Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ...


Με ένα προκλητικό εξώφυλλο και υπό τον τίτλο «Η Θεσσαλονίκη αναζητά το πνεύμα της», κυκλοφόρησε το περιοδικό Aksiyon  (τεύχος 859, 23/5/2011) που εκδίδεται από την αδελφότητα του Χότζα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Οι συνεργάτες του περιοδικού Σελαχαττίν Σεβί και Χασάν Χατζί έκαναν ένα οδοιπορικό στη Θεσσαλονίκη , η οποία, όπως γράφουν, πριν από 100 χρόνια ήταν η δεύτερη, μετά την Κωνσταντινούπολη, μεγαλύτερη πόλη των Οθωμανών και τώρα θέλει να συμφιλιωθεί με την ιστορία της και να επιστρέψει στο ένδοξο παρελθόν της!

Όπως επίσης γράφουν, η αλλαγή σηματοδοτήθηκε πριν από έξι μήνες με την εκλογή του νέου δημάρχου της πόλης κ. Μπουτάρη, ο οποίος φέρεται να είπε: «Θέλουμε να αναβιώσουμε πρώτα από όλα την ιστορική πραγματικότητα της οθωμανικής περιόδου. Οι Τούρκοι, οι Εβραίοι, οι Σλάβοι, οι Έλληνες και άλλες εθνότητες πρόσφεραν στην πόλη μια πολυπολιτισμική ταυτότητα. Στις αρχές του 20ου αιώνα εκδίδονταν στην πόλη 12 εφημερίδες στην τουρκική, την ελληνική και την εβραϊκή γλώσσα. Γιατί να φοβηθώ τους Τούρκους; Μήπως θα έρθουν να κατακτήσουν τη Θεσσαλονίκη;».

Στο κείμενο υπάρχουν συνεντεύξεις επιχειρηματιών, επιστημόνων, καθηγητών -  στο ίδιο πνεύμα της προβολής της οθωμανικής κληρονομιάς στη Θεσσαλονίκη.
Δεν παραλείπεται να επισημανθεί και η ομιλία που έκανε ο  ιδρυτής της αδελφότητας των Νουρτζού, των Πεφωτισμένων,  Σάιντ Νουρσί στη  Θεσσαλονίκη, όπου προσκλήθηκε από το «Κομιτάτο  Ένωση και Πρόοδος» προκειμένου να μιλήσει για την «ελευθερία», το 1908 .



Οι επισκέψεις και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των Τούρκων στη Θεσσαλονίκη θα αυξηθούν τώρα με την απευθείας πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών που θα αρχίσουν στη συμπρωτεύουσα.

Ειλικρινά δεν ξέρουμε πού θα φτάσει αυτή η τουρκολαγνεία ορισμένων. Η Θεσσαλονίκη είναι μια ιστορική πόλη που έχει ένδοξο παρελθόν και  ορισμένοι θέλουν να προβάλουν μόνο  την περίοδο της οθωμανικής κατοχής της, λέτε και η ιστορία της ξεκινάει πριν από πεντακόσια χρόνια…

Επειδή το δημοσίευμα εμφανίσθηκε σε έντυπο του Χότζα, ο οποίος βραβεύτηκε πρόσφατα ως «ειρηνοποιός»  από το CFR ( Council of Foreign Relations), το  ιερατείο  της διεθνούς πολιτικής σκηνής, όπου σχεδιάζονται τα πάντα και υλοποιούνται με χειρουργική ακρίβεια,  ας είμαστε λίγο προσεκτικοί στις δηλώσεις μας και να μην ξεχνάμε ότι για κάποιους η Θεσσαλονίκη θεωρείται «δεύτερη Ιερουσαλήμ»….

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: