Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Ανακάλυψη αγάλματος τεραστίων διαστάσεων του θεού Απόλλωνα στην Τουρκία.


Ένα τεράστιο άγαλμα του θεού Απόλλωνα ξεθάφτηκε από τους λευκούς ασβεστοποιημένους βράχους στην νοτιοδυτική Τουρκία, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση Ιταλών αρχαιολόγων.
Τα αγάλματα μεγάλων διαστάσεων ήταν αρκετά δημοφιλή στην αρχαιότητα αλλά τα περισσότερα εξαφανίσθηκαν επειδή τα υλικά τους ξαναχρησιμοποιήθηκαν για να κτιστούν άλλα έργα.
"Αυτό το τεράστιο άγαλμα του Απόλλωνα είναι πραγματικά μοναδικό εύρημα. Τέτοια αγάλματα είναι εξαιρετικά σπάνια στην περιοχή της Μικράς Ασίας. Μόνο μια ντουζίνα από αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι σήμερα", δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας, Francesco D'Andria, διευθυντής του ινστιτούτου αρχαιολογικής κληρονομιάς, μνημείων και αρχαιολογικών τόπων στο Εθνικό ερευνητικό συμβούλιο της Lecce στην Ιταλία.
Σπασμένο σε δυο τεράστια μαρμάρινα τμήματα, διαιρεμένο κατά μήκος του στήθους και του κατώτερου τμήματος του κορμού, αυτό το άγαλμα του 1ου μ.χ αιώνα βρέθηκε στον ανακηρυγμένο ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς αρχαιολογικό χώρο της Ιεράπολης, γνωστής σήμερα με το όνομα Pamukkale.
Το ύψος του αγάλματος υπολογίζεται σε πάνω από 4 μέτρα αλλά δυστυχώς λείπουν το κεφάλι και τα χέρια. "Αναπαριστά τον θεό των Ελλήνων Απόλλωνα καθισμένο σε έναν θρόνο να κρατά την αρχαία ελληνική άρπα με το αριστερό χέρι. Ο θεός φοράει έναν υπέροχα πτυχωτό χιτώνα. Στο ρούχο έχει αποτυπωθεί ένα εφέ διαφάνειας για να αποκαλύπτονται οι πανίσχυροι μύες που κρύβονται από κάτω", δήλωσε ο D'Andria. Ο δημιουργός του αγάλματος δεν έχει δώσει την αντίστοιχη προσοχή στην λεπτομέρεια της πίσω πλευράς του αγάλματος, "κάτι που δείχνει ότι το γλυπτό ήταν τοποθετημένο με πλάτη σε έναν τοίχο έτσι ώστε ο θεατής να βλέπει μονίμως την μπροστά όψη του".
Πηγή: [link]
ΑΝΑΔΥΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ www.psaxtiria.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: