Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Έρχεται αιφνιδιαστικά ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ Avigdor Liberman για ΑΟΖ και αμυντική συνεργασία

Για την ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου και την συμφωνία ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, όπως και την αμυντική συνεργασία Ελλάδος-Ισραήλ έρχεται στην Ελλάδα αιφνιδιαστικά ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Avigdor Liberman. Ο Α.Liberman θα συνομιλήσει με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία (Πρόεδρο Δημοκρατίας), η δε επίσκεψή του έρχεται να ολοκληρώσει έναν κύκλο επαφών, ορατών και αοράτων που ξεκίνησε με τον κ. Netanyahu στην Αθήνα προ μηνών. Στο μεσοδιάστημα έχουν υπάρξει σημαντικές κινήσεις στο τομέα της άμυνας από πλευράς υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε ότι αφορά το Ισραήλ.

Κατ'αρχήν "πάγωσαν" την προμήθεια των πυρομαχικών των 120 χλστ. από την στιγμή που υπήρξε ιδιαίτερα συμφέρουσα ισραηλινή προσφορά. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Rheinmetall χάνει την προμήθεια, αλλά ότι λαμβάνεται πολύ σοβαρά η ισραηλινή προσφορά. Η οποία συνοδεύεται και από πρόταση αγοράς των ΕΑΣ, χωρίς προαπαιτούμενες υποσχέσεις για προμήθειες. Επίσης προχωρά στο ΓΕΑ η προμήθεια των συλλογών SPICE 1000 και 2000.
Στο τομέα της ενέργειας το σημαντικότερο θέμα που θα συζητηθεί στην επίσκεψη Liberman (12 έως τις 14 Ιανουαρίου) αφορά τους υδρογονάνθρακες που έχουν εντοπιστεί ανατολικά – βορειοανατολικά της Κύπρου στην θέση «Λεβιάθαν».
Το ζήτημα της μεταφοράς του φυσικού αερίου αποτελεί μείζον ζήτημα. Σε αυτό το πλαίσιο η κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού (Λεβιάθαν, Κρήτη, Πελοπόννησος – Ιταλία) βρίσκεται στο επίκεντρο συνομιλιών.
Πέραν τούτου, ο καθορισμός και από την Αθήνα (το αποφεύγουν τόσο η προηγούμενη όσο και η νυν κυβέρνηση) της ελληνικής Ζώνης Οικονομικής Εκμετάλλευσης η οποία εφάπτεται νοτίως του Καστελόριζου της Κυπριακής, συναντά βεβαίως τις αντιρρήσεις της Άγκυρας, η οποία αποκλείεται έτσι από τον «συνεταιρισμό Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας».
Προφανώς αυτό το σημείο είναι και το σημαντικότερο κατά τις επίσημες και ανεπίσημες διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που διεξάγονται αυτόν τον καιρό και που αφορούν μία συνολική ρύθμιση των εκκρεμοτήτων στο Αιγαίο.
Το «αγκάθι» σε αυτές τις διαπραγματεύσεις που ορισμένοι τις βλέπουν και ως «τελικές», είναι ακριβώς ο καθορισμός ή όχι της υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου. Στην ελληνική πλευρά δυστυχώς υπάρχουν προδοτικές φωνές που μιλάνε για "απάλειψη" της ΑΟΖ του Καστελόριζου, όπως αποδείχθηκε από επίσημα έγγραφα που ήρθαν στην δημοσιότητα.
Η Λευκωσία ετοιμάζεται να προχωρήσει στον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων αναφορικά με την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων, δηλαδή πετρελαίου και φυσικού αερίου, από την θαλάσσια περιοχή η οποία βρίσκεται στα όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου.
Ποιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον διευθυντή της διεύθυνσης ενέργειας Σόλωνα Κασσίνη, η Λευκωσία αναμένεται να ενεργοποιήσει το δεύτερο «κύμα» αδειοδοτήσεων μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2011.
Η Κύπρος έχει χωρίσει σε 13 «οικόπεδα» (Blocks) μία θαλάσσια έκταση 51.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων νοτίως της νήσου, η οποία προσφέρεται προς έρευνα και εκμετάλλευση. Σύμφωνα με τον Σ. Κασσίνη ο δεύτερος γύρος πρόκειται να περιλάβει δύο περιοχές στα ανατολικά τα οποία δεν είχαν τεθεί προς ενοικίαση κατά τον πρώτο γύρο αδειοδοτήσεων το 2007.
Είναι σαφές πως ο δεύτερος γύρος αδειοδοτήσεων θα συμπεριλάβει τις περιοχές όπου έληξε η εκκρεμότητα με το Ισραήλ.

defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια: