόλις 25 εκατοστών (!) που μοιάζει να ήρθε από το πουθενά.

Ο νάνος - ή καλύτερα το πτώμα του - βρέθηκε στην επαρχία Kerman του Ιράν, κοντά στην πόλη Shahdad και πυροδότησε μια σειρά από φήμες που θέλουν να εντοπίστηκαν τα ίχνη μιας ολόκληρης αρχαίας... νανό-πολης !!! Άσχετα απ' το αν οι φήμες έχουν κάποια βάση, ο ένας και μοναδικός νάνος που ξεθάφτηκε - και μάλιστα σε άριστη κατάσταση - αποτελεί από μόνος του «πονοκέφαλο» για τους αρχαιολόγους.

Αν οι αρχαιολόγοι και οι ανθρωπολόγοι έχουν «κολλήσει» μπροστά στον αρχαίο νάνο, κάποιοι άλλοι βιάζονται να τελειώνουν με την υπόθεση αυτή. Πρόκειται για τις αρχές της χώρας που δεν θέλουν και πολλά μυστήρια να ξεφυτρώνουν από το «πουθενά», ούτε καμία αναστάτωση από τον θόρυβο που προκάλεσε στην περιοχή η ανακάλυψη αυτή. Μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά συμβαίνουν στον ισλαμικό κόσμο!

Έτσι οι αστυνομικές αρχές αλλά και ο Οργανισμός Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τουρισμού του Kerman πιέζουν τις καταστάσεις για να επιταχυνθούν οι έρευνες και να λυθεί το μυστήριο όσο γίνεται πιο σύντομα. Προς το παρόν δεν έχουν διεξαχθεί ιατροδικαστικές έρευνες στο πτώμα, ούτε έχουν καθοριστεί το φύλο του ή η ηλικία του όντος αυτού τη στιγμή του θανάτου του. Κάποιες εκτιμήσεις πάντως θέλουν να πέθανε σε ηλικία 16 με 17 ετών.

Κάτι άλλο που προκαλεί κατάπληξη είναι ότι ο νάνος βρίσκεται σε κατάσταση μουμιοποίησης - αποκαλείται λοιπόν «μουμιοποιημένος νάνος» - ενώ κανένας αρχαίος λαός του σημερινού Ιράν δεν εφάρμοζε τη μουμιοποίηση στους νεκρούς του, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος της πόλης Shahdad ανάγεται στην περίοδο της δυναστείας των Σασσανιδών (3ος- 7ος αι. μ.Χ.) Μια εναλλακτική άποψη υποστηρίζει ότι ο νάνος θα μπορούσε να είχε ταριχευτεί με φυσικές διεργασίες.

Τα πράγματα δείχνουν σοβαρά, και για ένα άλλον λόγο. Λαθρέμποροι προσπάθησαν πρόσφατα να «εξάγουν» τη μούμια του νάνου στη Γερμανία έναντι του αστρονομικού ποσού των 3.000.000 δολαρίων! Κάποιος είχε την... «γενναιοδωρία» να πληρώσει ακριβά για την κατοχή του ευρήματος. Τελικά η απόπειρα αποκαλύφθηκε και ακυρώθηκε από την αστυνομία, που συνέλαβε τους δύο «εξαγωγείς».

Περιμένουμε λοιπόν και εμείς για τη λύση του μυστηρίου ή για το (ξανά)θάψιμό του.

Πηγές & Σχετικά Links:

- http://www.chn.ir/en/news/?id=5893&section=2

4 σχόλια:

Ευρύνοος είπε...

Για μένα δέν αποτελεί έκπληξη..

υπάρχουν στοιχεία περί ύπαρξης νάνων.. ακόμη ως τις μέρες μας..

περισσότερα εδώ..

http://otrelostouxwriou.blogspot.com/2009/05/blog-post.html

απλά, με αυτή την ανακάλυψη, επιβεβαιώνομαι..

θα μου επιτρέπατε την αναμετάδοση στο μπλόγκ μου, φυσικά με παράθεση το δικό σας;

MORFEAS είπε...

ΕΥΡΥΝΟΕ ΜΠΟΡΗΣ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙΣ ΟΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΑΡΚΗ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΗΓΗ

Ευρύνοος είπε...

Ευχαριστώ πολύ morfeas..

χαιρετώ σας..

ΣΕΡΑΦΙΝΟ είπε...

ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ.ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΒΑΡΕΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ?ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΝΑΝΕ (ΧΥΜΑ)ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΑΡΑΕΞΩ?ΜΟΡΦΕΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΚΕ ΜΟΥ.