Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2009

Δεν θέλουν τους Έλληνες ΕργάτεςΜε το θέμα είχαμε ασχοληθεί στο παρελθόν και επανερχόμαστε, καθώς το θεωρούμε μείζονος σημασίας. Κάποιοι ασυνείδητοι και αρνησιπάτριδες, θέλουν να θέσουν στο περιθώριο τους Έλληνες εργάτες, στο βωμό του κέρδους. Το Συνδικάτο Μετάλλου Μακεδονίας-Θράκης (πρόσκειται στο ΚΚΕ), ζήτησε την άμεση εφαρμογή της απόφασης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, για την ανάκληση των αδειών παραμονής των Λευκορώσων και Λιθουανών (!!!) εργατών, που απασχολούνται στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) στη Θεσσαλονίκη. Η πρόκληση εδώ των εργολάβων, ξεπέρασε κάθε νοσηρή φαντασία, καθώς έφτασαν στο σημείο, μέσω της ξένων συμφερόντων υπερεργολάβου εταιρείας, να εισάγουν μεγάλο αριθμό αλλοδαπών, για εργασία στη χώρα μας.
Επαγγελματική και οικονομική εξόντωση των Ελλήνων
Σύμφωνα με την καταγγελία του Συνδικάτου, «οι αλλοδαποί εργάτες εξακολουθούν να εργάζονται στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχουν ανακληθεί από τις 11 Αυγούστου, από την αρμόδια υπηρεσία, οι άδειες διαμονής τους». Όπως λέει το ρεπορτάζ, οι αλλοδαποί εργάτες απασχολούνται από τις 10 Φεβρουαρίου, στην υπεργολάβο εταιρία Τσεντροενεργκομοντάζ Ελλάς ΕΠΕ για λογαριασμό της εργολήπτριας εταιρίας Αθηνά ΑΤΕ, που έχει αναλάβει το έργο της κατασκευής τεσσάρων δεξαμενών υγρών καυσίμων των ΕΛΠΕ. Οι εργολάβοι, προκειμένου να ρίξουν τα κόστη φέρνοντας ξένους εργάτες, είχαν σπεύσει να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες άδειες παραμονής από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών της Περιφέρειας Αττικής.
Έχουν κάνει τους νόμους σουρωτήρια
Ωστόσο, μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των Ελλήνων εργατών, οι οποίοι δυσκολεύονται να στηρίξουν τις οικογένειές τους, παρέμβαση του υπουργείου Απασχόλησης και ελέγχους από το ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης στο εργοτάξιο, προέκυψε το κατά τα άλλα προφανές: ότι δεν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις για την παραμονή των ξένων αυτών εργατών στην Ελλάδα. Κατόπιν τούτου, η Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Περιφέρειας Αττικής προχώρησε στην ανάκληση των αδειών διαμονής των αλλοδαπών εργατών. Αλήθεια: πόσα μεροκάματα χάθηκαν; Και τι έχει να πει το Συνδικάτο Μετάλλου Μακεδονίας -Θράκης, για τις δράσεις του ΠΑΜΕ υπέρ των αλλοδαπών (αλά ΣΥΡΙΖΑ), στο κέντρο της Αθήνας; Δηλαδή, πρέπει οι εργατοπατέρες της αριστεράς να τρομάξουν από τις φωνές των ανέργων εργατών, για να κάνουν το προφανές;
Ατιμώρητα εγκλήματα αδιάφορων και κεφαλαιοκρατών
Την ίδια ώρα, την οργή της ελληνικής κοινωνίας προκαλούν τα απανωτά εργατικά ατυχήματα, με νέους εργάτες να βρίσκουν το θάνατο την ώρα της προσπάθειας για το μεροκάματο. Το θάνατο νεαρού εργαζομένου στη ΛΑΡΚΟ, διαδέχθηκαν άλλοι δύο: ένας εργαζόμενος, έκτακτος συμβασιούχος της ΔΕΗ, στο Λαγκαδά και ένας χειριστής γερανοφόρου μηχανήματος, πάλι στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας από έκρηξη καμινίου. Στο τελευταίο συμβάν, τραυματίστηκαν άλλοι τρεις εργάτες. Κάποιος πρέπει να επιβάλλει εξοντωτικές ποινές σε αυτούς που δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας στους χώρους εργασίας.
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ"

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: