Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Λιμναίος προϊστορικός οικισμός Δισπηλιού Καστοριάς 5500 π.χ!!

Αποστολή Ευρύνοος-Σαββίνα Στο τελευταίο ταξίδι που κάναμε, επισκεφτήκαμε τον Λιμναίο προϊστορικό οικισμό του Δισπηλιού Καστοριάς το δυστυχές ήταν οτι ο χώρος ήταν ΚΛΕΙΣΤΟΣ!!! Αν είναι δυνατόν, να ξεκινάει επισκέπτης απο την Αθήνα ας πούμε να κάνει 600-700 χιλιόμετρα και να βρίσκει κλειστές πόρτες.. τέλος πάντων, εμείς, αφού ξεπεράσαμε αυτό το "προβλημα", μπήκαμε απο κάποιο άνοιγμα που βρήκαμε να σας μεταφέρουμε κάποιες εικόνες.. ο χώρος είναι συγκλονιστικός και απίστευτα ήρεμος..διάφορα σχήματα οικίσκων.. βλέπουμε τον τρόπο κατασκευής των οικίσκων σε όλα του τα στάδια.. σκέτος ο σκελετός.. καλύπτοντας με συνδετικά κλαριά ώστε να πιάσει επάνω στς τοιχώματα το επίχρισμα (σοβάς).. και η τελική επίστρωση.. καθώς και τα μέσα μεταφοράς της εποχής.. μονόξυλα τα οποία ακόμη και σήμερα κατασκευάζονται παρόμοια στην λίμνη Ορεστιάδα!!ακόμη, φωτογραφία με το κάτω μέρος των οικίσκων, για να κατανοήσουμε πολύ καλά τον τρόπο κατασκευής.. γεφυράκια που συνέδεαν τους οικίσκους.. και κάποιες απο το εσωτερικό τους.. τα σύμβολα δέν λείπουν βεβαίως.. εδώ μιά μακέτα της κατασκευής εντός του εκθεσιακού χώρου, που αναγκαστικά φωτογράφησα έξω απο το τζάμι.. και κάποιες φωτογραφίες με ΠΟΛΛΑ νοήματα.. όπως λέει και το κείμενο στην φωτογραφία..
"ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ.. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ"?
Τί να απέγινε άραγε η πινακίδα του Δισπηλιού; Η πινακίδα του Δισπηλιού (επίσης γνωστή και ως Κείμενο ή Δίσκος του Δισπηλιού) είναι ένα από τα πολλά αρχαιολογικά ευρήματα στον οικισμό της λίμνης του Δισπηλιού στην Καστοριά. Ο οικισμός ανακαλύφθηκε τυχαία το 1932 από τον καθηγητή Αντώνιο Κεραμόπουλο. Το 1992, μετά από 60 χρόνια, ξεκίνησαν αρχαιολογικές ανασκαφές υπό τον καθηγητή προϊστορικής αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γεώργιο Χουρμουζιάδη. Σύμφωνα με το Χουρμουζιάδη, η πινακίδα είναι ξύλινη και η χρονολόγηση με C14 έδειξε ότι πρέπει να δημιουργήθηκε στο 5260 π.Χ. Ο οικισμός στην λίμνη της Καστοριάς χρονολογείται ανάμεσα στο 5600 π.Χ. και 4000 π.Χ. Η πινακίδα, αναφέρει ο Χουρμουζιάδης, φέρει χαράγματα ή σήματα, 'μια προσπάθεια επικοινωνίας του νεολιθικού ανθρώπου που ελπίζουμε κάποτε να μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε' παρά γραφή. Η πρώτη γενικά αποδεκτή καταγεγραμμένη γραφή είναι η σφηνοειδής σουμεριακή γραφή της 3ης χιλιετίας π.Χ.ΠΗΓΗ http://paysanias.blogspot.com/ ομάδα Παυσανίας..

Δεν υπάρχουν σχόλια: