Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Αποκηρύσσουν τον Μπουτάρη οι Πόντιοι. Απαξιωτικός απέναντι στον πρόεδρο της Π.Ο.Ε, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης!


Απαξιωτικός απέναντι στους Ποντιους και συγκεκριμένα απέναντι στον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιο Παρχαρίδη, εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της e- αυτοδιοικηση, οι δυο άντρες «διασταυρώθηκαν» σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης όπου ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Παρχαρίδης, του εξέφρασε το παράπονο του, γιατί δεν παραβρέθηκε - παρότι προσεκλήθη- στην εκδήλωση για την ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ στην πλατεία της Αγίας Σοφίας, στην οποία έδωσαν το παρόν περισσότεροι από 10.000 Πόντιοι της πόλης. «Δεν συμμετέχω σε διασπαστικές κινήσεις», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σε ιδιαίτερα απαξιωτικό ύφος.
Πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες ο Γ. Μπουτάρης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη είχε δηλώσει ότι αισθάνεται «ιδιαίτερη τιμή που η Θεσσαλονίκη είναι γενέτειρα του Κεμάλ Ατατούρκ».
Η επίσκεψη Μπουτάρη στην Κωνσταντινούπολη και οι δηλώσεις του για τον Κεμάλ Ατατούρκ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση εκπροσώπων Ποντιακών Σωματείων, μιας και συνέπεσαν με την 97η επέτειο της Γενοκτονίας αυτού του σημαντικού τμήματος του ελληνισμού από την Τουρκία. (Δείτε το ρεπορταζ πατώντας εδω http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=4336 και το σχολιο του δαίμονα πατώντας εδώ http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=4337 )
Επιπλέον στις 24 Μαΐου η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης:
«Κύριε Δήμαρχε,
Με την παρούσα επιστολή μας θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε για την μεγάλη επιτυχία της κεντρικής πανελλαδικής εκδήλωσης εθνικής μνήμης για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού την 19η Μαϊου 2011 . (Φωτογραφικό Υλικό προς απόδειξη τούτου μπορούν να σας ενεχειρίσουν οι συνεργάτες σας από όλες τις δημοσιογραφικές πηγές).
Αισθανόμαστε μάλιστα την ανάγκη να σας ενημερώσουμε διότι παρά τα όσα είχαμε συμφωνήσει στην από κοινού μας συνάντηση πριν από ένα μήνα δεν παρέστητε τελικώς για να απευθύνετε χαιρετισμό στην εκδήλωσή μας επιπροσθέτως δε, δεν γνωρίζουμε την τύχη της δικής σας πρότασης για μετονομασία κεντρικού δρόμου της πόλης σε οδό 19ης Μαΐου.
Αντιθέτως ακούσαμε και διαβάσαμε μετ’ επιτάσεως σε πάρα πολλές ηλεκτρονικές σελίδες του Τύπου απόδοση δηλώσεών σας στην Κωνσταντινούπολη την 17η Μαΐου ενώπιο Τούρκου συναδέλφου σας περί του πόσο «Μεγάλη τιμή είναι για την πόλη της Θεσσαλονίκης να είναι γενέτειρα του Μουσταφά Κεμάλ». Επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους κύριε Δήμαρχε είμαστε υποχρεωμένοι από την ιερή παρακαταθήκη των 353.000 αθώων θυμάτων του ποντιακού ολοκαυτώματος και γενοκτονίας να είμαστε κάθετα και ριζικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια οποιουδήποτε να αγιοποιήσει το σφαγέα των προγόνων μας Μουσταφά Κεμάλ. Για τον λόγο αυτό καλό θα ήταν να διευκρινίσετε τις δηλώσεις σας.
Θα παρακαλούσαμε να αντιληφθείτε ότι αυτό δεν αποτελεί στοιχείο προσωπικής εμπάθειας προς οποιονδήποτε αλλά έσχατος όρος αυτοσεβασμού 3 εκατομμυρίων Ελλήνων ποντιακής καταγωγής σε όλο τον κόσμο.
Με την επιστολή μας αυτή επίσης ζητούμε την παραχώρηση της Πλατείας Αγίας Σοφίας για την κεντρική πανελλαδική εκδήλωση μνήμης την 19η Μαΐου 2012 έτος που η Θεσσαλονίκη μας θα εορτάσει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της από τον Τουρκικό ζυγό.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε κύριε Δήμαρχε αυτά που δηλώσατε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ότι «δεν θα δώσω την Πλατεία σε κανένα την άλλη χρονιά» διότι οι Πλατείες ανήκουν στον λαό και ο λαός αποφασίζει για την μοίρα του.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Παρχαρίδης
Καθηγητής Καρδιολογίας
Ο Γενικός Γραμματέας
Γεωργιάδης Γιώργος
Δημοσιογράφος
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Εκδήλωση μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας στην πλατεία Αγίας Σοφίας πατώντας εδω http://www.livemedia.gr/default.aspx?action=showMedia&id=7760&albumid=211&content=videos

Δεν υπάρχουν σχόλια: