Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Θυσία στο βωμό ποιών σκοπιμοτήτων το νέο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού...;


Ο ανθελληνισμός σε όλο του το μεγαλείο...!
Ο κύκλος των «χαμένων» βιβλίων Ιστορίας για την ΣΤ’ Δημοτικού δείχνει να ολοκληρώνεται. Πληροφορίες αναφέρουν πως η νέα ηγεσία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ακολουθώντας προφανώς οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, έχει αποφασίσει να παραπέμψει στις καλένδες το νέο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού που εδώ και δυόμισι περίπου χρόνια έχει ανατεθεί κατόπιν διαγωνισμού σε επιστημονική ομάδα υπό τον καθηγητή του ΑΠΘ κ. Ιωάννη Κολιόπουλο.
O λόγος προφανής αλλά και έωλος. Οι επιστημονικές απόψεις της συντακτικής ομάδας περί της σπουδαιότητας της εθνικής συνείδησης δεν ανταποκρίνονται στο νέο πνεύμα αποστολής της εκπαίδευσης που η κ. Διαμαντοπούλου και οι συνεργάτες της οραματίζονται για το ρόλο του σχολείου.
Αδυνατώντας όμως να απορρίψουν με επιστημονικά κριτήρια το συγκεκριμένο εγχειρίδιο, έχουν «ανακαλύψει» δήθεν παιδαγωγικές του αδυναμίες. Πρόκειται εμφανώς για ιδεολογική απόφαση, για την οποία αναζητείται ακόμη το λογικοφανές περιτύλιγμα. Προάγγελο των εξελίξεων αυτών αποτελεί συνέντευξη που η κ. Διαμαντοπούλου έδωσε τον περασμένο Μάρτιο στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 υποστηρίζοντας (ανακριβώς) πως η συγγραφική ομάδα δεν έχει ακόμη καταθέσει το σύνολο του έργου. Όπως μάθαμε η συγγραφική ομάδα έχει ήδη απαντήσει στις αιτιάσεις αυτές με πολυσέλιδο υπόμνημά της στο οποίο επισημαίνει τις αντιφάσεις και τις σκοπιμότητες των κριτών. Εμείς όμως πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα η συντακτική ομάδα να σπάσει τη σιωπή της και να παρουσιάσει τις θέσεις της. Το χρωστά άλλωστε στην ελληνική κοινωνία.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: