Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Βαρύτατες κατηγορίες κατά του συστήματος GAP από τον Π. Καμμένο


Γράφει ο Νίκος Χιδίρογλου
«Έμμισθο broker των διεθνών τοκογλύφων» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην τηλεόραση, αλλά και στο ραδιόφωνο...!
Και ήταν χείμαρρος: καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι το περιβάλλον του (και συγκεκριμένα ο αδερφός του Ανδρίκος) κερδοσκόπησε από το «παιχνίδι» με τα spreads. Αναφέρθηκε, δε, στην πώληση το φθινόπωρο του 2009 (μετά τις εκλογές), ενός ασφαλίστρου κινδύνου (τα γνωστά ως CDS), με εμπλοκή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (με μόλις 40 εκατομμύρια ευρώ κέρδος για την τράπεζα), σε εταιρεία παλαιών συνεταίρων του αδερφού του πρωθυπουργού, με τίμημα 1,3 δις. Το ασφάλιστρο αυτό, στοιχίζει σήμερα 16 δις.
Μάλιστα, «μάθαμε» ότι αν η χώρα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση, η αξία του συγκεκριμένου προϊόντος, θα ανέλθει στα 60 δις! Και είπε και άλλα ο κ. Καμμένος, για συμμετοχή προσώπων του στενού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού σε ΜΚΟ και εταιρείες με αντικείμενο την περιβόητη «πράσινη ενέργεια».
Μάθαμε και για μια εταιρεία με τον τίτλο Informed Justice Partners (έχει στο λεγόμενο advisory board την κ. Μιράντα Ξαφά, πήγε εκεί μετά την παραίτησή της από το ΔΝΤ), που (έχοντας εσωτερική πληροφόρηση;) επένδυσε στο προαναφερόμενο ασφάλιστρο.
Ακούσαμε και κάτι απίστευτα, που μας πάνε πίσω στη γνωστή υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού. Προσέξτε: «τα αδέλφια του πρωθυπουργού είναι μπλεγμένα σε περίεργη χρηματοοικονομική υπόθεση στην οποία είναι μπλεγμένος και ο κατηγορούμενος στην υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού κ. Μαργέλης, αλλά και το στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Μιράντα Ξαφά».
Από την πλευρά του ο κ. Μαργέλης, με δήλωσή του, τόνισε ότι «η IJ PARTNERS SA ποτέ δεν προέβη σε οποιαδήποτε αγορά CDS επί ελληνικών ομολόγων. Ποτέ κάποιο από τα στελέχη της δεν αγόρασε CDS επί ελληνικών ομολόγων. Ποτέ δεν αγόρασε CDS για λογαριασμό πελατών της. Ποτέ δεν συμβούλευσε αγορά CDS επί ελληνικών ομολόγων. Αντιθέτως, η IJ PARTNERS SA, τόσο δημοσίως όσο και κατ’ ιδίαν, έχει συστήσει την αγορά ελληνικών ομολόγων, από τον Φεβρουάριο του 2010. Και μάλιστα, προέβη σε αγορές ελληνικών ομολόγων, τόσο για λογαριασμό πελατών της όσο και στελεχών της. Ακόμα και σήμερα, στελέχη της κατέχουν ελληνικά ομόλογα. Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της IJ PARTNERS SA, κ. Θεόδωρος Μαργέλλος, έχει επανειλημμένως και δημοσίως λάβει θέση υπέρ της άμεσης κατάργησης των ακαλύπτων CDS» και υπογραμμίζει ότι «θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της για να προστατεύσει τη φήμη της από κοινούς συκοφάντες».
Βγαίνουν μπροστά
Η ΝΔ, δια του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Κώστα Τασούλα, αλλά δια και του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Γιάννη Μιχελάκη, κράτησε αποστάσεις από τον βουλευτή της Β’ Αθηνών, με τον πρώτο να δηλώνει ότι «είναι θέση του κ. Καμμένου, δεν είναι θέση της ΝΔ, όποιος προβαίνει σε τέτοιου είδους σχόλια και χαρακτηρισμούς πρέπει να έχει και τα στοιχεία που τους αποδεικνύουν» και τον δεύτερο, ότι «σε κάθε περίπτωση, όποιος εκφράζει τέτοιες απόψεις, οφείλει να φέρνει και τα στοιχεία που τις αποδεικνύουν».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης μίλησε για «πισώπλατο άθλιο κτύπημα κατά του πρωθυπουργού» και συμπλήρωσε πως «παραμένει ερώτημα αν πρέπει κάποιος να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν μια καταγγελία που προέρχεται από τον κ. Καμμένο». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής αποκάλεσε τη συμπεριφορά του καταγγέλοντα ως «γελοία», ενώ το ΚΚΕ δια του Θανάση Παφίλη, υπογράμμισε ότι «υπάρχει πράγματι σοβαρό θέμα, όπως φαίνεται και πρέπει να υπάρξει απάντηση».
Βέβαια, τα κόμματα έτσι λειτουργούν. Όμως, τα όσα ειπώθηκαν, δημιούργησαν αίσθηση και δεν απέχουν πολύ από όσα υποπτεύονται πολλοί τον τελευταίο καιρό, για τις υπόγειες διαδρομές του συστήματος. Και όσο η κοινωνία πιέζεται, όλο και περισσότεροι, ιδιαίτερα εξ αυτών που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, θα βγαίνουν εκφέροντας απόψεις πολύ «προχωρημένες», αποβάλλοντας τον μανδύα ενός κακώς εννοούμενου καθωσπρεπισμού.
Καιρός είναι, πιστεύουν πολλοί, για ριζοσπαστικές προσεγγίζεις, που θα «ματώνουν» τον πυρήνα του συστήματος. Γιατί αν δεν «ματώσει» το σύστημα, τίποτα δεν θα αλλάξει ποτέ. Ας εξαναγκαστεί λοιπόν στην τελική, να «φάει» για αρχή κάποιους κρίκους του. Με λίγα λόγια, να «φάει» αυτούς οι οποίοι χρησιμοποιούν τα πολιτικά μετερίζια για να εξυπηρετήσουν μόνο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και επιδιώξεις, χωρίς να προσφέρουν στην κοινωνία.
Σκούπα
Είναι πλέον σαφές ότι επέρχεται «σκούπα». Ο λαός είναι εξοργισμένος. Βλέπει να τον υποβάλλουν σε λιτότητες, να του μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις και να του περικόπτουν γενικότερα τα πάντα και από την άλλη, γίνεται δέκτης πληροφοριών ή «πληροφοριών» για τις μεθοδεύσεις με σκοπό τον πλουτισμό συγκεκριμένων προσώπων, που πλαισιώνουν πολιτικά πρόσωπα, ενώ πολλές φορές οι πληροφορίες αγγίζουν και τους «κεντρικούς» χαρακτήρες. Τα περιουσιακά στοιχεία κάποιων δεν δικαιολογούνται.
Ούτε δικαιολογείται η συνεχής αύξηση των «μυστικών» κονδυλίων (βλ. ΥΠΕΞ), για τη χρήση & διάθεση των οποίων ουδείς λογοδοτεί. Επισημαίνω εδώ τις καταγγελίες του του προέδρου της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, πρέσβη Θεόδωρου Δασκαρόλη, ο οποίος κατήγγειλε την ηγεσία του ΥΠΕΞ ότι «επέλεξε την οδό των ανομολόγητων χειρισμών σε καίρια εθνικά θέματα από παραθεσμικούς μηχανισμούς, προφανώς όχι με το αζημίωτο». Οι καταγγελίες, έμειναν αναπάντητες σε ό,τι αφορά στην ουσία τους.
Στη σέντρα...
Από όλα τα παραπάνω, μπορούμε να επιχαίρουμε. Γιατί πλέον, πολλοί είναι εκείνοι που δεν φοβούνται να βγαίνουν μπροστά, να καταγγέλλουν επώνυμα και να στηλιτεύουν τη διαφθορά του συστήματος και τα κακώς κείμενα γενικότερα. Και αυτό, είναι ένδειξη υγείας. Επισημαίνουμε εδώ ότι ακόμα και οι ίδιοι οι καταγγέλλοντες, απορούν για την αμηχανία αλλά και την ανημπορία με τις οποίες το σύστημα αντιμετωπίζει τις καταγγελίες.
Φυσικά, μένει να αποδειχθούν οι όποιες κατηγορίες, απέναντι μάλιστα σε ένα σύστημα το οποίο δεν διακρίνεται για την προδιάθεσή του στην απονομή Δικαιοσύνης (δεν εξυπηρετεί άλλωστε σε τίποτα η κατηγορία για την κατηγορία). Ενδεικτική είναι η γενικευμένη ατιμωρησία, κυρίως πολιτικών προσώπων, που πλήττει καίρια την εικόνα που έχουν οι πολίτες για τους θεσμούς.
Να το πούμε αλλιώς: φυλακή σε αυτή τη χώρα πάνε μόνο οι μη έχοντες. Όμως, καιρός είναι να ακουστούν όσοι θεωρούν ότι έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία για τα «άπλυτα» του συστήματος. Και αυτό, μόνο καλό θα κάνει στην κοινωνία μας. Πρέπει αν όχι να τιμωρηθούν, τουλάχιστον να δεχθούν σκληρή κριτική κάποιοι υψηλά ιστάμενοι.
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"
 http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2011/05/gap.html#ixzz1MuyvBuaZ

Δεν υπάρχουν σχόλια: