Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

Έκθεση δύο ξένων κολοσσών, κάνει λόγο για δυνατότητα άντλησης ακόμη και 100.000 βαρελιών στο Νομό Ιωαννίνων - Ξαναρχίζουν οι έρευνες για πετρέλαιο στην Ήπειρο!!!

• Πρώτες υποψήφιες για νέες έρευνες πετρελαίου, που είχαν διακοπεί πριν χρόνια, είναι η Ήπειρος και η Δυτική Ελλάδα. Μάλιστα η υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη εμφανίζεται κατʼ αρχάς θετική σε μια τέτοια εξέλιξη και αναμένεται για το σκοπό αυτό να ληφθούν και οι πολιτικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα θα συγκροτηθεί ένας φορέας, που θα έχει σκοπό το συντονισμό των ενεργειών και την προετοιμασία των διαγωνισμών για την εκχώρηση των δικαιωμάτων έρευνας.


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...


Εξάλλου, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, δυο πετρελαϊκοί κολοσσοί, «Chevron» και «Royal Dutch Shell», κατέθεσαν επίσημα το ενδιαφέρον τους στο Υπουργείο Ανάπτυξης για «άνοιγμα» περιοχών στην Ήπειρο, προκειμένου να κάνουν έρευνες και στη συνέχεια, να προχωρήσουν σε γεωτρήσεις.

Η έκθεση που συνέταξαν οι ξένες εταιρίες κάνει λόγο για δυνατότητα άντλησης ακόμη και 100.000 βαρελιών πετρελαίου την ημέρα, μόνο από το Νομό Ιωαννίνων, τη στιγμή που οι ενεργειακές ανάγκες της χώρας είναι 400.000 βαρέλια την ημέρα. H Ήπειρος, αλλά και η Ελλάδα γενικότερα, παραμένει μία από τις πλέον ανεξερεύνητες περιοχές της Mεσογείου, αναφέρει η εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» των Πατρών. Παράγοντες, όπως βαθιά νερά και δύσκολο γεωλογικό υπόβαθρο, αλλά και διάφορες σκοπιμότητες, αποθάρρυναν στο παρελθόν μεγάλης κλίμακας έρευνες.


ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ


Όπως τονίζεται σε δημοσίευμα του «Έθνους», πριν από μερικά χρόνια, στη Δυτική Eλλάδα (Hλεία, Hπειρο, Eπτάνησα) διενεργήθηκαν έρευνες από δύο ξένες κοινοπραξίες, την αγγλική «Enterprise» και την αμερικανική «Triton», στο πλαίσιο του πρώτου διεθνούς γύρου παραχωρήσεων που είχε οργανώσει η ΔEΠ-EKY για λογαριασμό του υπουργείου Aνάπτυξης. Tα στοιχεία που προέκυψαν από τις εν λόγω έρευνες στις περιοχές πέριξ των Iωαννίνων (Καλπάκι), της Hγουμενίτσας, της Aιτωλοακαρνανίας (Aιτωλικό, Aστακός, Nεοχώρι) και στη B.Δ. Πελοπόννησο κρίνονται ως ιδιαίτερα ικανοποιητικά, και μπορούν να οδηγήσουν στην ανακάλυψη μεγάλων κοιτασμάτων. Oι ξένες εταιρείες στο διάστημα 1997-2001 πραγματοποίησαν έρευνες σε χερσαίες περιοχές 10.000 τετρ. χλμ. συνολικά και έξι ερευνητικές γεωτρήσεις επενδύοντας γύρω στα 60 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με γεωλόγους, γνώστες της ευρύτερης περιοχής στη Δυτική Eλλάδα, το θέμα γεωλογικών και γεωφυσικών ερευνών δεν έχει κλείσει, αφού η γεωλογική δομή της περιοχής είναι συνέχεια αυτής της Nότιας Iταλίας και της Aλβανίας, όπου έχουν ανακαλυφθεί σημαντικά πετρελαϊκά κοιτάσματα.

Eκτιμάται ότι τουλάχιστον 2 δισ. βαρέλια πετρελαίου μπορεί να είναι «παγιδευμένα» στην περιοχή.

Πρωινός λόγος
greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: