Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Βιοκλιματική κιβωτός ‘πέντε αστέρων’ ενόψει... Αρμαγεδδώνα



Η Κιβωτός της Παλαιάς Διαθήκης έτη φωτός απέχει από κάτι τέτοιο. Και όμως, είναι και αυτή μία κιβωτός, προορισμένη ακριβώς για τον ίδιο σκοπό: δηλαδή σε περίπτωση πλημμύρας ή άλλης φυσικής καταστροφής να σώσει όσο περισσότερους ανθρώπους μπορέσει, φιλοξενώντας τους στο βιοκλιματικό περιβάλλον της ακόμα και για πολλούς μήνες.
Η «Κιβωτός» είναι το πρότζεκτ του Ρώσου αρχιτέκτονα Αλεξάντερ Ρεμίζοφ, σε συνεργασία με τον συμπατριώτη του επιστήμονα ενεργειακών λύσεων για διαστημικούς σταθμούς Λεβ Μπρίτβιν. Σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Αρχιτεκτονική για την Ανακούφιση από Φυσικές Καταστροφές» της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων.
Πρόκειται για ένα βιοκλιματικό ξενοδοχείο, με προκάτ στοιχεία, σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να ανεγερθεί γρήγορα και να σταθεί σε οποιαδήποτε περιοχή της στεριάς, ακόμα και σε σεισμογενείς περιοχές, ή να επιπλεύσει στη θάλασσα, ακόμη και στη χειρότερη τρικυμία.
Είναι φτιαγμένο από διαφανές τετραφθοροαιθυλένιο, ιδιαίτερα ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, αλλά που επιτρέπει στις ακτίνες του ηλίου να το διαπερνούν και να συντηρούν έναν μεγάλο κήπο στο εσωτερικό του - ο οποίος εξασφαλίζει σταθερό μικροκλίμα για τους ενοίκους του. Η βάση του είναι σχεδιασμένη όπως το κέλυφος ενός οστράκου, γεγονός που του επιτρέπει να επιπλέει στο νερό.
Ο σκελετός του αποτελείται από ξύλινες αψίδες και ατσάλινες καλωδιώσεις, που επιτρέπουν τη γρήγορη ανακατανομή βάρους σε σεισμικές συνθήκες.
Για τις ενεργειακές του ανάγκες συλλέγει θερμότητα και χρησιμοποιεί ανεμογεννήτριες, ενώ έχει ειδικό σύστημα συλλογής βρόχινου νερού. Το πρωτοποριακό ξενοδοχείο έχει έκταση 14.000 τετραγωνικά μέτρα και σύμφωνα με τον σχεδιαστή του, μπορεί να είναι έτοιμο – και στο κόστος ενός απλού ενεργειακά αυτόνομου σπιτιού – ανά πάσα στιγμή αν το λιώσιμο των Πάγων ή ο Αρμαγεδδών το καταστήσει αναγκαίο.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: Εφημερίδα «Δημοκρατία», 8 Ιανουαρίου 2011 – Φωτογραφίες από ΕΔΩ

Σχ. ΚΟ: Προετοιμασία για κάτι τέτοιο;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: