Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Για ενδεχόμενο εκλογικό πρόβλημα λόγω απογραφής προειδοποιεί ο Δικηγορικός Σύλλογος




 Πιθανό θεωρεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Ιωάννης Αδαμόπουλος, το ενδεχόμενο αμφισβήτησης της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών, λόγω της μη δημοσίευσης των στοιχείων της τελευταίας απογραφής από την ΕΛΣΤΑΤ.

Σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «εξαιρετικά σοβαρή συνταγματική παράλειψη» σχετικά «με τη μη δημοσίευση των στοιχείων της τελευταίας απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ». Ο κ. Αδαμόπουλος αναφέρει πως «η τελευταία απογραφή ολοκληρώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, την 24η Μαΐου 2011- ημερομηνία, η οποία επιβεβαιώνεται επίσημα και αδιαμφισβήτητα από σχετικό Δελτίο Τύπου της ίδιας της Αρχής».

«Ως εκ τούτου καθόσον έχει ήδη παρέλθει έτος από την τελευταία ημέρα διεξαγωγής τής ως άνω απογραφής, τα αποτελέσματα αυτής θεωρείται ότι έχουν ήδη δημοσιευθεί. Κατά συνέπεια ο αριθμός των βουλευτικών εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας θα έπρεπε να καθοριστεί με βάση τον νόμιμο πληθυσμό των εκλογικών περιφερειών, όπως προέκυψε, σύμφωνα με την απογραφή αυτή» πρόσθεσε.

Αυτό όμως, σύμφωνα με τη δήλωση του προέδρου του ΔΣΑ, «δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να υφίσταται εξαιρετικά σοβαρή συνταγματική παράλειψη καθώς, στο μέτρο που εκτιμάται ότι έχουν επέλθει ουσιώδεις μεταβολές στην κατανομή του πληθυσμού ανά περιφέρεια, σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή (2001) αντιστοίχως, συνεπάγεται αλλαγές στον αριθμό των βουλευτικών εδρών ανά εκλογική περιφέρεια».

Παράλληλα, αναφέρει πως «οι ενστάσεις που, μετά βεβαιότητας θα ασκηθούν κατά του κύρους των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου, ενδέχεται να οδηγήσουν όχι μόνο σε μαζική ανακατανομή των βουλευτικών εδρών σε μεγάλο μέρος εκλογικών περιφερειών αλλά και σε επαναπροσδιορισμό της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης κάθε κόμματος, θέτοντας ενδεχομένως σε κίνδυνο ακόμα και την εμπιστοσύνη της Βουλής προς την τότε κυβέρνηση και κατ' επέκταση την ίδια την κυβερνητική σταθερότητα».

«Για τους λόγους αυτούς ο ΔΣΑ εκφράζει την έντονη θεσμική ανησυχία του για τον κίνδυνο πρόκλησης οξύτατης συνταγματικής κρίσης, η οποία, πέρα από τα σοβαρότατα προβλήματα που αναμένεται να προκαλέσει στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, θα θέσει υπό αμφισβήτηση και το διεθνές κύρος της χώρας μας. Διαπιστώνει, επιπλέον, αδικαιολόγητη καθυστέρηση σχετικά με τη μη δημοσίευση των στοιχείων της τελευταίας απογραφής από την ΕΛΣΤΑΤ, κατά τρόπο ώστε να καθίσταται επί του παρόντος ανέφικτη η κατ' ουσία εφαρμογή του άρθρου 54 παρ. 2 του Συντάγματος. Τέλος, ο ΔΣΑ ζητεί την παραίτηση της Διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ και επιφυλάσσεται για την περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των μελών της εν λόγω Αρχής καθώς και κάθε άλλου αρμόδιου οργάνου της εκτελεστικής εξουσίας» τονίζει.

Ο κ. Αδαμόπουλος καταλήγει, στην ανακοίνωση, πως δεν είναι «η πρώτη φορά, που πράξεις ή παραλείψεις της ΕΛΣΤΑΤ χρήζουν διερεύνησης και ποινικής αξιολόγησης» και υπενθυμίζει πως, από την 29η Σεπτεμβρίου 2011, ο ΔΣΑ «έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τη διάπραξη σοβαρότατων αξιοποίνων πράξεων από την ΕΛΣΤΑΤ, που αφορούν σε παράνομη διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 σε 15,4%, με τελικό αποτέλεσμα την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο και τη συνακόλουθη επιβολή στη χώρα σκληρών δημοσιονομικών και άλλων μέτρων σε βάρος του Ελληνικού Λαού».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: