Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΑΠΕΤΡΑΠΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ


Tι έγινε τελικά με την ασυνήθιστη δραστηριότητα των Τούρκων σε Αγαθονήσι-Φαρμακονήσι; 

Γιατί απετράπη στο παρά πέντε η''απόβαση'' Τούρκου πολιτικού και της κουστωδίας του;


 Και γιατί η μεγάλη αεροναυτική άσκηση ''EFES 2011'' ματαιώθηκε, κίνηση που δεν τη συνηθίζουν στην Άγκυρα; Αληθεύουν τα περί αμερικανικής παρέμβασης προς τους Τούρκους για ''αυτοσυγκράτηση''; 

Το σίγουρο είναι πως το θερμό επεισόδιο που σχεδίαζαν οι Τούρκοι, αποτράπηκε την τελευταία στιγμή, και, εκτιμούμε, προσωρινά.  

Οι πληροφορίες για στημένο θερμό επεισόδιο από την πλευρά των κεμαλικών, σίγουρα σχετίζονται με το ότι έχουμε παραμονές εκλογών στην Τουρκία και οι αντίπαλοι του Ερντογάν επιδιώκουν να αλλάξει ο εσωτερικός πολιτικός συσχετισμός υπέρ τους. 

Εν πάσει περιπτώσει, δύο μεγάλες ασκήσεις, η ''Deniz Gordu'' και η ''EFES 2011'' ματαιώθηκαν, σημάδι πως ο Ερντογάν φοβήθηκε προβοκάτσια. 

Για τις ασκήσεις αυτές, οι Τούρκοι είχαν συγκεντρώσει για πρώτη φορά τόσο μεγάλες αποβατικές δυνάμεις και κυρίως δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων. 

Συνολικά πάνω από 13.000 άνδρες θα συμμετείχαν στις ασκήσεις, απέναντι από τα μεγάλα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η ματαίωση των ασκήσεων, ενώ όλες οι δυνάμεις βρίσκονταν στα σημεία συγκέντρωσης και ήδη 3 ομάδες της ∆ιεύθυνσης Ειδικών ∆υνάμεων του τουρκικού ΓΕΕΘΑ (Bordo Bereli) και τμήματα βατραχανθρώπων SAS και SAT είχαν προωθηθεί σε προκεχωρημένα αεροδρόμια για να πραγματοποιήσουν νυκτερινές ρίψεις στην ζώνη επιχειρήσεων (πληροφορίες αναφέρουν ότι ανακλήθηκαν ενώ είχαν ξεκινήσει για τους στόχους!), είναι κάτι το πρωτοφανές για τα τουρκικά δεδομένα και σπάνιο γενικώς.


Σήμερα, σε όλο τον τουρκικό τύπο επικρατεί αμηχανία για την ακύρωση των ασκήσεων και κανείς δν μπορεί να εξηγήσει τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής.

"Η αναβολή των στρατιωτικών ασκήσεων στο Αιγαίο είναι απόφαση που αφορά αποκλειστικά το Γενικό Επιτελείο", δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Αμύνης Βετζντί Γκιονούλ. 

   

Οι πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι ελληνικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι ''...κάτι έχει συμβεί σε σχέση με τα σενάρια της άσκησης και με την «απόβαση» ποου ετοίμαζε χθες σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι το κεντροδεξιό «Δημοκρατικό Κόμμα» και ο ηγέτης του Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ''. 

Προχθές το απόγευμα και το βράδυ, οι ελληνικές υπηρεσίες εντόπισαν αυξημένη δραστηριότητα στις στρατιωτικές επικοινωνίες στα τουρκικά παράλια, που εν μέρει δικαιολογούνταν από τις ασκήσεις. 

Από ελληνικής πλευράς υπήρχε στρατιωτική ετοιμότητα.

Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι Μαξίμου και υπουργείο Εξωτερικών, αρχίζουν να καλλιεργούν κλίμα ματαίωσης της άσκησης ''ΙΩΝΑΣ 2011'', ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελόριζο, προκειμένου να μην σηκωθεί το "θερμόμετρο" και δοθούν οι αφορμές στην άλλη πλευρά να προβεί σε "θερμές" κινήσεις. 

Από το ΓΕΕΘΑ πάντως, διαψεύδεται κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο.
elkeda

Δεν υπάρχουν σχόλια: