Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Πρέσβης στα Τίρανα: « Η Αλβανοί μετανάστες εγκαταλείπουν την Ελλάδα»





Μάιος 12, 2010

Τίρανα

«Η οικονομική κρίση αναγκάζει τους Αλβανούς που εργάζονταν στην Ελλάδα να επιστρέψουν στην Αλβανία και αποδεικνύεται, στην πράξη, ότι η ένταξη των βαλκανικών χωρών στην  Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα  λύσει με μαγικό τρόπο τα προβλήματά τους» δήλωσε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία Νικόλας Πάζιος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Τα παραπάνω φιλοξενούνται σήμερα στην αλβανική εφημερίδα ‘Βαλκάν’ όπου επισημαίνεται ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για μεγάλη επιστροφή μεταναστών.

Εντούτοις, το ειδησεογραφικό πρακτορείο, επικαλούμενο ελληνικές πηγές, αναφέρει ότι οι Αλβανοί μετανάστες εγκαταλείπουν σταδιακά τη χώρα αλλά ο αριθμός των επαναπατριζόμενων είναι ακόμη ασαφής.

Μετά την πτώση του κομμουνισμού, μεγάλος όγκος Αλβανών μετανάστευσε στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή. Σήμερα από τους 800.000 που ζουν στην Ελληνική Επικράτεια, πολλοί έχουν εδραιωθεί ανοίγοντας ιδιωτικές επιχειρήσεις, έχουν ιδρύσει εταιρίες κατασκευών, ενώ άλλοι ασχολούνται επαγγελματικά με τη γεωργία και τον τουρισμό.

Από την εμπορική πλευρά, η Ελλάδα κατατάσσεται ως δεύτερη μεγάλη χώρα, στις εμπορικές συναλλαγές και στις επενδύσεις στην Αλβανία, εισφέροντας συνολικά σε αυτήν περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο διευθυντής της μεγαλύτερης τράπεζας της Αλβανίας ‘Raiffaisen’, Whittle Oliver, ομολογεί ότι οι Αλβανοί στην Ελλάδα πέρασαν το περασμένο χρόνο αρκετά δύσκολα.  Η κρίση που υπάρχει, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του εισοδήματός τους και την αντίστοιχη μείωση της αποστολής εμβασμάτων στις οικογένειες τους στην Αλβανία.

Η Ελλάδα υποστηρίζει την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, καθώς και όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, μέχρι το έτος 2014.

«Αυτή είναι μια υπερβολική αισιόδοξη ημερομηνία», θα τονίσει ο πρέσβης Νικόλαος Πάζιος, επισημαίνοντας ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση δίνει ένα σαφές μήνυμα προς την Αλβανία αλλά και στις άλλες χώρες της περιοχής.

«Πιστεύουν ότι η ένταξή τους στην ΕΕ θα λύσει όλα τα προβλήματά τους, αλλά, δυστυχώς, η Ευρώπη δεν είναι Πανάκεια (στην ελληνική μυθολογία ονομάζεται, έτσι, ο θεός της ίασης) για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν», είπε ο Πάζιος.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: