Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Κάνει πίσω η Βουλγαρία για Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη



Του Σπύρου Χατζάρα

Η νέα Βουλγαρική κυβέρνηση έχει ήδη υποβάλει σχέδιο νόμου για την αναστολή κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης και έχει ήδη επιβάλει προσωρινό «μορατόριουμ» στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream και το πυρηνικό εργοστάσιο στο Μπέλενε!
H «πανεθνική» συσπείρωση περί του αγωγού Ναμπούκο, εξασφάλισε ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλγαρική Βουλή, στην κυβέρνηση μειοψηφίας του GERB-(Ναμπούκο2), υπό τον (τέως μπράβο νυκτερινών κέντρων), Μπόικο Μπορίσοφ, που έλαβε 162 ψήφους υπέρ, 77 κατά και ένας δήλωσε, «άκυρο-λευκό, δεν ξέρω δεν απαντώ».

Εκτός του GERB (116 βουλευτές), την κυβέρνηση Μπορίσοφ στήριξαν, το κόμμα «Ατάκα» του Βόλεν Σιντέροφ («Επίθεση» με 21 βουλευτές), ο «Γαλάζιος Συνασπισμός» των Ιβάν Κόστοφ και Μάρτιν Ντιμιτρόφ» (15 βουλευτές) και το κόμμα «Τάξη, Νομιμότητα, Δικαιοσύνη» του Γιάνε Γιάνεφ (10 βουλευτές).


Κατά ψήφισαν οι βουλευτές του προηγούμενου κυβερνητικού συνασπισμού, (Ναμπούκο 1) 39 του Σοσιαλιστικού Κόμματος και 38 βουλευτές του τουρκικού Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών.
Στη νέα κυβέρνηση, το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου οικονομικών θα αναλάβει ο Σιμεόν Τζιάνκοφ, οικονομολόγος και πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών θα περάσει στα «χέρια» του προέδρου του κόμματος, Τσβέταν Τσβετάνοφ. Το υπουργείο εξωτερικών αναλαμβάνει η Ρούμιανα Γιέλεβα και υπουργείο Αμύνης ο Νικολάι Μλαντένοφ.
Η μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος στο δήμο της Σόφιας, Γιορντάνκα Φαντάκοβα, θα είναι η νέα υπουργός Παιδείας, το υπουργείο Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού θα αναλάβει ο Τράιτσο Τράικοφ, ο γλύπτης Βεζντί Ρασίντοφ θα είναι ο νέος υπουργός Πολιτισμού, και η εισαγγελέας Μαργκαρίτα Πόποβα υπουργείος Δικαιοσύνης. Ο μέχρι πρότινος δήμαρχος της Βράτσα, Τότιου Μλαντένοφ, θα είναι ο νέος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.Το υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει ο χειρουργός, Μπόζινταρ Νάνεφ, ενώ το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ο Ρόσεν Πλεβνέλιεφ.
Όπως αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο «Novinite» η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του GERB είναι πιθανόν να ακυρώσει το έργο του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη.

«Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει λογική βάση στο project Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και δεν έχουμε πρόθεση να υλοποιήσουμε έργα που από μόνα τους καταλήγουν σε αδιέξοδο», φέρεται να έχει δηλώσει στο βουλγαρικό κρατικό ραδιόφωνο ο νέος υπουργός Ανάπτυξης κ. Ρόσεν Πλεβνελίεφ.

Στην Αθήνα, κυβερνητικοί παπαγάλοι, προσπαθούν να υποβαθμίσουν την σημασία τής είδησης για τα ελληνικά συμφέροντα, κάνοντας λόγο για «μπλόφα» τής νεοφώτιστης δεξιάς κυβέρνησης τής Βουλγαρίας, προκειμένου να διαπραγματευτεί οικονομικά το σύνολο των ενεργειακών έργων.


Ο Ναμπούκο-Χατζηδάκης σε μία (επικοινωνιακή) κίνηση αντιπερισπασμού, κατέθεσε επειγόντως στο θερινό τμήμα τής βουλής νομοσχέδιο για την υλοποίηση τού έργου!
(Ο πρέσβης Δαβίδ, δεν θα θυμώσει γιατί ξέρει ότι πρόκειται περί ελληνικής μπλόφας)
Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη συσταθεί από της Ελλάα τη Βουλγαρία και τη Ρωσία ως φορέας κατασκευής και εκμετάλλευσης του αγωγού η διεθνής εταιρεία TRANS-BALKAN PIPELINE BV.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: