Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Εκλογική βόμβα από τον ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν δικαιούται η ΝΔ το bonus των 50 εδρών"!


Aμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ την εκλογή 50 βουλευτών από τη Νέα Δημοκρατία τις οποίες κερδίζει επιπλέον της εκλογικής της επίδοσης βάσει του ισχύοντος εκλογικού νόμου, ο οποίος προβλέπει ότι το πρώτο κόμμα έστω και μία ψήφο διαφορά από το δεύτερο κερδίζει 50 έδρες επιπλέον.
Στην χθεσινή σνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα συζητήθηκε επί μακρόν και κατατέθηκαν απόψεις, τεκμηριωμένες κατά την άποψη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζουν ότι από την στιγμή που το ποσοστό του πρώτου κόμματος είναι κάτω από 20%, όπως συμβαίνει εν προκειμένω με τη ΝΔ, ο εκλογικός νόμος δεν δίνει την δυνατότητα στο πρώτο κόμμα να "απολαύσει" το bonus, λόγω χαμηλής συνολικής επίδοσης.
Σημεία του νόμου που αναλύθηκαν από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καταδεικνύουν ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι "τεχνικοί" περιορισμοί στην χρήση του δικαιώματος των 50 εδρών που δεν είχαν προβλεφθεί κατά την κατάρτιση του νόμου Παυλόπουλου (ποιος φανταζόταν τότε ότι η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ θα ερχόντουσαν πρώτο κόμμα με ποσοστό κάτω από 20%;).
Το θέμα θα ανατεθεί σε συνταγματολόγους για να παρουσιάσουν μιά πλήρη επιστημονική τεκμηρίωση και να κατατεθεί η σχετική ένσταση΄, από την στιγμή που όντως υπάρχει θέμα.
Το θέμα του πότε δικαιούται το πρώτο κόμμα τις 50 έδρες έχει απασχολήσει και προεκλογικά το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού κάποιες διατάξεις του νόμου (θα υπάρξει σχετική ανάλσή τους στο defencenet.gr σε επόμενο σημείωμα) αναιρούν την βασική διάταξη που δίνει το "δώρο" στο πρώτο κόμμα από την στιγμή που τα ποσοστά του υποχωρήσουν κάτω από το 20%.
Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, τα αποτελέσματα θα είναι σεισμικά για την κοινοβουλευτική ισορροπία που όλοι γνωρίζουμε τώρα ότι έχει διαμορφωθεί από τις εκλογές της 6ης Ιουνίου: Η ΝΔ θα υποχωρήσει στις 70 έδρες, περίπου, δηλαδή θα πάρει αναλογικά ότι της αντιστοιχεί από τις 50 και ο κομματικός-κοινοβουλευτικός Αρμαγεδόνα που συνέβη στο ΠΑΣΟΚ με πρωτοκλασάτα στελέχη να πηγαίνουν σπίτι τους θα επικρατήσει και στο κόμμα της κεντροδεξιάς. Σε ότι αφορά την τύχη των 50 εδρών αυτές θα μοιραστούν ισομερώς σε όλα τα κόμματα.
Πόσες πιθανότητες έχει να συμβεί κάτι τέτοιο; Αγνοούμε το πλήρες σκεπτικό της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε θα είμαστε επιφυλακτικοί, αλλά το όλο ζήτημα ίσως κριθεί και από το αν θα πάμε άμεσα σε εκλογές ή θα υπάρξει κάποια μορφής συγκυβέρνηση...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: