Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010

Στο "στόχαστρο" η Ελλάδα. Ο σχεδιασμός επίθεσης κατά της πατρίδας μας έγινε στην τελευταία συνεδρίαση της Bilderberg στον Αστέρα


Την προσφυγή της χώρας μας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό βοήθειας, που ισοδυναμεί με παραπομπή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), προεξοφλούν ήδη οι ξένοι επενδυτικοί οίκοι και οι ξένες τράπεζες, με πρώτη την Goldman Sachs. Η αντιμετώπιση των αγορών απέναντι στην Ελλάδα αποτυπώνεται ανάγλυφα στην επιστολή που απέστειλε στέλεχος της αμερικανικής τράπεζας στους μεγάλους πελάτες της, την οποία αποκαλύπτει «Το Βήμα». Στο κείμενο, το οποίο υπογράφει ο επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας στην Ευρώπη Ερικ Νίλσεν, διατυπώνεται χωρίς περιστροφές η εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς τη στήριξη του ΔΝΤ. Ταυτόχρονα διεθνείς αναλυτές δήλωναν χθες σε διεθνή πρακτορεία ότι έχει εξαντληθεί η υπομονή τους για το «ελληνικό πρόβλημα» και ουσιαστικά προέτρεπαν τη χώρα μας «να το πάρει απόφαση» και να δηλώσει ότι δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει τις δανειακές της ανάγκες.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι η επίσκεψη κλιμακίου του ΔΝΤ στην Αθήνα περιγράφεται από τους ίδιους κύκλους ως «ευκαιρία» για έναν πρώτο γύρο διαπραγματεύσε- ων γύρω από τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες το Ταμείο θα δανείσει το Ελληνικό Δημόσιο. Ο κ. Νίλσεν θεωρεί αναπόφευκτη τη χρήση του διμερούς μηχανισμού στήριξης που αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Το έγγραφο-ντοκουμέντο της Goldman Sachs, αλλά και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις αγορές, είναι και εξήγηση για την ξέφρενη πορεία που ακολουθούν και πάλι τα spreads, πιέζοντας τη χώρα μας να καταφύγει στην ευρωπαϊκή βοήθεια και να πάψει να προσπαθεί να βγει μόνη της από την κρίση.
Στην επιστολή που απέστειλε το στέλεχος της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας στους μεγάλους πελάτες της προεξοφλείται η αδυναμία της Ελλάδας να τα καταφέρει χωρίς τη στήριξη του ΔΝΤ. Επιπλέον επισημαίνονται οι ανησυχίες της επενδυτικής κοινότητας για το αν η ελληνική κυβέρνηση θα δεχθεί τους όρους που θα θέσει το ΔΝΤ για να παράσχει βοήθεια, για το ύψος της ευρωπαϊκής βοήθειας και το κόστος δανεισμού που θα προκύψει για την Ελλάδα, καθώς και για το αν τελικά το συγκεκριμένο σχήμα βοηθείας θα είναι αρκετό για τη χώρα μας. Ο κ. Νίλσεν αναφέρεται και στην κατάσταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αμφιβάλλοντας για την ενίσχυση που παρέχει στις ελληνικές τράπεζες η επανενεργοποίηση κρατικών εγγυήσεων ύψους 14 δισ. ευρώ για την έκδοση ομολόγων, με δεδομένα τα χρηματοδοτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημόσιο.
Το στέλεχος της Goldman Sachs χαρακτηρίζει θετικό το γεγονός ότι το ΔΝΤ βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ υποπτεύεται ότι με αφορμή αυτή την επίσκεψη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με την οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τους όρους που θα θέσει ο οργανισμός για την παροχή δανείων στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Νίλσεν, το ΔΝΤ θα απαιτήσει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσω περικοπών στο κόστος εργασίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, ίσως να θεωρηθεί αναγκαία η περικοπή κατά 15%-20% των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας. Επίσης εκτιμάται ότι θα ζητηθεί η λήψη νέων μέτρων με στόχο τον περιορισμό του ελλείμματος, τα οποία θα οδηγήσουν σε υψηλότερα επίπεδα την ανεργία.
Ο κ। Νίλσεν δηλώνει στην ίδια επιστολή ότι τελικά η χώρα δεν θα αποφύγει το ΔΝΤ και ότι η Ελλάδα θα λάβει δάνειο ύψους 20-25 δισ. ευρώ, με το ΔΝΤ να χρεώνει επιτόκιο λίγο πάνω από το 3% και την Ευρώπη περί το 4%-5%. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs δεν βλέπει «φως στο τούνελ», σημειώνοντας ότι ακόμη και αν ληφθεί, αυτή η βοήθεια δεν είναι αρκετή για να καλύψει τις δανειακές ανάγκες των επόμενων 18 μηνών

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: