Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ο άγνωστος που έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας



Ο άγνωστος που έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος ΈλληναςΣτη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ευρώπης εισέρχεται ο Ivan Glasenberg, διευθύνων σύμβουλος της Glencore, καθώς με τη δημόσια εγγραφή της εταιρείας, η αξία του ποσοστού του στην εταιρεία υπολογίζεται στα 10 δισ. δολάρια.

Με τη δημοσιοποίηση του ενημερωτικού δελτίου για τη δημόσια εγγραφή, το οποίο ξεπερνά τις 1.600 σελίδες, η ιδιοκτησιακή δομή της Glencore βγαίνει στο φως, για πρώτη φορά στα 40 χρόνια της ιστορίας της εταιρείας.

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι ο Glasenberg θα κατέχει μετά τη δημόσια εγγραφή το 15,8% της εταιρείας των 61 δισ. δολαρίων. Κάτι που σημαίνει ότι το ποσοστό του θα αξίζει 9,6 δισ. δολάρια.

Ο Glasenberg αποφεύγει τη δημοσιότητα και όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι ζει για το trading. Χαρακτηριστικό δείγμα της κουλτούρας της Glencore, ο μάνατζερ ξεκίνησε την καριέρα του στην εταιρεία το 1984, σε νεαρή ηλικία και κατάφερε να αναρριχηθεί στην ιεραρχία, φτάνοντας να έχει στα χέρια του το τιμόνι της Glencore. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε ως μαθητευόμενος στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου η πρώτη του δουλειά ήταν να αγοράζει και να πουλά άνθρακα.

Όμως, από τα στοιχεία της Glencore προκύπτει ότι η δημόσια εγγραφή κάνει άλλα τέσσερα στελέχη της δισεκατομμυριούχους.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται ο Daniel Mate και ο Τέλης Μυστακίδης, οι οποίοι διευθύνουν τη μονάδα χαλκού της Glencore. Τα ποσοστά τους αξίζουν 3,7 δισ. δολάρια έκαστο, κάτι που σημαίνει ότι ο Mate γίνεται ο τέταρτος πλουσιότερος Ισπανός και ο Μυστακίδης ο δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ο 49χρονος Μυστακίδης γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά έχει τη βρετανική υπηκοότητα. Σπούδασε στο London School of Economics και δούλεψε για έξι χρόνια στον άλλο κολοσσό των commodities, την αμερικανική Cargill. Προσελήφθη από την Glencore το 1993.

Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: