Η καταχωμένη πυραμίδα του Αμφείου... Η εξαερωμένη επιγραφή του Δισπηλιού...Ο σκουπιδότοπος του Τύμβου των Σαλαμινομάχων... Ο αββάς Frumont που έσβησε όλες τις επιγραφές από τη Σπάρτη... Ο σκελετός των Πετραλώνων που κι αυτός εξαερώθηκε... Τα οστά του Δημοσίου Σήματος που ακόμη "μελετώνται"... Η πόλη της Λακεδαίμονος που ακόμη περιμένει επίσημη χρονολόγηση... Οι πυραμίδες της Αργολίδος που χρονολογούνται από το 400 π.Χ., ενώ οι μετρήσεις τις πάνε στο 2.400 π.Χ... είναι μερικές μόνο από τις......ενδείξεις τελικά; (ή αποδείξεις;) για τηνΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Οι ερωτήσεις που το ΤΜ έθεσε στον υπουργό Πολιτισμούκαι η περίεργη τύχη τους...(«Τρίτο Μάτι», τ. 119, Ιαν. 2004)Όταν το ΤΜ δημοσίευσε στο τεύχος 114 του περασμένου Ιουλίου το άρθρο για την ανακάλυψη της Λακεδαίμονος, άρχισε να γίνεται φανερή μια διαπίστωση την οποία πολλοί Έλληνες ένιωθαν σαν αδιόρατη ή αδιαμόρφωτη σκέψη: Υπάρχουν ενδείξεις ότι υφίσταται μια «συνωμοσία» εναντίον της ελληνικής Ιστορίας! Μία συνωμοσία που άλλοτε έχει τη μορφή απόκρυψης, άλλοτε αλλοίωσης στοιχείων, άλλες φορές εκδηλώνεται σαν αδιαφορία ή εγκατάλειψη, κάποτε σαν ύψιστη περιφρόνηση (όπως στην περίπτωση του Τύμβου των Σαλαμινομάχων) ή ακόμη και σαν... αρνητικές συγκυρίες (όπως η καταστροφή και... εξαέρωση κρισίμων στοιχείων ή ευρημάτων)...
Βέβαια κατά καιρούς υπήρξαν και χειροπιαστές αποδείξεις για την ύπαρξη μιας τέτοιας συνωμοσίας. Το βιβλίο της ευρωπαϊκής ιστορίας του Ζαν Μπ. Ντιροζέλ, ή η Μαύρη Αθηνά, του Μπερνάλ, κάτι πήγαν να αποκαλύψουν, αλλά θεωρήθηκαν μεμονωμένες περιπτώσεις...Όπως και να έχει, το ΤΜ θεώρησε επιβεβλημένο να θέσει το θέμα στον κατ' εξοχήν αρμόδιο, τον Υπουργό Πολιτισμού της χώρας και να δημοσιεύσει τις απαντήσεις του. Απευθυνθήκαμε λοιπόν στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και του θέσαμε τα παρακάτω ερωτήματα:Κύριε υπουργέ,Σε ένα πλήθος επιστολών τους οι αναγνώστες του περιοδικού μάς θέτουν ερωτήματα τα οποία συνεπικουρούνται και από στοιχεία που παρουσιάζουν συνεργάτες μας. Τα στοιχεία αυτά θέτουν ένα γενικότερο προβληματισμό σε σχέση με την υποβάθμιση της ελληνικής Ιστορίας και τον χρονικό περιορισμό της όσον αφορά στις απαρχές της - σκόπιμα ή μη, συστηματικά ή όχι.
Μερικά από τα στοιχεία/ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής:
• Η πυραμίδα του Αμφείου στη Θήβα είναι πλέον σκουπιδότοπος, ενώ αποσιωπάται το γεγονός πως χρονολογείται από το 2700 π.Χ., πράγμα που την καθιστά αρχαιότερη των αιγυπτιακών, με ό,τι -σημαντικότατο για την παγκόσμια Ιστορία- συνεπάγεται αυτό.
• Η πυραμίδα του Ελληνικού στην Αργολίδα χρονολογείται «επίσημα» τον 4ο αι. π.Χ., με το απλοϊκό επιχείρημα ότι οι Έλληνες μόνο μετά τον Αλέξανδρο γνώρισαν την Αίγυπτο, άρα μόνο τότε θα μπορούσαν να αντιγράψουν το πυραμιδικό σχήμα! Όμως οι τελευταίες έρευνες, με την αποδεκτή από τους επιστημονικούς κύκλους μέθοδο της φωταύγειας, τη χρονολογούν περί το 2400 π.Χ.
• Ο αρχαιολόγος κ. Θ. Σπυρόπουλος (προϊστάμενος της Ε' ΕΠΚΑ έως τον Μάρτιο του 2002) ισχυρίζεται ότι έχει αποκαλύψει πειστήρια που χρονολογούν την ελληνική γραφή -με τα γνωστά μας σύμβολα, που θεωρούνται φοινικικά- στα 1100 π.Χ. και δεικνύει την ελληνική προέλευση της (π.χ., έχει διαπιστώσει τη χρήση του γράμματος Ε). Ωστόσο, ούτε αυτά τα στοιχεία, ούτε οι γενικότερες ανακαλύψεις τού εν λόγω αρχαιολόγου στη Λακεδαίμονα της Λακωνίας τυγχάνουν έστω κάποιας αξιολόγησης από τους αρμόδιους φορείς
.• Η περίφημη «επιγραφή του Δισπηλιού», που περιείχε κατά κοινή ομολογία δείγματα ελληνικής γραφής πολύ παλαιότερα από τα μέχρι σήμερα υπάρχοντα δείγματα σημιτικών γλωσσών, «εξαερώθηκε» -αυτή ήταν η επίσημη δικαιολογία!-κυριολεκτικά κατά τη μεταφορά της σε ευρωπαϊκό εργαστήριο![1]
• Την ίδια «εξαέρωση» υπέστη και ο σκελετός του Αρχανθρώπου που βρέθηκε στο σπήλαιο των Πετραλώνων, στη Χαλκιδική...
• Οι δε ανακαλύψεις του δρ. Αρη Πουλιανού, που τεκμηριώνουν το αυτόχθον των κατοίκων της Ελλάδος, απλώς αποσιωπούνται... την ίδια στιγμή που τα περί Αφροκεντρισμού προβάλλονται υπέρμετρα και διδάσκονται στα σχολεία μας.
• Ο ανωτέρω ερευνητής υποστηρίζει ότι οι εντατικές έρευνες που έκανε στο εν λόγω σπήλαιο, διεκόπησαν αναίτια με κυβερνητική παρέμβαση το 1984!Από τα ανωτέρω γίνεται φανερό ότι υπάρχει μία τάση όλα τα "κρίσιμα" στοιχεία, μνημεία και ευρήματα να αποσιωπώνται ή να μεταχρονολογούνται, ενώ παράλληλα γίνεται προσπάθεια από τους ξένους επιστημονικούς κύκλους (λ.χ. Μ. Μπερνάλ, Ζ. Ντυροζέλ) να συντηρήσουν τη θέση ότι κοιτίδα του πολιτισμού είναι η Μεσοποταμία - και πάντως όχι η Ελλάδα.Στα ίδια πλαίσια παρατηρείται μία προσπάθεια ανάδειξης και «εστίασης» σε οτιδήποτε ανήκει στην κλασική ελληνική αρχαιότητα και φθάνει έστω μέχρι τη μυκηναϊκή εποχή (ενώ αποσιωπάται και υποβιβάζεται οτιδήποτε είναι αποδεδειγμένα παλαιότερο).
Παράλληλα, εύκολα παρατηρεί κανείς φερ' ειπείν ότι:
• Ο τύμβος των Σαλαμινομάχων παραμένει εδώ και πολλά χρόνια σκουπιδότοπος.
• Όλα ανεξαιρέτως τα, κατά κοινή ομολογία ιερά, οστά των νεκρών του Δημοσίου Σήματος «απεστάλησαν για έρευνες σε εργαστήρια της Αμερικής», και έκτοτε ουσιαστικά αγνοείται η τύχη τους.
• Ιδιαίτερα σημαντικές αρχαιολογικά περιοχές, όπως η Ελευσίνα και η Ιωλκός, έχουν υποβαθμιστεί από τις επιπτώσεις της βαριάς βιομηχανίας, ενώ το Υπουργείο έχει αποδείξει αλλού πως μπορεί να προστατεύει αποτελεσματικά μία αρχαιολογική περιοχή, όπως συμβαίνει με το περίφημο Δελφικό τοπίο.
• Χαρακτηριστική ακόμα είναι και η περίπτωση του βουλευτή Αρκαδίας, Π. Τατούλη, ο οποίος στις 15.5.1998 κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημόπουλο, σχετικά με τις ανεπανόρθωτες καταστροφές που υπέστη η βόρεια πλευρά του μοναδικού παγκοσμίως αρχαίου νεκροταφείου του Κεραμεικού (1.000 τάφοι περίπου και ομαδικός τάφος 150 ατόμων) από τις δραστηριότητες για διάνοιξη σταθμού Μετρό στην περιοχή.Όλα τα προηγούμενα και πολλά άλλα συντελούν ώστε μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων πολιτών να υποστηρίζει ότι υφίσταται μία διαχρονική παραχάραξη έως συνωμοσία εναντίον της ελληνικής Ιστορίας, αν μάλιστα σκεφτούμε ότι ο αββάς Frumont ήδη από τον 18ο αιώνα, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία -όπως ομολογούσε ο ίδιος- ξεθεμελίωσε τα σωζώμενα μνημεία της αρχαίας Σπάρτης και έσβησε επιγραφές...
Πολλοί μάλιστα συγκεκριμενοποιούν τους υπεύθυνους αυτής της συνωμοσίας, αφού είναι φανερό ότι αυτή προωθεί τελικά την άποψη ότι όλα έχουν σημιτικές ρίζες...Θα θέλαμε λοιπόν την άποψή σας στα παραπάνω, ως επικεφαλής του συντεταγμένου οργάνου της Πολιτείας, αλλά και ως διακεκριμένου πανεπιστημιακού.Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρωνΜετά τιμής,Μιχάλης Πανάςγια το περιοδικό Τρίτο ΜάτιΤελικά, μετά από -κυριολεκτικά- περιπέτειες (και αφού προηγουμένως οι ερωτήσεις... χάθηκαν, όπως θα διαβάσετε στο αναλυτικό ημερολόγιο που κρατήσαμε) μάθαμε ότι ο υπουργός δεν θέλει να απαντήσει!Όσο κι αν η πολιτική θέση που τελικά είναι δυνατόν να εμπεριέχουν αυτές οι ερωτήσεις μπορεί να χαρακτηριστεί ακραία (καθώς αρκετοί υπονοούσαν συνομωσιολογικές θεωρίες του τύπου «σιωνιστικοί δάκτυλοι υπονομεύουν τον ελληνισμό») κι όσο κι αν το «Τρίτο Μάτι» δεν συγκαταλέγεται στα έντυπα του... κατεστημένου, εν τούτοις θεωρούμε πως αυτά τα ερωτήματα που το περιοδικό έθεσε στους αρμόδιους κρατικούς φορείς (Υπουργό πολιτισμού, αλλά και στη Γ. Γραμματέα του υπουργείου, κα Λ. Μενδώνη) πρέπει να τύχουν απαντήσεων.
Το ΤΜ μάλιστα πιστεύει ότι στις δημοκρατικές χώρες ο εκάστοτε υπουργός είναι υποχρεωμένος να απαντάει στα ερωτήματα που του θέτει -όχι ο Τύπος- αλλά ο κάθε πολίτης!Όμως ίσως ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έχει... ελαφρυντικά: τον φόρτο εργασίας εν όψει Ολυμπιάδας, τις επερχόμενες εκλογές, αλλά και κάποια αρνητική συγκυρία... Πώς λ.χ. θα μπορούσε να απαντήσει σε τέτοια ερωτήματα όταν:
α) Πιέζεται από την ισραηλινή κυβέρνηση γιατί δεν απαντά στις ακραίες (ο χαρακτηρισμός δικός μας) θέσεις που εξέφρασε ο Μίκης, έστω και για «την πολιτική Σαρόν».
β) Το Κέντρο Σίμον Βίζενταλ εκδίδει ταξιδιωτική οδηγία καλώντας τους Εβραίους τουρίστες να μην επισκέπτονται τη χώρα μας (Ελευθεροτυπία, 21-11-03).
γ) Ο ίδιος έχει προγραμματίσει και αναγγέλλει τη νομοθετική καθιέρωση «Ημέρας του ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων». (Βήμα, 19-11-03).
Αλλά απ' την άλλη και οι συγκυρίες πιέζουν για απαντήσεις αφού την ίδια περίοδο:
α) Οι κάτοικοι της περιοχής Πελάνας όπου ο κ. Σπυρόπουλος ανακάλυψε το ανάκτορο και τον τάφο του Μενελάου ζητούν επίμονα τη συνέχιση των ανασκαφών, παρά τις αντίθετες γνωμοδοτήσεις του Κ.Α.Σ. για τις απόψεις του κ. Σπυρόπουλου και την ταυτοποίηση που κάνει (Βήμα, 19-11-03).
β) Στη περιοχή του Αιγίου, εκεί όπου αναζητείται η αρχαία Ελίκη, ανακαλύπτεται από Ελληνίδα αρχαιολόγο λαμπρότατη προϊστορική πόλη του 2500 π.Χ., «μια Πομπηία της εποχής του Χαλκού», όπως ήδη χαρακτηρίζεται και που σαφώς φέρνει πιο πίσω την ελληνική Ιστορία. (Βήμα, 3-12-03).
γ) «Η Ελλάδα και η ελληνική ιστορία αποκλείονται από το Μουσείο της Ευρώπης, ενώ το Βυζάντιο θεωρείται γείτονας (!) της Γηραιάς Ηπείρου» και μάλιστα «ταυτίζεται με τους Άραβες και το Ισλάμ και θεωρείται αντιευρωπαϊκή δύναμη», ενώ «η ευρωπαϊκή Ιστορία αρχίζει το 1000 μ.Χ.» (Ελεύθερος Τύπος, 25-11-03, από καταγγελία του ευρωβουλευτή κ. Αλαβάνου).Οπωσδήποτε δεν περιμένει κανείς να είναι ένας υπουργός ενήμερος για τόσο πολλά και ειδικά θέματα και να ξέρει τις ειδικές απαντήσεις. Το αναμενόμενο θα ήταν να παραπέμψει στους καθ' ύλην αρμόδιους, αν και το πνεύμα των ερωτήσεων είναι εμφανές και οπωσδήποτε δεν αφήνει περιθώρια για υπεκφυγές...
Εν πάση περιπτώσει, πιστεύουμε ότι τα ερωτήματα "δικαιούνται" απαντήσεων εκ μέρους τού κατ' εξοχήν αρμοδίου και γι' αυτόν το λόγο θα επανέλθουμε, ελπίζοντας πως οι συγκυρίες θα είναι ευνοϊκότερες...
[2]Το χρονικό μιας μικρής Οδύσσειας...
• Την Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2003, ο συνεργάτης του περιοδικού Μιχάλης Πανάς ήρθε σε επαφή με τον υπουργό, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα απαντήσει στα ερωτήματα που θα του τεθούν γραπτά.• Την Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2003, ο Μ. Πανάς υπέβαλε τις ερωτήσεις και έλαβε για μία ακόμη φορά τη διαβεβαίωση ότι θα απαντηθούν• Τη Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2003, το περιοδικό ενημερώθηκε ότι το δελτίο με τις ερωτήσεις είχε... χαθεί (!).• Την Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2003, το ΤΜ ξαναέστειλε με φαξ τις ερωτήσεις.• Την Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2003, και μετά από αρκετές «πιέσεις» για μία απάντηση, η γραμματέας του υπουργού ενημέρωσε τον Μ. Πανά ότι λόγω φόρτου εργασίας, ο υπουργός θα καθυστερήσει να απαντήσει, χωρίς να ορίσει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα δοθούν οι περιβόητες αυτές απαντήσεις...• Τέλος, την Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2003, από τη γραμματεία του Υπουργού, μας δόθηκε η εξής, επί λέξει, απάντηση: «Για να μην έχει απαντήσει μέχρι τώρα ο Υπουργός, πιθανότατα δεν θέλει να απαντήσει»!
Τα συμπεράσματα δικά σας
[1] Η πασίγνωστη -αλλά κατεστραμμένη πλέον (!)- επιγραφή που βρέθηκε στο Δισπηλιό της Καστοριάς. Είχε ασφαλώς χρονολογηθεί στην 6η π.Χ. χιλιετία (!) και εμφανέστατα αποτελούσε «επιγραφή» γραμμένη με τα γράμματα που βλέπετε αριστερά. Αν και έγιναν προσπάθειες να θεωρηθούν πρωτόγονη ζωγραφική, είναι σίγουρο ότι η επιγραφή του Δισπηλιού θα ανέτρεπε όλα τα καθιερωμένα για την ιστορία της γραφής και την εκκίνησή της από τη Μεσοποταμία. Όμως τι κρίμα: το τόσο κρίσιμο αυτό εύρημα εξαερώθηκε (!) κατά τη μεταφορά του σε γερμανικό εργαστήριο...[2] Στην φωτογραφία επάνω δεξιά φαίνεται ο τάφος του Αμφίωνος και του Ζήθου στη Θήβα, όπως ήταν όταν τον φωτογραφίσαμε τον περασμένο Σεπτέμβρη για το σχετικό άρθρο στο τεύχος 117. Το ιερό αυτό μνημείο -που θα έπρεπε να αποτελεί επίκεντρο προσοχής αφού μπορεί να «πάει» πίσω χίλια τόσα χρόνια την ελληνική Ιστορία, με τεράστιες συνέπειες σε όλους τους τομείς- είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του μετά την ανακάλυψή του από τον Θ. Σπυρόπουλο. Παλιόρουχα, σκουπίδια και ακαθαρσίες μέσα στον τάφο, ενώ γύρω τα άγρια χόρτα μαζί με τα χώματα σιγά σιγά μεθόδευαν την επιστροφή του στην αφάνεια και τη λήθη.
Όμως το δημοσίευμα του ΤΜ έφερε αλλαγή! (Και δεν κρύβουμε ότι νιώθουμε ένα είδος υπερηφάνειας για αυτό) Είτε γιατί κάποιοι ευαισθητοποιήθηκαν, είτε γιατί φοβήθηκαν ευθύνες, πάντως η εντολή δόθηκε. Στις 21 Οκτωβρίου ομάδα στρατιωτών καθάρισε τον τάφο και τον έφερε σε ευπρεπή κατάστασηΒέβαια, όλα αυτά είναι ημίμετρα. Σε λίγο καιρό πάλι τα χόρτα θα πνίγουν τον τάφο, και ούτε μπορεί το ΤΜ να δημοσιεύει κάθε μήνα την εκάστοτε φωτογραφία της κατάστασης του. Είναι φανερό ότι η ριζική αλλαγή θα έλθει όταν αλλάξει η νοοτροπία όλων μας και όταν απλωθεί σε πλατύ κοινό η Γνώση. Σε αυτό το τελευταίο το ΤΜ υπόσχεται να συμβάλει όσο μπορεί...
Τριτο ματι
Πηγή
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου