Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Και τώρα το σενάριο της «ελεγχόμενης χρεοκοπίας»


  • Τι θα συμβεί αν το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης αποτύχει; Τι θα γίνει αν τον Οκτώβριο το ΔΝΤ δει ότι η ελληνική οικονομία είναι τόσο χάλια που δε σώζεται με τίποτε; Πώς θα αντιδράσει η Ευρώπη όταν θα αντιληφθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί να συμμαζέψει το κράτος και την οικονομία;
Μπορεί μια χώρα να βγει από την Ευρωζώνη αυτόματα; Η απάντηση είναι όχι αφού η Συνθήκη της Λισαβόνας δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Δεν επιτρέπει ουσιαστικά σε μια χώρα μέλος της Ευρωζώνης να χρεοκοπήσει, να ζητήσει αναδιάρθρωση του χρέους και να ξεχάσει το κοινό νόμισμα για αρκετό καιρό.
Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα γλιτώνει; Η απάντηση είναι και πάλι όχι, αφού όπως όλα δείχνουν ο δρόμος της χρεοκοπίας δεν έχει διέξοδο με αποτέλεσμα η Ευρώπη να αναζητά ένα μοντέλο διάσωσης που δεν θα αντιβαίνει τους κοινοτικούς κανόνες αλλά και δεν θα αφήνει ανοχύρωτη όλη την Ευρώπη η οποία κινδυνεύει να «μολυνθεί» από τον ελληνικό ιό.
Έτσι, τις τελευταίες ημέρες ακούγονται όλο και περισσότερο στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες τα σενάρια περί «ελεγχόμενης χρεοκοπίας». Πρόκειται για ένα κοστούμι που ράβεται στα μέτρα της Ελλάδας και το οποίο προβλέπει τα εξής:
Όταν δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της, όταν τα δανεικά στερεύσουν, το χρέος και το έλλειμμα εκτιναχθούν τότε θα δηλώσει στην Κομισιόν ότι αδυνατεί να πληρώσει τους πιστωτές της.
Επειδή όμως η Κομισιόν δεν θα μπορεί να «πετάξει με τις κλωτσιές» την κακή Ελλάδα, θα τις επιβάλλει σκληρές ποινές: Αποκλεισμό από τις αγορές για δανεισμό και το βασικότερο, θα κλείσει εντελώς τις στρόφιγγες του κοινοτικού χρήματος. ΕΣΠΑ δηλαδή τέλος…
Τι θα κάνει τότε η Ελλάδα; Θα ζητήσει μόνη της να κηρύξει πτώχευση και να βγει από την Ευρωζώνη με τη θέλησή της. Τότε θα μπορεί να επιστρέψει στη δραχμή και να κάνει υποτίμηση, η οποία σύμφωνα με τον Κ. Σημίτη θα είναι της τάξης του 30%. Θα γίνουμε δηλαδή 30% φτωχότερη μέσα σε μια νύχτα και θα μεταμορφωθούμε σε Βουλγαρία και Ρουμανία.
Μην εκπλαγείτε, λοιπόν, αν αυτό το σενάριο φουντώσει τις επόμενες ημέρες και κορυφωθεί εκεί γύρω στον Οκτώβριο. Δεν θα πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά για πραγματικότητα.
Να δούμε, όμως, όταν θα φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο αν η κυβέρνηση θα μπορέσει να σταθεί, ή θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: