Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Το Προξενείο και οι εκλογές στη ...Θράκη μας !



Ένα μικρό αφιέρωμα στα παιχνίδια του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου και στους νέους μειονοτικούς βουλευτές που εξελέγησαν…
Πέρασαν κι αυτές οι εκλογές και πάλι στη Θράκη είχαμε μία από τα ίδια. Εξελέγησαν 3 μειονοτικοί βουλευτές (2 στη Ροδόπη και 1 στην Ξάνθη),
κάτι που είναι πρόοδος για τους τουρκόφρονες αλλά και αναμενόμενο με δεδομένες τις πληθυσμιακές αναλογίες στην περιοχή. Για να μην πούμε ότι ήταν και …αποτυχία τους, αφού ο μεν Μπαράν έχασε την έδρα στην Ξάνθη για 300 ψήφους, ο δε Ιλχάν πέταξε στα αζήτητα 10.000 μειονοτικούς ψήφους που θα μπορούσαν να εξωπετάξουν και τον Στυλιανίδη από τη Βουλή! Μέχρι την τελευταία στιγμή το αποτέλεσμα ήταν αβέβαιο, καθώς δεν ήταν γνωστές οι βουλές του …Κυρίου (Προξένου). Τελικά επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά, έτσι όπως είχαν προαναγγελθεί μέσες άκρες από τις φυλλάδες που πληρώνει ο λεγάμενος.
Στην Ξάνθη λοιπόν ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ …δεκαπλασίασε τίς ψήφους πού εἶχε πάρει πριν 2,5 χρόνια, μέ το ρεκόρ των 11.000 σταυρών, αφού εισέπραξε την προίκα του Μάντατζη. Ο τελευταίος θυμίζουμε ότι τελείωσε την πολιτική του καριέρα μετά τις μανούβρες που επιχείρησε μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και …DEB κι έτσι στερήθηκε η πατρίδα μας ένα πολύτιμο πολιτικό κεφάλαιο. Βεβαίως υπάρχουν κι άλλοι χώροι, λιγότερο προσκηνιακοί, που μπορούν να τον κερδίσουν, με τους οποίους ποτέ δεν έκοψε τις παρτίδες, όπως φάνηκε με τις πιέσεις προς το ΠαΣοΚ να τον ξαναδεχτεί πίσω… Τώρα το πώς προκρίθηκε ο Ζεϊμπέκ για βουλευτής (κι όχι ο Χατζημεμίς της ΔΗΣΥ, λ.χ. ή ο Μπουρχάν Μπαράν του ΠΑΣΟΚ) θα σας γελάσω. Ας προσεχθούν πάντως όσα κατήγγειλε προεκλογικά και μετεκλογικά ο Μπαράν στα τοπικά ΜΜΕ (εφ. «Θράκη» 2-5-12), πως «το Προξενείο τον καταδίκασε γιατί δεν το προσκύνησε»… Άλλωστε κι ο Π. Σγουρίδης μετά τις εκλογές συνεχάρη τον Μπουρχάν «για την παλληκαρίσια εκλογική μάχη, μακριά από τις συνήθεις ξένες επιρροές».* Προφανώς ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κάποια επιπλέον «εχέγγυα» θα διέθετε… Να έπαιξε ρόλο και η αποστολή του στη Ρόδο, όπου δια του απεσταλμένου του Μετέ στήνεται μειονοτικό πρόβλημα για τη χώρα μας; Να ήταν κάτι άλλο που δεν βγήκε στη φόρα; Θα σας γελάσω. Για μας είναι αρκούντως εύγλωττη η ανωτέρω φωτογραφία από το www.tourkikanea.gr, στην οποία ποζάρει με τον Μετέ στο χάτιμ του Εχίνου (13-5-12), κάτω από το τεράστιο πανώ που γράφει «Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης». Αν αυτός θα είναι ο «αριστερός» βουλευτής της Ξάνθης, τότε οι φασίστες πράκτορες πώς θα είναι;!
Στη Ροδόπη η πρωτιά του Αχμέτ Χατζηοσμάν (10.773) ήταν αναμενόμενη και ήταν αυτή που έδωσε στο τέως κυβερνητικό κόμμα το μεγαλύτερο ποσοστό του στην Ελλάδα (!), αφήνοντας πίσω ακόμα και την Κρήτη! Από την άλλη το Προξενείο πόνταρε και στην είσοδο της Μπακογιάννη στη Βουλή, οπότε επέτρεψε στον Ιλχάν Αχμέτ (θυμίζω ότι κάποια στιγμή Ιλχάν και Σάρνιτς ούτε ήθελαν να αντικρυστούν) πάνω από 10.000 ψήφους, οι οποίοι τουλάχιστον αυτή τη στιγμή πήγαν χαμένοι. Φαντάζομαι όμως ότι είναι μία καλή υποθήκη για το μέλλον, αφού η μεν Ντόρα δεν θα πάει χαμένη (αφού διαθέτει τέτοιες πλατ.. έεεε ικανότητες), ο δε Ιλχάν έδειξε ότι μπορεί να της φέρει ψήφους που δεν θα μάζευε ούτε σε 10 νομούς (στη 2η φωτό τον βλέπετε από την προεκλογική του επίσκεψη στα γραφεία του τουρκο-κόμματος DEB). Βεβαίως είχαμε και την εκλογή δεύτερου μειονοτικού βουλευτή στην Κομοτηνή, του οδοντίατρου Αϊχάν Καραγιουσούφ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αϊχάν δείχνει διαφορετική περίπτωση: με τα άψογα ελληνικά του, με την μη έκθεσή του στα εθνικιστικά τουρκοκυκλώματα, με την ενεργό συμμετοχή του στο κίνημα κατά του χρυσού γεννά ελπίδες για κάτι καλύτερο από τα συνήθη. Δεν παραμυθιαζόμαστε και δεν ξεχνάμε βεβαίως την κατάληξη και του παλιού βουλευτή του Συνασπισμού, Μουσταφά Μουσταφά, που επίσης είχε ανάλογες προϋποθέσεις μα τελικά δεν κατάφερε να επιβιώσει πολιτικά μακρυά από τη γραμμή της Άγκυρας. Ευχόμαστε όμως ειλικρινά στον κ. Αϊχάν καλή τύχη!
Τέλος παραθέτουμε για λόγους ιστορικούς – μα και για λόγους κατανόησης του κλίματος στο οποίο γίνονται οι εκλογές στη μειονοτική κοπνωνία της Θράκης – την προεκλογική ανακοίνωση (30-4-12) της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης»:
«Αξιότιμα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, η Ελλάδα πηγαίνοντας στις πρόωρες εκλογές της 6ης Μαΐου θα σχηματίσει το νέο της κοινοβούλιο. Όπως είναι γνωστό υπό τις σημερινές συνθήκες, με το μέτρο του πλαφόν του 3%, οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν μπορούν να εκλέξουν ανεξάρτητο βουλευτή. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης στις εκλογές του 1989 πρώτη φορά μετείχαν ανεξάρτητοι και είχαν βγάλει έναν βουλευτή. Αμέσως μετά από αυτές τις εκλογές με το σύστημα του πλαφόν που εφαρμόστηκε και στους ανεξάρτητους υποψήφιους, κατέστη πλέον αδύνατο η μειονότητα να εκλέξει ανεξάρτητο βουλευτή. Διότι για να εκλεγεί ανεξάρτητος βουλευτής χρειάζεται το 3% της χώρας, δηλαδή περίπου 300.000 ψήφοι. Για την εκπροσώπηση πλέον της κοινότητας μας είχε απομείνει μια επιλογή. Αυτή η επιλογή ήταν να ενωθεί ισχυρά γύρω από τους Τούρκους υποψηφίους εντός των πολιτικών κομμάτων.
Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης αγωνίστηκαν με περηφάνια και πίστη ενάντια στα χρόνια προβλήματα που βίωναν. Για την καλύτερη δυνατή συνέχεια αυτού του αγώνα είναι ανάγκη να εκλεγεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός Τούρκων υποψηφίων στην Ελληνική Βουλή. Είναι απόλυτη η πίστη μας πως για να ακουστεί ελεύθερα και δυνατά η φωνή της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην Βουλή και για να εκπροσωπηθεί επαρκώς η μειονότητα μας, πρέπει πηγαίνοντας συνειδητοποιημένα στην κάλπη να στηρίξουμε τους Τούρκους υποψήφιους.
Αξιότιμα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, με την ελπίδα πως στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 θα στηρίξετε τους Τούρκους υποψηφίους εν γνώσει σας πως δεν υπάρχει δυνατότητα να χάσουμε ούτε μια ψήφο, ευχόμαστε οι εκλογές αυτές να βγουν καλότυχες για την μειονότητα και την πατρίδα μας.»
«Αντιφωνητής», 16-5-2012
* Πώς τώρα προέκυψε επεισόδιο μεταξύ Χρυσαυγιτών (;) και Μπουρχάν σε καφετέρια της πλατείας της Ξάνθης με ύβρεις («γαμώ την Τουρκία», «αν είσαι Τούρκος να πας στην Τουρκία», «δεν θέλουμε Τούρκους στην Ελλάδα» κ.ά.) οι οποίες αλλού θα κολλούσαν πολύ περισσότερο, παραμένει άγνωστο…
 
 trikalagr.blogspot.com/2012/05/blog-post_9200.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: