Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Δέκα Τρόποι να Βάλετε Τάξη Στην Α-ταξία του Σπιτιού Σας


Είτε πρόκειται για το σπίτι ή το χώρο εργασία σας το να μαζεύετε άχρηστα πράγματα γύρω σας σίγουρα κάνει τη ζωή σας περισσότερο δύσκολη και επηρεάζει αρνητικά τη φυσική αλλά και την πνευματική σας υγεία. Σύμφωνα με έρευνες όταν κάποιος έχει την τάση να συγκεντρώνει άχρηστα πράγματα, εκκρίνεται η αντίστοιχη «ορμόνη του στρες» κορτιζόλη. Η συγκέντρωση υψηλών επιπέδων κορτιζόλης μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας, όπως ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα, διαταραχές στο ζάχαρο, υψηλή πίεση, χαμηλή πυκνότητα οστών και παχυσαρκία.
Ποια είναι, λοιπόν η λύση; Ξεφορτωθείτε τα! Αντιμετωπίστε τα άχρηστα πράγματα στη ζωή σας σαν τον ΕΧΘΡΟ σας γιατί αυτό ακριβώς είναι. Ναι, είναι μία αέναη μάχη αλλά για να διατηρήσετε τη φυσική και πνευματική σας υγεία είναι μία μάχη που αξίζει να την κερδίσετε. Σε ένα δεύτερο επίπεδο το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις προσωπικές σας σχέσεις. Πετάξτε μακριά όσες απλά βρωμίζουν το χώρο σας σαν ενεργειακά παράσιτα στη ζωή σας. Αν έχετε λίγο φαντασία τα παρακάτω βήματα εφαρμόζονται και στις προσωπικές σας συναναστροφές. Έτοιμοι;
1.) Ορίστε τη θέση που πρέπει να έχει κάθε αντικείμενο. Αν κάτι δεν έχει τη θέση του, τότε θα καταλήξει πιθανώς εκεί που δεν πρέπει. Αυτό ακούγεται απλό, αλλά είναι αλήθεια σε πολλές περιπτώσεις. Αν αυτό σας γίνει συνήθεια το να οργανώσετε το χώρο σας και να τον διατηρήσετε έτσι απλά σημαίνει ότι βάζετε πάλι στη θέση του, «στο σπίτι του» το οποιοδήποτε αντικείμενο αφού έχετε τελειώσει να το χρησιμοποιείτε.
2.) Γνωρίστε τι έχει μέσα η ντουλάπα σας. Αν αγοράσετε κάποιο καινούργιο ρούχο, δώστε αυτό που είναι παλιό και δεν σας κάνει, ή είναι φθαρμένο. Μην μπείτε στον πειρασμό να αγοράσετε νέες κρεμάστρες.
3.) Αν έχετε παιδιά, μάθετέ τους να μαζεύουν τα πράγματά τους. Τα παιδιά από τη φύση τους μαζεύουν πράγματα, όπως ένας σκύλος κολλάει εύκολα τσιμπούρια. Αν δεν εκπαιδεύσετε τα παιδιά σας να μαζεύουν τα πράγματά τους, όχι μόνο η δική σας δουλειά θα είναι πιο δύσκολη, αλλά θα αποκτήσουν και κακιές συνήθειες που θα τους ακολουθήσουν και στην ενηλικίωσή τους.
4.) Όταν έρχονται γράμματα και λογαριασμοί ασχοληθείτε εκείνη την ώρα. Δεν είναι δύσκολο να μαζευτούν πάρα πολύ γρήγορα άχρηστα χαρτιά, διαφημιστικά φυλλάδια κτλ. Μόλις περάσει ο ταχυδρόμος ξεδιαλέξτε τι από αυτά σας ενδιαφέρει. Βάλτε στην άκρη λογαριασμούς, πετάξτε τα άχρηστα και ό,τι άλλο δεν θέλετε και κρατήστε αυτά που χρειάζονται σε ένα μέρος, το οποίο όμως καλό θα είναι κάθε μήνα να κοιτάτε τι χρειάζεστε από αυτά που βάζετε εκεί. Αντικαταστείτε τους παλιούς χρυσούς οδηγούς και τηλεφωνικούς καταλόγους με τους νέους.
5.) Ο χώρος κοντά στην εξώπορτα είναι ένα συνηθισμένο σημείο συγκέντρωσης πραγμάτων που μπορεί να είναι άχρηστα. Αποθηκεύστε στη θέση του ό,τι δεν πρέπει να είναι εκεί ή βάλτε σε ένα καλάθι ή κουτί αυτά τα αντικείμενα που ενδέχεται να χρησιμοποιήσετε κατά την είσοδό σας/έξοδό σας από το σπίτι.
16671-1_n
6.) Έχετε ένα κουτί που εκεί θα βάζετε πράγματα που δεν σας χρειάζονται και θέλετε να τα χαρίσετε κάπου. Με το που θα γεμίσει δώστε τα σε εκείνους που τα έχουν ανάγκη.
7.) Βάλτε αγγελίες σε σάιτ κοινωνικής δικτύωσης για πώληση/χάρισμα αντικειμένων που δεν χρειάζεστε πια. Αν δεν πουληθούν τότε ακολουθείστε το βήμα 6.
8.) Οργανώστε τα πράγματα των παιδιών σας. Αν για παράδειγμα το παιδί σας τρελαίνεται για τα τουβλάκια, δείξτε του ποιος είναι ο συγκεκριμένος χώρος που μπορεί να τα αποθηκεύει, ράφι, ντουλάπα, κουτί.
9.) Μην αγοράζετε αντικείμενα αν δεν τα χρειάζεστε πραγματικά και αν δεν έχετε χώρο για αυτά. Επειδή κάτι μπορεί να είναι ευκαιρία αγοράς δεν σημαίνει ότι το χρειάζεστε ή ότι έχετε το χώρο για αυτό. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το κάνετε σαν άσκηση.
10.) Κρατάτε το χώρο σας καθαρό—κουζίνα, πάγκους, γραφεία κτλ. Τα μόνα πράγματα που θα πρέπει να βρίσκονται εκεί είναι αυτά που είναι η θέση τους εκεί.
Ξεφορτωθείτε οτιδήποτε άχρηστο από τη ζωή σας που απλά πιάνει χώρο και θα είστε χαρούμενοι, πιο υγιείς και παραγωγικοί σε ό,τι και αν κάνετε στη ζωή σας.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: