Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Πανικόβλητο το πολιτικό σύστημα από το κίνημα «Δεν πληρώνω»


Αμήχανη η κυβέρνηση με έντονα σημάδια ανησυχίας, αλλά και όλα τα συστημικά πολιτικά κόμματα, αριστερά και δεξιά, τα οποία παραμένουν άφωνα και μουδιασμένα, παρακολουθούν το αυτόνομο και ανεξάρτητο κοινωνικό κίνημα των πολιτών κατά των διοδίων με την ονομασία «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», να διογκώνεται μέρα με τη μέρα. Είναι πλέον γεγονός ότι οι σταθμοί διοδίων πολλαπλασιάζονται ασταμάτητα και το κόστος μετακίνησης των πολιτών, μετά και την αύξηση στα καύσιμα και τα τέλη κυκλοφορίας, αυξάνεται συνεχώς... και γίνεται δυσβάστακτο. Οι πολίτες δυσκολεύονται να πάνε, όχι μόνο στα χωριά τους ή στα εξοχικά τους, αλλά ακόμα και σ' αυτή τη δουλειά τους.

Τα κόμματα φοβούνται το κίνημα αυτό, όχι τόσο γιατί δεν πληρώνονται κάποια διόδια, αλλά για δύο κυρίως λόγους:

1) Γιατί το κοινωνικό κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» είναι ανεξάρτητο και ακαπέλωτο από κόμματα. Τα δε ελληνικά κόμματα έχουν μάθει να έχουν τα πάντα (μαθητικές, φοιτητικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, μέχρι ΜΚΟ κ.λ.π.) καπελωμένα και απόλυτα ελεγχόμενα από τα ίδια και τώρα έχουν πανικοβληθεί με το κίνημα αυτό, γιατί δεν μπορούν να το ελέγξουν και

2) Γιατί, εξ αιτίας της επερχόμενης κρίσης, φοβούνται μήπως το κίνημα αυτό εξαπλωθεί και σε άλλες μορφές απείθειας όπως μη πληρωμή φόρων, μη πληρωμή τραπεζών, μη καταβολή της ΕΡΤ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ κ.λ.π. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα έχουμε πλήρη κατάρρευση του καθεστώτος.

Τα συστημικά κόμματα λοιπόν, δεν ξέρουν πώς να χειριστούν το θέμα και γι’ αυτό και δεν βγάζουν κάποια ανακοίνωση. Η κυβέρνηση αμήχανη άλλοτε με απειλές και άλλοτε με υποσχέσεις για μεσολάβηση στις εταιρίες εκμετάλλευσης διοδίων και παράκληση μείωσης του αντίτιμου των διοδίων προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση, αλλά φοβάται να καταφύγει σε πιο βίαια μέτρα, για να μην δώσει αφορμή διόγκωσης του φαινομένου. Οι εταιρίες εκμετάλλευσης, έχουν μείνει προς το παρόν μόνες για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο και κάποια στιγμή η υπόθεση θα φτάσει στα Δικαστήρια. Αν υπάρξει δικαστική απόφαση δικαίωσης κάποιου πολίτη, τότε απλά αυτόματα τα διόδια θα καταργηθούν στην Ελλάδα για πάντα.

Ο αριθμός των πολιτών που σταμάτησε πλέον να πληρώνει διόδια μεγαλώνει συνεχώς και μάλιστα οι πολίτες αυτοί είναι από τους πλέον μορφωμένους, επιστήμονες και πολίτες της μεσαίας τάξης. Χθες η δράση του κινήματος σημείωσε τεράστια επιτυχία και το σημαντικότερο είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι οδηγοί που περνούσαν από τις σηκωμένες μπάρες κορνάριζαν επιδοκιμάζοντας και σχηματίζοντας πολλοί εξ αυτών με τα δάκτυλά τους, το σήμα της νίκης. Και αυτό προφανώς δεν γινόταν επειδή τύχαινε να γλιτώσουν εκείνη τη στιγμή το αντίτιμο των διοδίων, αλλά γιατί έβλεπαν στα πρόσωπα των εξεγερμένων, μια αχτίδα αντίστασης σε όλα αυτά που έρχονται.

Πηγή:Προεδρική Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: