Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Ο «Μεγάλος Αδελφός» μάς έρχεται πιο κοντά ολοταχώς

ΚΑΜΕΡΕΣ ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ ΕΠΙ ΠΑΝΤΩΝ - ΛΗΨΗ DNA ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΓΙΑ ...ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΑ - «ΠΛΗΜΜΥΡΑ» ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ, ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ

Ενάμιση μήνα μετά τις ευρωεκλογές και το ατυχές για την κυβέρνηση αποτέλεσμα, η ελληνική εκδοχή της «μηδενικής ανοχής» και της άτεγκτης επιβολής του «νόμου και της τάξης» μας έφερε πολλά βήματα κοντύτερα στην κοινωνία του «Μεγάλου Αδελφού».

Μ' ένα μπαράζ «αντισυνταγματικών» (όπως τα χαρακτηρίζουν εισαγγελείς και κορυφαίοι νομικοί) μέτρων, η πολιτική Μαρκογιαννάκη γέμισε τους δρόμους με αστυνομικές κάμερες που παρακολουθούν ανεξέλεγκτα τους πάντες και τα πάντα, παρέδωσε στις τράπεζες DNA της αστυνομίας, το γενετικό υλικό όλων των πολιτών που μπορεί να θεωρηθούν απλώς ύποπτοι για τέλεση... πλημμελήματος και ποινικοποίησε υπέρμετρα την «κουκούλα», απειλώντας με εξοντωτικές ποινές δικαίους και αδίκους.

Παράλληλα, κατέβασε σε καθημερινή βάση τις αστυνομικές δυνάμεις στις γειτονιές της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων, σάρωσε τους μετανάστες με παράνομες επιχειρήσεις-σκούπα και στέλνει ομαδικά πίσω στην πατρίδα τους, με πτήσεις τσάρτερ, δεκάδες αλλοδαπούς που κρίνονται εθνικά «επικίνδυνοι».

Με τον τρόπο αυτό καταπατά στοιχειώδη δικαιώματα προσφύγων που ζητούν άσυλο. Πρόσφατα, ακόμη και η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες αποχώρησε από τις επιτροπές χορήγησης ασύλου, καταγγέλλοντας επικίνδυνη υποβάθμιση του θεσμού!

Ανεξέλεγκτες οι κάμερες της αστυνομίας παρακολουθούν τους πάντες και τα πάντα Ανεξέλεγκτες οι κάμερες της αστυνομίας παρακολουθούν τους πάντες και τα πάντα Με άλλα μέτρα επιχειρεί να άρει το απόρρητο των επικοινωνιών, όχι μόνο σε όλα τα κακουργήματα αλλά ακόμη και στα πλημμελήματα, ενώ επιφυλάσσει για λίγο αργότερα την εφαρμογή της γενικευμένης αρχειοθέτησης των δεδομένων επικοινωνίας (κλήση, θέση, χρόνου, e-mail, Internet, κ.ά.) για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες (σύμφωνα με υποχρεωτική κοινοτική οδηγία).

Αυτό, ωστόσο, που εξοργίζει πιο πολύ είναι η ξαφνική τροπολογία που επιτρέπει στην ΕΛ.ΑΣ. να λειτουργεί, να παρατηρεί και να καταγράφει αυθαίρετα και χωρίς καμία δικαστική εγγύηση ό,τι θεωρεί ύποπτο στους δρόμους της Αθήνας. Η γενικευμένη, ανέλεγκτη, 24ωρη χρήση των καμερών εγείρει σοβαρά προβλήματα συνταγματικότητας και εκθέτει τους πολίτες σε σοβαρούς κινδύνους καταπάτησης των ατομικών τους δικαιωμάτων. Η τροπολογία ψηφίστηκε μάλιστα εσπευσμένα, ώστε να προλάβει η κυβέρνηση πιθανή αντίθετη απόφαση της αρμόδιας Αρχής για τη προστσία των Προσωπικών Δεδομένων.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Σωτ. Μπάγιας και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δ. Παξινός, ωστόσο, είναι κατηγορηματικά αντίθετοι σ' αυτή την πρακτική. Οι θέσεις τους, απηχούν τη βαρύτητα του θεσμικού τους ρόλου και εκθέτουν τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

«Με τη συνεχή επέκταση των καμερών τραυματίζεται ο βασικός πυρήνας της ανθρώπινης ελευθερίας και κινδυνεύει η ελευθερία σκέψης και συμπεριφοράς των πολιτών», καταγγέλλει ο κ. Μπάγιας. Τονίζει ότι η λειτουργία των καμερών πρέπει να γίνεται σε εξαιρετικές περιτπώσεις και μόνο για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων καταστάσεων, για ορισμένο χρόνο και πάντα με δικαστικές εγγυήσεις.

Ευθέως αντίθετες στο Σύνταγμα θεωρεί ο Δ. Παξινός τόσο την ενεργοποίηση των καμερών όσο και τη λήψη DNA από τους πολίτες χωρίς απόφαση δικαστικής Αρχής. Υποστηρίζει ότι τα μέτρα δεν κατοχυρώνουν την ασφάλεια των πολιτών.

«Οι κυβερνητικές ρυθμίσεις παραβιάζουν τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και τις προβλέψεις Συντάγματος και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών», επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Λαμπρινίδης.

Ο κ. Λαμπρινίδης κατέθεσε και ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την 24ωρη λειτουργία των καμερών όπου διατυπώνει ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης.

Ομως η κυβέρνηση δείχνει να αδιαφορεί για όλα αυτά. Την ενδιαφέρει κυρίως πώς θα περιορίσει τη διείσδυση του Καρατζαφέρη στον σκληρό κομματικό της πυρήνα και σχεδόν καθόλου αν θα τηρηθεί η συνταγματική τάξη και νομιμότητα. Εάν αυτό δεν είναι θεσμική εκτροπή, τότε τι είναι;

Πηγή

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=67360

Δεν υπάρχουν σχόλια: