Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Αρχαιολογική ανακάλυψη: Ένας εγχάρακτος πολύτιμος λίθος με την κεφαλή του Μ. Αλεξάνδρου.

Ένας πολύτιμος λίθος με χαραγμένη επάνω του την μορφή του Μ. Αλεξάνδρου βρέθηκε κατά την διάρκεια ανασκαφών στην πόλη Tel Dor του Ισραήλ, από μια αρχαιολογική ομάδα με επικεφαλής τον Dr. Ayelet Gilboa του πανεπιστημίου της Χάϊφα και τον Dr. Ilan Sharon του εβραϊκού πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ.
"Παρά τις μικροσκοπικές του διαστάσεις - ο λίθος είναι μικρότερος από ένα εκατοστό σε ύψος και σε πλάτος λιγότερο από μισό εκατοστό - ο χαράκτης κατάφερε να αποτυπώσει την προτομή του Αλεξάνδρου χωρίς να παραλείψει κανένα από τα χαρακτηριστικά του ηγεμόνα", σημείωσε ο Dr. Gilboa. "Ο αυτοκράτορας απεικονίζεται νέος και ισχυρός, με έντονο πιγούνι, ίσια μύτη και μακρύ σγουρό μαλλί που παραμένει στην θέση του από ένα διάδημα".
Οι ερευνητές της Tel Dor δήλωσαν έκπληκτοι που ένα τέτοιο έργο τέχνης βρέθηκε στο Ισραήλ, στην περιφέρεια του τότε Ελληνιστικού κόσμου. "Γενικά θεωρείται ότι οι μεγάλοι καλλιτέχνες - όπως αυτός που χάραξε την εικόνα του Αλεξάνδρου στο συγκεκριμένο πετράδι - προσλαμβανόταν κυρίως από τις κυρίαρχες Ελληνιστικές αυλές στις μεγάλες πόλεις, όπως αυτές της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο και την Σελεύκεια στην Συρία. Αυτή η καινούργια ανακάλυψη είναι ένδειξη ότι οι τοπικές ελίτ σε δευτερεύοντα κέντρα, όπως της Tel Dor, είχαν σε εκτίμηση ανώτερα έργα τέχνης και μπορούσαν να σηκώσουν το κόστος της ιδιοκτησίας τέτοιων αντικειμένων".
Πηγή: [link]
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΨΑΧΤΙΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: