Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Αιγαίο, ψυχολογικός πόλεμος και προβοκάτσιες



Πολύς λόγος εγινε για τις … αιμοβόρες δηλώσεις του Namik Kemal Zeybek, προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος DP της Τουρκίας, που ούτε λίγο ούτε πολύ απείλησε να πάει με βάρκα (!) να ελευθερώσει τα «κατεχόμενα» απο τους Ελληνες «τουρκικά εδάφη» του Αγαθονησίου και του Φαρμακονησίου.
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά (βλ. σχετική ανάρτηση antinews) και δεν θα εκρινα σκόπιμο να σχοληθώ εάν την σκυτάλη δεν παρελάμβανε η γνωστή για την ροπή της στις προβοκάτσιες “Hurriet”, που διεδραμάτισε ανάλογο ρόλο στην κρίση των Ιμίων.
Βλέπομε οτι μετά απο μία σχετική ανάπαυλα – σίγουρα οχι γιατί αλλαξαν στρατηγική – το τουρκικό «βαθύ κράτος» του οποίου ο πολύς κ. Zeybek είναι επιφανής εκπρόσωπος θέτει εκ νέου θέμα νομικού καθεστώτος των δυο νησιών, εστω και εάν αυτή την φορά το τουρκικό ΥΠΕΞ αποφεύγει μεν την ευθεία αμφισβήτηση, αφήνει δε ανοικτή την πόρτα …στο μέλλον !
Το ζήτημα εχει παρελθόν : Υπερπτήσεις 100 μ. επάνω απο τα σπίτια, «προειδοποιήσεις» απο το ραντάρ της Daca σε εναέρια μέσα της FRONTEX να εγκαταλείψουν «πάραυτα» τον «τουρκικό εναέριο χώρο» επάνω απο τα δυο νησιά – αλλως θα …καταρριφθούν !- καθώς και δηλώσεις περί «εποικισμού» απο την Ελλάδα δυο «ακατοίκητων» νησιών με «αδιευκρίνιστη»πληθυσμιακή σύνθεση. Το τελευταίο επιχείρημα υποστηρίχθηκε εμπρακτα μέσω της … ενισχυμένης αποστολής λαθρομεταναστών με την αμέριστη συνδρομή της τουρκικής Ακτοφυλακής οπως διεκρίβωσε η ιδια η FRONTEX.
Tι μπορεί να σημαίνει η ανακίνηση του μετά απο την επι μήνες επικέντρωση στο Καστελόριζο και τα πετρέλαια της «Ανατολικής Μεσογείου» κατά Νταβούτογλου; Τι σημαίνει η αναπαραγωγή απο την “Hurriet” απιθανοτήτων διανθισμένων με καταγγελίες οτι ακουσον – ακουσον οι «κατοχικές ελληνικές Αρχές εκτισαν και νέο Ιερό Ναό» ?
Μήπως μυρίζει στημένο επεισόδιο a la Ιμια  με «δημοσιογράφους» της ΜΙΤ η  κάποιο «προσαραγμένο» σκάφος που θα πρέπει να τύχει συνδρομής απο το τουρκικό MRCC της Σμύρνης ως «αρμόδιο» κατά τους τούρκους για Ερευνα – Διάσωση στην περιοχή;
Ο Zeybek και η Hurriet δεν διστάζουν να αναφερθούν στις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων για να αμφισβητήσουν το υφιστάμενο νομικό καθεστώς, προφανές απο τους αεροναυτιλιακούς χάρτες οπως το φύλο ΤΡC – G 3B με την ενδειξη “Agathonissi – Greece” (χάρτης 1).
Τι αναφέρουν ομως οι συνθήκες;  Η Τουρκία ισχυρίζεται οτι μόνο τα ονομαστικώς αναφερόμενα νησιά των Δωδεκανήσσων εχουν «σαφές» νομικό καθεστώς, οπως π.χ. η Κώς, η Κάλυμνος κ.α. Η πλειάδα των νησιών και νησίδων που δεν αναφέρονται ονομαστικώς … είναι «γκρίζες ζώνες» !
Το σόφισμα αυτό ισχυσε για την προβοκάτσια που  εξελίχθηκε σε κρίση των Ιμίων και αποτελεί «σταθερά» των τουρκικών κινήσεων στην περιοχή.
Είναι ετσι; Η Τουρκία αμφισβήτησε την Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 που ανεφέρετο στην εννοια της «εξαρτήσεως» των μικρών νησιών απο τα μεγαλύτερα (και ονομαστικώς αναφερόμενα) και τα οποία απεδόθησαν (τότε) στην Ιταλία. Η αμφισβήτηση οδήγησε στην σύσταση διερευνητικής ομάδος που με το πρωτόκολλο της Αγκυρας του 1932 ορισε γεωγραφικά μια “ligne de demarcation”, μια «διαχωριστική γραμμή» που υλοποιείτο με “waypoints” σε σημερινή ορολογία. Τα σημεία αυτά ηταν αποστάσεις απο επιλεγμένα γεωγραφικά σημεία (φάροι – ακρωτήρια) των υπ’οψη νησιών και οριζαν μια σαφή οριογραμμή ανάμεσα στα δυο κυρίαρχα κράτη (βλ. χάρτη 2).
Η οριογραμμή περιγράφεται σαφώς στο πρωτόκολλο της Αγκυρας μεταξύ Ιταλίας – Τουρκίας και προφανώς εξακολουθεί να ορίζει τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος (διαδόχου Κράτους στην Ιταλική κυριαρχία σύμφωνα με την συμφωνία των Παρισίων του 1947) και Τουρκίας. Οι Τούρκοι, με μεσαιωνική καλογερίστικη μαεστρία αμφισβητούν τον «διεθνούς ισχύος» χαρακτήρα του πρωτοκόλλου και απαιτούν «νέα» διαπραγμάτευση, οπου βεβαίως τον πρώτο λόγο εχει η «γεωλογική» αντίληψη περί «αποκεκομμένων ακατοίκητων νησιών επικαθημένων επί τουρκικής υφαλοκρηπίδος», ο εστί μεθερμηνευόμενον είναι …τουρκικά !
Οι προκλήσεις, οι υπερπτήσεις, οι εκφοβιστικές δηλώσεις οπως του ψευδο- Αττίλα Zeybek εχουν ακριβώς αυτό τον σκοπό : Σε συνδυασμό με την αθλια συμπεριφορά του ελληνικού κράτους και την εγκατάλειψη των νησιών, ομού με την συγκέντρωση τριτοκοσμικών – ισλαμικών στοιχείων μέσω λαθρομεταναστεύσεως να φύγουν οι λιγοστοί κάτοικοι και να ανοίξει ο δρόμος για «διεθνοποίηση» του ζητήματος, προβοκάτσια, μονομερή επέμβαση για «αρωγή» στον … κατεχόμενο πληθυσμό, σύγκρουση και επέμβαση των «ψύχραιμων» τρίτων για διαπραγματεύσεις με γνωστή κατάληξη :
“No ships, no troops, no flags”…
Tα παραπάνω αποδεικνύουν τον αδιάσπαστο πυρήνα της τουρκικής ρεβιζιονιστικής στρατηγικής στην περιοχή, με δόσεις «κρύου – ζεστού», με χρήση κρατικής – στρατιωτικής ισχύος η τεχνικών ψυχολογικού πολέμου και σύγχρονου γεωπολιτικού παιγνίου με ΜΜΕ και διαδίκτυο.
Εμείς τι κάνομε ? Υπήρξε η συνήθης «ψύχραιμη» και «αψογη» δήλωση του κ. Δελαβέκουρα περί «ακραίου εθνικιστικού παραληρήματος» και μετά η συνήθης αδιαφορία.Αρκεί η δήλωση ? Μήπως «ζεσταίνεται» καλοκαιρινή προβοκάτσια, καταστροφική μεταξύ αλλων για το προσδοκώμενο τουριστικό boom ?
Η εμπειρία απο πολυετείς  προκλητικές υπερπτήσεις, η ανησυχία απο κινήσεις οπως η παραγγελία νέων αποβατικών σκαφών και στόλου μεταφορικών ελικοπτέρων κ.α. επιτάσσουν προφανώς την θωράκιση των δυο νησιών για κάθε ενδεχόμενο. Ειδικά στον τομέα της αεράμυνας καθώς ευρίσκονται εκτός βελληνεκούς των ΑΑ οπλων της Σάμου και της Κώ, ενώ η παρουσία εστω και βραχέως βελληνεκούς αντιαεροπορικών βλημάτων στο Αγαθονήσι και η χρήση προειδοποιητικού εγκλωβισμού των υπεριπταμένων αεροσκαφών θα μπορούσε να στείλει ενα μήνυμα αποφασιστικότητος και απέναντι αλλά και εκεί που πρέπει… Σε οποιους ορέγονται μοιρασιές του Αιγαίου και αντιπαθούν «πλοία, στρατό και σημαίες» ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΧΩΡΟ.
Με δεδομένη την ανάγκη θωρακίσεως, πρέπει επίσης να δοθεί εμφαση στην ΠΡΟΛΗΨΗ προβοκάτσιας. Αυξημένη επιτήρηση με ολα τα ενδεδειγμένα μέσα ωστε να προληφθεί σε αστυνομικό επίπεδο (Λιμενικό Σώμα) π.χ. κάποια «απόβαση» ΜΙΤατζήδων – δημοσιογράφων, ωστε να αποτραπεί η μεταγενέστερη στρατιωτικοποίηση του πιθανού προβλήματος.
Στα Ιμια, η αστοχία της αστυνομικής ενέργειας και η  αμεση ισχυρή στρατιωτικοποίηση (συγκέντρωση μεγάλων μονάδων του Στόλου), το πέρασμα δηλαδή σε ετοιμότητα για γενικευμένη στρατιωτική σύγκρουση των δυο χωρών ερριξε νερό στον μύλο της Τσιλέρ. Η Ελλάδα για λόγους που δεν είναι του παρόντως ΔΕΝ είναι Ισραήλ. Το Ισραήλ μετά την στρατιωτικοποίηση θα πέρναγε στα …περαιτέρω και σίγουρα δεν θα απέσυρε την σημαία του.
Τα επεισόδια αυτά, που μπορεί να εχουν δυσάρεστη εξέλιξη δεδομένης και της διεθνώς δυσχερούς θέσεως της χώρας μας προλαμβάνονται με ΑΓΡΥΠΝΗ παρουσία αστυνομικού επιπέδου δυνάμεων και αρτιας τεχνικής επιτηρήσεως, κάτι που ΔΕΝ συμβαίνει αυτήν την στιγμή, μετά την εγκληματική εγκατάληψη του δικτύου επιτηρήσεως του Αγαίου, την καθήλωση των σκαφών και των εναερίων μέσων του Λ.Σ. και την γενικότερη δημοσιονομική πολιτική σε θέματα ασφάλειας.
Οι δηλώσεις Zeybek, τα δημοσιεύματα της Hurriet και η γεμάτη υπονοούμενα τοποθέτηση του τουρκικού ΥΠΕΞ πρέπει να κτυπήσουν συναγερμό στους αρμοδίους : Οταν ξεσπάσει η κρίση, μεσούντος του θέρους και των «μπάνιων του λαού» θα τρέχωμε πάλι να σβήσωμε την φωτιά με φρεγάτες και ακατάλληλα ελικόπτερα …
Parsifal

Δεν υπάρχουν σχόλια: