Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Σάββατο, 10 Απριλίου 2010

Τι σημαίνει δανεισμός "με όρους ΔΝΤ";


  • Το ΔΝΤ δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, ούτε συνηθίζει να φέρεται ευγενικά, όμως επειδή είμαστε στην Ευρωζώνη ίσως και να αλλάξει συμπεριφορά για να μην το... κακοχαρακτηρίσουν!!!
Πολλές φορές οι αποφάσεις που λαμβάνονται όταν το θέμα είναι «καυτό», όπως στην περίπτωση της διάσωσης της Ελλάδας, δεν αναλύονται και με την πρέπουσα προσοχή. Η συμφωνία που επετεύχθη για τον δανεισμό της Ελλάδας δείχνει ευνοϊκή μόνο ως προς τα επιτόκια τα οποία θα κυμανθούν γύρω στο 5%. Ωστόσο, αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «όροι ΔΝΤ» είναι ότι και τα ψιλά γράμματα στις συμβάσεις με τις τράπεζες.
Ενώ δηλαδή τσιμπάμε με τα φανερά, ξαφνικά βρισκόμαστε μπροστά στα πολύ σοβαρά. Βεβαίως, στην περίπτωση του μηχανισμού διάσωσης, η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά αυτούς τους όρους. Μπορεί δηλαδή να «πουλήσουν» επικοινωνιακά τη συμφωνία ως επιστέγασμα της συμφωνίας των Βρυξελλών και ως χτύπημα στους κερδοσκόπους αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Θα πρόκειται σαφώς για μια λεόντεια συμφωνία που θα φέρει από την μπροστινή πόρτα το ΔΝΤ στην Αθήνα. Πιθανότατα για 12 έως 18 μήνες η ελληνική οικονομία θα τελεί υπό κηδεμονία.
Το ΔΝΤ θα απαιτήσει νέο γύρο περικοπών, αυτή τη φορά και στον ιδιωτικό τομέα. Χθες η UBS ανέφερε ένα σενάριο περί μείωσης κατά 20% των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Τώρα θα μου πείτε που θα ωφελήσει αυτό αφού θα μπει η χώρα σε βαθιά ύφεση, η κατανάλωση θα καταβαραθρωθεί και χιλιάδες νοικοκυριά θα περάσουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του ΔΝΤ όπου κι αν πήγε.
Επίσης, θα ζητήσει απολύσεις, μείωση του δημόσιου τομέα. Αυτές ήδη ετοιμάζονται τόσο με την απομάκρυνση συμβασιούχων όσο και με απολύσεις στους ΟΤΑ και μετατάξεις που θα φέρει το σχέδιο Καλλικράτης. Οπότε μην απορήσετε αν δείτε την ανεργία να ανεβαίνει στο 15%.
Τέλος, θα απαιτήσει λιγότερο δημόσιο, με λίγα λόγια αποκρατικοποιήσεις παντού και ξεπούλημα των «ασημικών». ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, αεροδρόμια και κυρίως ο προβληματικός ΟΣΕ θα περάσουν στα χέρια ιδιωτών.
Αυτά τα δραματικά θα συμβούν τους επόμενους μήνες στην Ελλάδα.
Και μια υποσημείωση. Στην Ουγγαρία όπου ενεπλάκη το ΔΝΤ και διέλυσε τα πάντα, κυβερνά σοσιαλιστική κυβέρνηση. Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις ενόψει των μεθαυριανών εκλογών δίνουν διαφορά 40 μονάδων, με το κυβερνών κόμμα να έχει πάει στα Τάρταρα, ήτοι μόλις 20% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.
Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση ορισμένων εδώ στην Ελλάδα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: