Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Πρώτη υποψήφια χώρα στον πλανήτη για χρεωκοπία είναι η Ελλάδα!


ImageΠρώτη υποψήφια στον πλανήτη για χρεωκοπία είναι η Ελλάδα πλέον και όχι η Βενεζουέλα, ενώ στη λίστα εντάχθηκε και η Ισπανία, σύμφωνα με την CMA Datavision.

Δύο ακόμη χώρες της περιφέρειας της ευρωζώνης, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, βρέθηκαν υψηλότερα στη λίστα των 10 χωρών με την μεγαλύτερη πιθανότητα να κηρύξουν στάση πληρωμών, ενώ οι χώρες με την μεγαλύτερη αύξηση στο κόστος ασφάλισης των ομολόγων τους έναντι χρεοκοπίας προέρχονται από τον πυρήνα της ευρωζώνης.

«Οι πέντε χώρες με τις χειρότερες επιδόσεις για το τρίμηνο είναι χώρες της Δυτικής Ευρώπης, επιβεβαιώνοντας ότι το 2010 ήταν ένα από τα δυσκολότερα έτη για την περιοχή μετά την σύσταση του ευρώ το 1999», επισημαίνει σε έκθεσή της η CMA Datavision, εταιρία συγκέντρωσης στοιχείων, όπως αναφέρει το Reuters.

Τα ασφάλιστρα κινδύνου των ισπανικών ομολόγων έναντι χρεοκοπίας ή αναδιάρθρωσης σημειώσαν άνοδο άνω του 50%, κατατάσσοντας την Ισπανία στην 7η θέση ανάμεσα στις 10 πιο επικίνδυνες για χρεοκοπία χώρες, σύμφωνα με την έκθεση, που δημοσιεύθηκε αργά την Πέμπτη.

Η κατάταξη αυτή βασίστηκε σε υπολογισμούς της CMA βάσει σωρευτικής πιθανότητας χρεωκοπίας.

Στην τρίτη και τέταρτη θέση στη λίστα αντίστοιχα, ανέβηκε η Ιρλανδία και η Πορτογαλία στο τέταρτο τρίμηνο του 2010.

Στα τέλη του προηγούμενου έτους, τα CDS των ελληνικών πενταετών ομολόγων διαμορφώθηκαν στις 1.026,5 μονάδες βάσης, που σημαίνει ότι τα ασφάλιστρα κινδύνου για κάθε 10 εκατ. δολάρια ελληνικού χρέους ανήλθαν για την πενταετία σε 1 εκατ. δολάρια.

Η χώρα με την χειρότερη επίδοση στο τέταρτο τρίμηνο ήταν το Βέλγιο, με τα CDS της χώρας να σημειώνουν άνοδο 70,4% στις 219 μονάδες βάσης, λόγω του υψηλού δημοσίου χρέους και της κυβερνητικής κρίσης στη χώρα.

Ακολουθούν η Ισπανία και η Γερμανία, των οποίων τα CDS σημείωσαν άνοδο άνω του 50%, ενώ το κόστος ασφάλισης έναντι αθέτησης πληρωμών για την Ολλανδία και την Γαλλία αυξήθηκε πάνω από 35%.

Οι χώρες με τον μικρότερο κίνδυνο χρεωκοπίας είναι η Νορβηγία, η Φινλανδία και η Σουηδία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: