Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

«Υποτιθέμενη» η Ποντιακή Γενοκτονία κατά τη Σιμπέλ Μουσταφάογλου! Ακούς Γιώργο...;


Με δελτίο τύπου αναφέρεται στα ζητήματα που έθεσε ο «Σπάρτακος», παρέχει κάλυψη στον αντιδήμαρχο Ριτβάν Μολλά Ισά για τις αλυτρωτικές του τουρκοπαρέες, κάνει όμως λόγο και για την «υποτιθέμενη ποντιακή γενοκτονία»!
Βρήκαμε στο τουρκόφωνο περιοδικό «Αζινλίκτσα» (15-5-2011) το δελτίο τύπου που εξέδωσε η επικεφαλής του συνδυασμού «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα» (και εκλεκτή του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές) Σιμπέλ Μουσταφάογλου.
Με το κείμενο αυτό προσπαθεί να ψελλίσει κάποιες απαντήσεις σε όσα έθεσε κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής (στις 12 Μαϊου 2011) ο επικεφαλής του «Σπάρτακου» Νεκτάριος Δαπέργολας, όσον αφορά: α) τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Κομοτηνής Ριτβάν Μολλα Ισά στη Γενική Συνέλευση του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης», β) την απότιση τιμής στην Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας και γ) την ανάγκη εφαρμογής επιτέλους της υπάρχουσας νομοθεσίας που επιβάλλει...
την παράλληλη τουλάχιστον χρήση και της ελληνικής γλώσσας στις επιγραφές των καταστημάτων.
Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου στο δελτίο αυτό λέει πολλά και κωμικά, όπως π.χ. εκείνο το ανεκδιήγητο ότι με την ερώτηση Δαπέργολα για το αν θα τιμηθεί η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, στοχοποιούνται τάχα μου οι πολιτικοί και οι αξιωματούχοι της μειονότητας (τουτέστιν, πάρε λόγια και τράβα στο παζάρι)! Πέραν των κωμικών όμως, ιδιαίτερη σημασία έχει η πλήρης κάλυψη που παρέχει στον Ριτβάν Μολλά Ισά, επαναφέροντας και αυτή το άκρως διασκεδαστικό επιχείρημα της ιδιωτικής επίσκεψης, καθώς και της ελευθερίας επισκέψεων σε οποιαδήποτε εκδήλωση. Το χειρότερο όμως όλων και το πλέον εξοργιστικό είναι η αναφορά της στην «υποτιθέμενη ποντιακή γενοκτονία». Ποιος νομιμοποιεί αλήθεια επιτέλους αυτήν την κυρία να προβαίνει ανενόχλητη σε όλες αυτές τις απίστευτες προκλήσεις, από τις προεκλογικές της περιοδείες στα χωριά της Κομοτηνής παρέα με τους ψευτομουφτήδες και τους πράκτορες του Προξενείου και υπό τους ήχους οθωμανικών εμβατηρίων, έως την όλη μετεκλογική της στάση και την τωρινή χυδαία απαξίωση προς το αίμα των παππούδων μας, σ’ ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον αποτρόπαια μαζικά εγκλήματα της Παγκόσμιας Ιστορίας; Ο πολιτικός της προϊστάμενος Μουσταφά Σάρνιτς; Ο κόσμος της Κομοτηνής; Το DEB, δηλαδή το κόμμα του φασίστα πράκτορα Αχμέτ Σαδήκ, υπό την αιγίδα του οποίου εξελέγη δημοτική σύμβουλος; Ή μήπως το ΠΑΣΟΚ, που δεν έχει τολμήσει ακόμη να τη διαγράψει από μέλος του; Ποια είναι εν τέλει τα ακριβή όρια ανάμεσα στη γελοιότητα, την κακοήθεια και την ασυδοσία;
Για την ιστορία, παραθέτουμε αμέσως ολόκληρο το δελτίο τύπου της Σιμπέλ Μοσταφάογλου (σε μετάφραση Μ.Κ.):
«Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα στις 12 Μαΐου 2011, πέρα από τη συνηθισμένη ατζέντα, συζητήθηκαν και τρία θέματα που εισηγήθηκε ο πρόεδρος του συνδυασμού «Σπάρτακος» κος Δαπέργολας.
Ο κος Δαπέργολας υποστήριξε ότι οι ταμπέλες των μαγαζιών και των τραπεζών που έχουν ξένες λέξεις, αποτελούν πρακτική που αντιτίθεται στον ελληνικό πολιτισμό. Ζήτησε δε από το Δήμο Κομοτηνής, να εφαρμόσει όσα προβλέπει ο νόμος.
Ο κος Δαπέργολας ισχυρίστηκε ότι όταν περιπλανιέται στα δρομάκια της Κομοτηνής, νιώθει σαν να βρίσκεται υπό αγγλική, γαλλική και τουρκική διοίκηση. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα κάνει ό, τι προβλέπει ο νόμος για το συγκεκριμένο ζήτημα και το θέμα δεν συζητήθηκε. Ένα ακόμα θέμα που έθιξε ο κος Δαπέργολας, είναι η συμμετοχή του αντιδημάρχου Ριντβάν Μολλά Ισά, στο Γενικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αλληλεγγύης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης (BTTDD). Ο κος Δαπέργολας ζήτησε να ενημερωθεί για τη συμμετοχή του κου Ριντβάν Μολά Ισά στην εκδήλωση ενός συλλόγου που σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδίου του κου Δαπέργολα, συκοφαντεί την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο και συνάπτει συνεργασίες με τους Γκρίζους λύκους. Όπως διευκρινίστηκε, ο αντιδήμαρχος δεν συμμετείχε στην εν λόγω εκδήλωση ως μέλος της δημοτικής Αρχής ενώ, πριν παραστεί σε αυτήν, πήρε σχετική άδεια.
Το τρίτο θέμα το οποίο έθιξε ο κύριος Δαπέργολας ήταν η μέρα μνήμης της υποτιθέμενης γενοκτονίας των Ποντίων. Όπως έγινε γνωστό, καθώς πολλοί Έλληνες οργανώνουν τελετές μνήμης για τους νεκρούς τους, αξιωματούχοι και πολιτικοί από τη Δυτική Θράκη, θα συμμετέχουν στην πορεία προς το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, στη Θεσσαλονίκη. Αργότερα δε, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση και στην Τουρκία. Ρωτήθηκε λοιπόν, ο Δήμος για τα σχέδια του εκείνη την ημέρα. Ως συνασπισμός «Πρώτο Βήμα προς την Ισότητα», διευκρινίσαμε ότι όλοι καταλάβαμε τι ήθελε να πει ο κος Δαπέργολας. Οι στόχοι και των τριών θεμάτων που έθιξε στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι όλοι ίδιοι. Δηλώνουμε ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να συμμετέχει σε όποια εκδήλωση επιθυμεί. Επίσης, δεν λήφθηκε καμία απόφαση παραχώρησης άδειας για τις εκδηλώσεις στις οποίες δεν θα συμμετέχει κανένας. Διευκρινίσαμε ακόμα ότι την ώρα που ο κος Δαπέργολας ζητά να ενημερωθεί για τις εκδηλώσεις, στοχοποιώντας τους πολιτικούς και τους αξιωματούχους της μειονότητας, χωρίς να του έχει παραχωρηθεί αυτό το δικαίωμα, με τον ίδιο τρόπο μπορούμε κι εμείς να ζητήσουμε να ενημερωθούμε για διάφορες εκδηλώσεις. Προσθέσαμε δε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι χώρος επίλυσης εθνικών ζητημάτων αλλά επίλυσης των προβλημάτων όλων όσοι μας ψήφισαν. Στην απάντησή μας ότι τα θέματα αυτά θα πρέπει να τα αφήσουμε στους ιστορικούς, ο κος Δαπέργολας απάντησε ότι είναι ιστορικός. Κι εμείς λοιπόν λήξαμε το ζήτημα, ισχυριζόμενοι ότι στην περίπτωση αυτή, η ομιλία του θα πρέπει να γίνει σε άλλους χώρους, αντί του Δημοτικού Συμβουλίου».
Μια ερώτηση μόνο, εν κατακλείδι: για ποιες εκδηλώσεις θα επιθυμούσε ενημέρωση η Σιμπέλ Μουσταφάογλου; Υπάρχει δηλαδή αυτή τη στιγμή κεμαλική ή οθωμανική ή σκέτη ισλαμική γιορτή που να μην εορτάζεται στη Θράκη (και μάλιστα εις…δεκαπλούν), ώστε να τολμά να υποδηλώνει και παράπονα; Δεκάδες τέτοιες εκδηλώσεις γίνονται καθημερινά και μέσα στην Κομοτηνή και στα χωριά της περιοχής, με την παρουσία του πρόξενου, των ψευτομουφτήδων και εκατοντάδων τουρκοφρόνων (στη 2η φωτογραφία βλέπουμε και την ίδια στην πρώτη σειρά των “επισήμων” σε εκδήλωση που έγινε στο Προξενείο τον περασμένο Νοέμβριο στη μνήμη του Κεμάλ) . Ο «Σπάρτακος» ένα βασικότατο ζήτημα έθεσε, να τολμήσουμε να αποτίσουμε επιτέλους στοιχειώδη φόρο τιμής ως αυτοδιοίκηση στο αίμα εκατοντάδων χιλιάδων προγόνων μας, και η απάντηση των ελληνοφώνων (απ’ όλες τις παρατάξεις) ήταν ότι καλό είναι να μην προκαλούμε (σ.σ. κι όσοι δεν το είπαν με τα χείλη τους, το είπαν με τη σιωπή τους). Για τι επιθυμεί να ενημερωθεί λοιπόν η κυρία Σιμπέλ; Δεν είναι για μια ακόμη φορά προφανές ότι όσο θα μένουν ασύδοτοι, τόσο περισσότερο θα αποθρασσύνονται; Τι έτι χρείαν έχετε μαρτύρων;
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: