Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Υπάρχει νερό στη Σελήνη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ


Είναι πλέον οριστικό, υπάρχει νερό στη Σελήνη!


Τα τελευταία χρόνια από τις παρατηρήσεις των δορυφόρων και των διαστημικών σκαφών είχε φανεί ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει νερό σε παγωμένη μορφή στον δορυφόρο της Γης. Η έρευνα επικεντρώθηκε στους πόλους στο υπέδαφος των οποίων υπήρχαν βάσιμες υποψίες ότι υπήρχαν μεγάλα αποθέματα παγωμένου νερού. Χθες έγινε γνωστό ότι η μελέτη των στοιχείων από τρεις διαφορετικές αποστολές (Deep Ιmpact, Cassini, Chandrayaan) αποδεικνύουν πλέον την ύπαρξη νερού στη Σελήνη.


Τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία προήλθαν από το ινδικό σκάφος Chandrayaan-1 το οποίο εντόπισε μόρια νερού στην επιφάνεια της Σελήνης, γεγονός που σύμφωνα με τους επιστήμονες δείχνει ότι υπάρχει νερό στο υπέδαφος. Την έρευνα για τα ευρήματα του Chandrayaan πραγματοποίησαν επιστήμονες του αμερικανικού Πανεπιστημίου Βrown οι οποίοι αναφέρουν ότι σε κάθε χίλια μόρια του σεληνιακού εδάφους τα 770 εξ αυτών είναι πολύ πιθανό να είναι μόρια νερού.

Τα μεγάλα αποθέματα νερού σε παγωμένη μορφή βρίσκονται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στο υπέδαφος κρατήρων στους πόλους της Σελήνης, κάτι που θα προσπαθήσει να εξακριβώσει σε δύο εβδομάδες η διαστημική συσκευή LCRΟSS η οποία θα προσεδαφιστεί σε έναν κρατήρα, κάτω από την επιφάνεια του οποίου πιστεύεται ότι βρίσκεται νερό. Μετά την προσεδάφιση θα λάβει δείγματα από το υπέδαφος τα οποία θα αναλύσει με τα ειδικά όργανά του.


Πηγή

Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: