Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Φωτογραφίες που διαθέτει η Frontex δείχνουν την ακτοφυλακή να συνοδεύει δουλεμπορικό

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που τράβηξε την περασμένη Δευτέρα (14/9) λεττονικό ελικόπτερο της Υπηρεσίας Φύλαξης Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Frontex) και την αναφορά του πιλότου, είναι σαφές ότι η τουρκική ακτοφυλακή, στην καλύτερη περίπτωση, δεν εμποδίζει τα δουλεμπορικά σκάφη να αποπλεύσουν από τις ακτές της. Στη δε χειρότερη, τα συνοδεύει μέχρι τα ελληνικά χωρικά ύδατα.


Ντοκουμέντα για την ανοχή των Τούρκων

Αποδεικτικά στοιχεία για την ανοχή που επιδεικνύουν οι τουρκικές αρχές απέναντι στους δουλέμπορους που μεταφέρουν παράνομα μετανάστες στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου διαθέτει από τα μέσα της εβδομάδος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που τράβηξε την περασμένη Δευτέρα (14/9) λεττονικό ελικόπτερο της Υπηρεσίας Φύλαξης Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Frontex) και την αναφορά του πιλότου, είναι σαφές ότι η τουρκική ακτοφυλακή, στην καλύτερη περίπτωση, δεν εμποδίζει τα δουλεμπορικά σκάφη να αποπλεύσουν από τις ακτές της. Στη δε χειρότερη, τα συνοδεύει μέχρι τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Για το περιστατικό της περασμένης Δευτέρας η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη ενημέρωσε την ίδια ημέρα τους Ευρωπαίους ομολόγους της στο πλαίσιο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων. Στην αναφορά συμβάντος, το πλήρωμα του λεττονικού ελικοπτέρου της Frontex (YL - HMK) καταγράφει τον εντοπισμό φουσκωτής βάρκας που μετέφερε 24 μετανάστες στις 08.06 π.μ. «ενώ κατευθύνεται προς το Φαρμακονήσι».

«Πρέπει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την αναφορά του εναέριου μέσου, στις 08.01 εντοπίστηκε ύποπτος στόχος εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ο οποίος κατευθυνόταν ανατολικά. Στις 08.02 ο ύποπτος στόχος αναγνωρίστηκε σαν περιπολικό σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής (φωτογραφίες NVE00018, 00019)», σημειώνεται στην αναφορά της Frontex.

Στις διαδοχικές φωτογραφίες που τράβηξε το ελικόπτερο της Frontex είναι σαφές, σύμφωνα με τα στοιχεία που διακρίνονται, δηλαδή το γεωγραφικό στίγμα και η ώρα λήψης, ότι το τουρκικό περιπολικό της ακτοφυλακής παρακολουθεί από κοντά το δουλεμπορικό σκάφος την ώρα που αυτό εισέρχεται στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Το λεττονικό ελικόπτερο, τη στιγμή που κατέγραφε τις κινήσεις του σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής, δέχθηκε διπλή παρενόχληση από την τουρκική πλευρά. Συγκεκριμένα, καθώς πετούσε ανατολικά του Φαρμακονησίου εκλήθη, μέσω ασυρμάτου, να εγκαταλείψει την περιοχή, διότι, σύμφωνα με τους χειριστές του τουρκικού ραντάρ, είχε εισέλθει στον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

Κοινή δράση

Εν τω μεταξύ, αύριο στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, ο Ευρωπαίος επίτροπος κ. Ζακ Μπαρό θα ενημερώσει τους υπουργούς για την εξέλιξη της μεταναστευτικής ροής στη Μεσόγειο, την ενίσχυση της Frontex και την ανάληψη κοινής δράσης στην περιοχή της Μεσογείου. Παράλληλα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η γαλλική αντιπροσωπεία αναμένεται να παρουσιάσει συνολική πρόταση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στη Μεσόγειο και μια δεύτερη πρόταση για την ενίσχυση της Frontex.

Τα κύρια σημεία της γαλλικής πρότασης είναι ότι το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Ενωση θα πρέπει «να υπενθυμίσει αποφασιστικά» στην Τουρκία και τη Λιβύη τις υποχρεώσεις τους και για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός θα πρέπει «να βελτιωθεί η πρακτική συνεργασία όσον αφορά την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και της επιτήρησης των εξωτερικών συνόρων». Τέλος, σύμφωνα με τη γαλλική πρόταση, η Ε.Ε. θα πρέπει να επιδιώξει την υπογραφή συμφωνίας επανεισδοχής λαθρομεταναστών με την Αγκυρα και στο μεσοδιάστημα να υποστηρίξει την εφαρμογή της υπάρχουσας συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.



ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-Κώστα Καρκαγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια: