Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Ο κρυφός φρακταλικός ρυθμός της οικονομίας


Η "Αρχή του Κύματος Elliott"

Η ιδέα ότι οι τιμές της αγοράς κινούνται με βάση κάποιο πρότυπο ήταν αμφιλεγόμενη μέχρι πριν λίγα χρόνια. Όχι άλλο πια! Οι πρόσφατες ανακαλύψεις έχουν επιβεβαιώσει ότι τα πρότυπα υπάρχουν σε όλα τα φυσικά συστήματα, ακόμη και σε συστήματα που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν τυχαία.

Παραδείγματα όπως ο καιρός, η βοτανική, η γεωγραφία και ακόμα και η ανθρώπινη φυσιολογία επιβεβαιώνουν αυτήν την ιδέα.

Γενικά, εκείνα τα συστήματα που αναπτύσσουν πρότυπα "διακεκομμένης ανάπτυξης", είναι αυτά που έχουν περιόδους από εναλλαγές ανάπτυξης και μη-ανάπτυξης, ή ακόμα και παρακμής. Αυτά τα πρότυπα τότε επαναλαμβάνονται σε μεγαλύτερα μεγέθη και μετά σε μεγαλύτερα κ.ο.κ.

Μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις σε αυτόν τον τομέα είναι η διατύπωση της "Αρχής του Κύματος Elliott"

Όταν οι επενδυτές πρωτό-ανακάλυψαν την Αρχή του Κύματος του Elliott εντυπωσιάστηκαν από την ικανότητά της να προβλέπει πότε η "αγορά" θα ανακάμψει. Αλλά αυτή η Αρχή δεν μας λέει μόνο αυτό. Μπορεί να βοηθήσει ακόμα να καταλάβει κάποιος επιχειρηματίας όλη την συμπεριφορά της "αγοράς" και τις διακυμάνσεις που θα έχει.

Ο Ralph Nelson Elliott διατύπωσε αυτήν την αρχή στα τέλη του 1920 παρατηρώντας τους επαναλαμβανόμενους κύκλους της αγοράς. Το αξιοπερίεργο είναι ότι η Γεωμετρία Φράκταλ αναπτύχθηκε και προσδιορίστηκε πολύ αργότερα και ήρθε απλώς να δώσει μια θεωρητική, μαθηματική πινελιά στην ανακάλυψη του Elliott

Το κλειδί της διαφοράς μεταξύ της Αρχής τους Κύματος Elliott και άλλων κυκλικών θεωριών είναι ότι αυτή η θεωρία δεν απαιτεί κάποιον συγκεκριμένο χρόνο για να ολοκληρωθεί !


Το Βασικό Πρότυπο

Το Πρότυπο του Elliott αποτελείται από "ωθητικά κύματα" και "διορθωτικά κύματα". Ένα ωθητικό κύμα αποτελείται από πέντε "υπό-κύματα" και κινείται προς την κατεύθυνση του επόμενου μεγαλύτερου κύματος. Ένα διορθωτικό κύμα χωρίζεται σε τρία "υπό-κύματα" και κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση του επόμενου μεγάλου κύματος.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του "Κύματος Elliott" είναι ότι είναι φρακταλικό στην δομή του. Αυτό σημαίνει ότι η δομή της αγοράς είναι δομημένη σε πρότυπα μεγάλων και μικρότερων κλιμάκων. Συνεπώς μπορούμε να υπολογίσουμε την διακύμανση της αγοράς σε μια ετήσια βάση τόσο καλά όσο και την ωριαία διακύμανση της αγοράς, μιας και υπακούν στο ίδιο βασικό πρότυπο που επαναλαμβάνει με μια αυτό-ομοιότητα την δομή του.

Αν και πέρασαν χιλιάδες χρόνια η σοφή φράση των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων "Ο Θεός αεί γεωμετρεί" επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ακόμα και σε τομείς που δεν περιμέναμε. Έτσι δεν θα πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη εάν σε λίγα χρόνια στην είσοδο κάθε μορφωτικού ιδρύματος θα υπάρχει μια φράση με μεγάλα γράμματα «ουδείς αγεωμέτρητος εισίτω» (δηλαδή, «να μη μπει κανείς πού ν’ αγνοεί τη γεωμετρία»)

Πηγές:

http://futures.fxstreet.com/Futures/content/101070/content.asp?menu=knowledge
http://www.investopedia.com/articles/technical/111401.asp
http://www.acrotec.com/ewt.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: