Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

To Spiegel ανακάλυψε ότι “το Μνημόνιο βούλιαξε τους Έλληνες” (!!!)




Αυτό που φωνάζει ο Σαμαράς εδώ και ένα χρόνο …ανακάλυψε καθυστερημένα το  Spiegel-Online, ότι δηλαδή το μνημόνιο όχι μόνο δεν ..σώζει, αλλά καταστρέφει την Ελλάδα!
«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα τεράστιο δίλημμα: Η χώρα πρέπει να κάνει οικονομία, για να λάβει περαιτέρω βοήθεια από τους ευρωπαίους εταίρους της. Η αυστηρή θεραπευτική αγωγή όμως στραγγαλίζει την οικονομική ανάπτυξη, καθιστώντας  έτσι αναγκαίο το νέο δανεισμό. Η ελπίδα για γρήγορο τερματισμό της κρίσης ήταν αφελής.»
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται η ανάγκη νέας χρηματοδοτικής στήριξης της Ελλάδας, η οποία μπορεί να προκαλέσει νέο κύμα ανθελληνικών πρωτοσέλιδων, που όμως κατά τον συντάκτη «ούτε δίκαια είναι ούτε έχουν μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα».

Γιατί -όπως εξηγεί- «όσο αξιοθρήνητη κι αν είναι η κατάσταση του προβληματικού παιδιού της Ευρωζώνης, οι Έλληνες το έβαλαν πέρσι πεισματικά σκοπό να μεταρρυθμίσουν την υπερχρεωμένη χώρα τους».

«Το θέμα όμως είναι ότι ένα χρόνο μετά, η λιτότητα αποδεικνύεται ότι δεν έβγαλε την Ελλάδα από την κρίση -το αντίθετο μάλιστα: το χρέος έχει φτάσει στο 142% του ΑΕΠ και η ύφεση στο 4,5%. Από την άλλη, οι χρηματαγορές συνεχίζουν να τιμωρούν τη χώρα. Όσο πικρό κι αν ακούγεται: Το αξιέπαινο πρόγραμμα λιτότητας βούλιαξε τους Έλληνες ακόμα περισσότερο στην οικονομική αθλιότητα. Οι όροι που έθεσαν το ΔΝΤ και οι ευρωπαίοι εταίροι αποδείχτηκαν εξαιρετικά απαιτητικοί.

» Οι επενδυτές παγκοσμίως δεν πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματά της και η επιστροφή του χρόνου στις χρηματαγορές φαντάζει όνειρο απατηλό. Επομένως, η Ελλάδα θα χρειαστεί το πιθανότερο και νέα δανειακή βοήθεια – είτε από το EFSF είτε από το μόνιμο μηχανισμό διάσωσης, που όμως αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το 2013».

» Το ΔΝΤ πιέζει για επιτάχυνση των διαδικασιών πώλησης δημόσιας περιουσίας και αποτελεσματικής είσπραξης των φόρων. Ήδη όμως στη χώρα επικρατεί δυσθυμία για ένα επαπειλούμενο ξεπούλημα, που μπορεί να οδηγήσει σε έντονες διαμαρτυρίες. » Μια διέξοδος για τη χώρα θα ήταν η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής της δανειακής βοήθειας σε συνδυασμό με μείωση του επιτοκίου και λιγότερο αυστηρούς όρους για τη μείωση του ελλείμματος.
» Οι γνώμες όμως των Γερμανών οικονομολόγων διίστανται, γιατί ορισμένοι εξ αυτών πιστεύουν ότι τυχόν ελαφρύνσεις προς την Ελλάδα θα στείλουν λάθος μήνυμα και στα άλλα υπερχρεωμένα κράτη, υπό την έννοια ότι ενδέχεται να μειώσουν τις προσπάθειές τους για μείωση του ελλείμματος και δημοσιονομική πειθαρχία, αφού θα ελπίζουν στη διαρκή στήριξη των ευρωπαίων εταίρων».
Όπως, είναι λογικό εγείρονται κάποια ερωτηματικά δεδομένου ό,τι το Spiegel ήταν αυτό που την περασμένη Παρασκευή προκάλεσε τριγμούς στις αγορές, αλλά και σ΄ολόκληρο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα προαναγγέλοντας την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ;
Τι μεσολάβησε από τότε;
Η δοκιμή απέτυχε ή  τρομοκράτησε τόσο πολύ τους ενδιαφερομένους που ανέκρουσαν πρύμναν;
Εκτός και αν προετοιμάζουν την Γερμανική κοινή γνώμη για το νέο μνημόνιο αποδίδοντας ευθύνες για την αποτυχία του πρώτου όχι μόνο στους έλληνες, αλλά και στην τρόϊκα που το επέβαλλε;
Ότι και να συμβαίνει, η αλήθεια είναι ότι με τέτοια δημοσιεύματα, η κριτική του Αντώνη Σαμαρά δικαιώνεται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Αυτά, για όσους μιλούσαν για... απομόνωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: