Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Οι Τούρκοι κάνουν άσκηση απόβασης σε βραχονησίδα!


Σε όλα τα επιχειρησιακά επίπεδα κλιμακώνει η Τουρκία τις προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα, προσπαθώντας έτσι να εκμεταλλευτεί το κενό εξουσίας που έχει η χώρα μας, προδιαγράφοντας παράλληλα το θερμό καλοκαίρι που στήνουν οι στρατοκράτες της Αγκυρας με την ανοχή βεβαίως της πολιτικής ηγεσίας τους.


 Μετά τη χθεσινή αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για την τουρκική άσκηση ζεύξης του ποταμού Εβρου, σήμερα φέρνουμε στο φως δύο σύνθετες αεροναυτικές ασκήσεις των γειτόνων μας, που βρίσκονται σε εξέλιξη κατά μήκος των μικρασιατικών παραλίων!

 Ειδικότερα, μια τεράστια πολεμική μηχανή έχει τεθεί σε κίνηση στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου, αλλά και μέσα στο Αιγαίο, εντός του ΕΕΧ και των ΕΧΥ από το βορρά μέχρι το νότο, εκτελώντας αποβάσεις, αποστολές αεροπορικής υποστήριξης (CAS) αεροπορικής περιπολίας και απαγόρευσης (CAP), ανθυποβρυχιακές αποστολές, αποστολές καταστροφής στόχων επιφανείας με την επωνυμία Beyaz Fertina (αεροναυτική) και Efes 2012 (αποβατική).

Οι ασκήσεις ξεκίνησαν την επομένη των ελληνικών εκλογών, στις 7 Μαΐου, και η μεν πρώτη ολοκληρώνεται στις 17 και η δε δεύτερη στις 24 Μαΐου.

Οι δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί είναι τεράστιες, ουσιαστικά πρόκειται για επίδειξη ισχύος ή καλύτερα για επιχείρηση τρομοκράτησης της Ελλάδας, δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση διεξαγωγής ερευνών από την Τουρκία εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

 Η τουρκική αποβατική άσκηση διεξάγεται κυρίως στην περιοχή του κόλπου Ντογκάνμπεϊ, αλλά αυτήν τη φορά περιλαμβάνει και απόβαση ειδικών δυνάμεων σε… βραχονησίδα!

 Τμήματα βατραχανθρώπων SAS και SAT και μία διμοιρία καταδρομών συμμετείχαν στην άσκηση.

 Επίσης συμμετέχουν δύο LST κλάσης Osmangazi και Sarucabey, 15 LCT κλάσης Ç-117 και 10 LCM κλάσης Ç-302 και τα συνοδευτικά τους, τα οποία ξεκινούν καθημερινά από τον ναύσταθμο της Φώκαιας, σε διάφορα σημεία, νοτίως της χερσονήσου της Ερυθραίας.

7.500 άτομα!
 Η διοίκηση και ο συντονισμός των αποβατικών δυνάμεων ανατέθηκε στη Στρατιά Αιγαίου. 

Στην αποβατική άσκηση Efes-2012 συμμετέχει προσωπικό αποτελούμενο από 7.500 άτομα, τα οποία επανδρώνουν τις μονάδες και τα ναυτικά-αεροπορικά μέσα που ακολουθούν:

 - 56 πολεμικά αεροσκάφη (F-16 και F-4), τέσσερα μεταγωγικά αεροσκάφη, δύο αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, 33 μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα, καθώς επίσης και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

 - Πολεμικά πλοία (φρεγάτες, κορβέτες, υποβρύχια), 52 αποβατικάσκάφη, 60 ελαστικές λέμβοι και σκάφη της διοίκησης ασφαλείας ακτών.

 - Τέσσερα μηχανοκίνητα τάγματα πεζικού, δύο επιλαρχίες αρμάτων, τέσσερις μοίρες πυροβολικού, δύο τάγματα πεζοναυτών, τέσσερις ομάδες της διεύθυνσης ειδικών δυνάμεων του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, τμήματα βατραχανθρώπων SAS και SAT, και δύο τάγματα καταδρομών στρατοχωροφυλακής.

 Από το 2009, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, κατά τον σχεδιασμό της ασκήσεως Efes εκείνου του έτους, αποφάσισαν την ενοποίηση της αμφίβιας επιχείρησης με νυκτερινές επιχειρήσεις. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εχθρική περιοχή όπου έλαβε χώρα η εν λόγω επιχείρηση δόθηκε η κωδική ονομασία «Νησί».

Σύμφωνα με το σενάριο, αλεξιπτωτιστές της διοίκησης ειδικών δυνάμεων του τουρκικού ΓΕΕΘΑ πραγματοποίησαν νυκτερινή ρίψη με ελεύθερη πτώση από ύψος 10.000 ποδών, προκειμένου να προσβάλουν στόχους πίσω από την αμυντική τοποθεσία του εχθρού, που είχε τις δυνάμεις του ανεπτυγμένες σε νησί.

 Προβλεπόταν η καταστροφή του κέντρου διοίκησης και η δολοφονία των επιτελικών αξιωματικών και εν συνεχεία η καταστροφή ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών και η κατάληψη των βενζινάδικων για ευνόητους λόγους: 

Οι πρώτες δυνάμεις δεν μπορούν να μεταφέρουν καύσιμα και τα τεθωρακισμένα και τα οχήματα χρειάζονται καύσιμα τουλάχιστον μερικές ώρες μετά. 

Στη συνέχεια, το δεύτερο κύμα, ο 1ος λόχος της 11ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας, που μεταφέρθηκε με 15 μεταφορικά ελικόπτερα σε τρία κύματα των πέντε ελικοπτέρων έκαστο, πραγματοποίησε νυκτερινή αεροκίνητη ενέργεια υποστηριζόμενη από επιθετικά ελικόπτερα Cobra, τα οποία με τα όργανα νυκτερινής σκόπευσης έπληξαν εχθρικούς στόχους.
 
Βασίλης Θασίτης
www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: