Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Κοίτασμα 170 δις ευρώ βρέθηκε νοτίως της Κρήτης


Μείζον θέμα και περαι­τέρω τριβή ανάμεσα στις σχέσεις Τουρ­κίας – Ελλάδος ανα­μένεται να προκύψει με τα κοιτάσματα πε­τρελαίου που υπάρ­χουν νοτίως της Κρήτης, αλλά και κοντά στο Καστελόριζο και την Κύπρο, μια περιοχή που η Τουρκία εδώ και χρόνια διεκδικεί, γνωρίζοντας προφανώς την ύπαρξη μεγάλων και εκμεταλλεύσιμων πετρελαϊκών κοιτασμάτων.

Οι πληροφορίες από το Ερζερούμ λένε πως Παπανδρέου και Ερντογάν συνομίλησαν για τα θέματα του Αιγαίου, όπως και για το πετρέλαιο. Τα αποτελέσματα των συνομιλιών δεν έγιναν γνωστά στους δημοσιογράφους, όμως είναι βέβαιο πως το θέμα των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυ­σικού αερίου νοτίως της Κρήτης και γύρω από το Καστελόριζο είναι ένα «αγκάθι» για την ελληνική πολι­τική ηγεσία, καθώς η Τουρκία διεκδικεί εδώ και πολλά χρόνια ένα «κομμάτι από την πίτα» του Αιγαίου.

Επομένως, μιλάμε για ενδεχόμενη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με­ταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Θυμίζουμε πως η Τουρκία έχει ήδη οριοθετήσει αυθαίρετα την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) την οποία διεκδικεί μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου, καθώς επίσης έχει ορίσει επί χάρ­του τρεις περιοχές έρευνας για την Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων (ΤΡΑΟ) από το 2007.

Το πετρέλαιο στη Νότια Κρήτη.

Ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημί­ου Κρήτης, Γ. Φώσκολος, ο οποίος είναι και σύμβουλος της καναδικής κυβέρνησης στην αναζήτηση και εκμετάλλευση γαιανθράκων, έχει δηλώσει σε δημοσιογράφους την ύπαρξη πλούσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Κρή­τη, κυρίως στη νότια πλευρά της. «Υπάρχουν τρεις περιοχές κοντά στην Κρήτη, με τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η μια είναι νοτιοανατολικά της Κρήτης και αυτή είναι που γνωρίζουμε περισσότερο, με βάση τα νέα στοιχεία από τη Γεωλογική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και τη Γεωλογική Υπηρεσία της Γαλλίας. Έχουμε επίσης μια άλ­λη, που είναι νοτίως της Κρήτης, κάτω από τη Μεσσαρά. Και υπάρχει επιπλέον ένα σημείο που είναι κοντά, προς τη Λιβύη. Είναι τρεις διαφορετικές περιοχές οι οποίες έχουν απο­θέματα. Μπορώ να μιλήσω μόνο για το ένα απόθεμα με πιθανότητα 50%, διότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πολλά στοιχεία. Το υπολο­γίζω μεταξύ ενός και τριών τρισεκατομμυρίων κυβικών φυσικού αερίου. Και τονίζω φυσικό αέριο, διότι υπάρχει μια ευαισθησία από την κυβέρνηση όταν ακούει πετρέλαιο, που δη­μιουργεί εμπλοκές για το περιβάλλον. Με το φυσικό αέριο δεν έχουμε αυτές τις επιπτώσεις. Το φυσικό αέριο είναι καθαρό, δεν πρόκειται να μολύνει, και θα δείξω επίσης πόσο φυσικό αέριο χάνεται κάθε χρόνο επί 60 εκατομμύρια κυβικά μέτρα από την Κρήτη, νοτίως του νη­σιού. Τα 3 τρισεκατομμύρια αντιστοιχούν σε ισοδύναμο πετρέλαιο, γύρω στα 19 δισεκατομμύρια βαρέλια. Ισοδυναμούν δηλαδή με μια Αλάσκα.

Υπάρχει λοιπόν νοτιοανατολικά της Κρήτης μια… Αλάσκα, η οποία μπορεί να φέρει αναλογία 20% στην ελληνική κυβέρ­νηση και 80% να πάρουν οι επιχειρήσεις που θα κάνουν την εκμετάλλευση. Θα αφήσει δη­λαδή ένα κέρδος σε ευρώ της τάξης των 170 δισ. ευρώ» επισημαίνει ο κύριος Φώσκολος και συμπληρώνει: «Εκτός βεβαίως και από τις δουλειές που θα δημιουργηθούν στην Κρήτη, θα δουλέψουν επίσης όλα τα ναυπηγεία, Σκα­ραμαγκά, τα Νεώρια της Σύρου, θα δώσουμε δουλειά επίσης στους χημικούς μηχανικούς, θα αναπτυχθεί όλη η χημική βιομηχανία.

Γιατί το φυσικό αέριο είναι η πρώτη ύλη με την οποία κάνουμε λιπάσματα, φάρμακα και βεβαίως όλες οι εταιρείες δίνουν και ένα ποσοστό στα Ανώτατα Ιδρύματα, όπως π.χ. έδωσε τώρα η BP στη Λιβύη στο Πολυτεχνείο Τρίπολης 50 εκατομμύρια. Καταλαβαίνετε ότι αυτά τα χρήματα που έρχονται είναι τεράστια και θα δημιουργηθεί μια ανακούφιση».

Γι’ αυτό πήγε η Μέρκελ στην Κύπρο.

Θυμίζουμε πως και η καγκελάριος Μέρκελ επισκέφτηκε την Κύπρο, αμέσως μόλις ανα­κοινώθηκαν οι ανακαλύψεις μεγάλων κοι­τασμάτων αερίου σε θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επιβεβαιώνοντας ότι η ευρύτερη περιοχή μας βρίσκεται στο επί­κεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος για τον ορυκτό της πλούτο.

Ο υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μα­νιάτης σε δηλώσεις του έχει παραδεχθεί πως βάσει των υφιστάμενων επίσημων στοιχείων, η περιοχή του Ιονίου παρουσιάζει σε ορισμέ­να σημεία «σημαντικό ενδιαφέρον», όπως επίσης και η περιοχή του λιβυκού πελάγους και της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Κρήτης, Κύπρου και Αιγύπτου.

«Οι ομοιότητες ωστόσο στα γενικότερα χαρακτηριστικά, με κανέναν τρόπο δεν δίνουν βεβαιότητες εκτίμησης ποσοτήτων υδρογονανθράκων, αν δεν γίνουν οι σωστές έρευνες» κατέληξε.

Εφημερίδα: ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ – ΣΕΛ.12 – 16.01.2011 / Του Διονύση Νίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια: