Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Tέλος στη δημόσια προσευχή μουσουλμάνων στη Γαλλία



Η απαγόρευση των προσευχών στους δρόμους τέθηκε σε εφαρμογή χθες στη Γαλλία, αναγκάζοντας χιλιάδες μουσουλμάνους πιστούς να πάνε σε ένα προσωρινό χώρο λατρείας, ένα παλιό κτίριο της πυροσβεστικής που παρέμενε αναξιοποίητο. Το γεγονός εξόργισε μια μικρή, αλλά ηχηρή μειοψηφία.
Η απαγόρευση είναι μια ένδειξη των προβλημάτων της Γαλλίας στην ενσωμάτωση των μουσουλμάνων, που ανέρχονται σε 5 εκατομμύρια αλλά δεν έχουν χώρους λατρείας. Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από μια μακρά διένεξη, στην οποία πρωταγωνίστησε η ηγέτις της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν. Η Λεπέν επέκρινε το θέαμα των μουσουλμάνων πιστών που άπλωναν χαλάκια και προσεύχονταν σε δρόμους σε μεγάλες γαλλικές πόλεις.
Ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν ανακοίνωσε ότι εφεξής οι μουσουλμάνοι στο Παρίσι οφείλουν να πηγαίνουν να προσεύχονται στους δημόσιους χώρους που τους διατίθενται γι' αυτό, ενώ εκκρεμεί η ανέγερση ενός τεράστιου χώρου προσευχής. Προειδοποίησε ταυτόχρονα πως όσοι δεν υπακούσουν θα αντιμετωπιστούν με αυστηρότητα -- και ενδεχομένως χρήση βίας -- από την αστυνομία, που τερματίζει την 'ανοχή' της προς όσους προσεύχονται στον δρόμο.
Επτά μήνες πριν από την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, η απαγόρευση ώθησε αρκετούς στη Γαλλία να σχηματίσουν την εντύπωση πως η κυβέρνηση προσεταιρίζεται τους οπαδούς της ακροδεξιάς για να τους πείσει να υποστηρίξουν την κεντροδεξιά παράταξη του προέδρου Νικολά Σαρκοζί.
Στο χώρο λατρείας, ο σεΐχης Μοχάμεντ Σάλαχ Χάμζα επέβλεπε τις προσευχές. «Είναι η αρχή μιας λύσης», είπε. «Οι πιστοί είναι ικανοποιημένοι που βρίσκονται εδώ. Ο χώρος, που μπορεί να φιλοξενεί 2.000, είναι γεμάτος». Πιστοί εξέφραζαν επίσης αισιοδοξία. «Εδώ είναι καλύτερα από το δρόμο», είπε ένας άνδρας. «Προφανώς (το ότι οι μουσουλμάνοι προσεύχονταν στους δρόμους) σόκαρε τον κόσμο».
Η Λεπέν είχε αναφερθεί στο φαινόμενο των μουσουλμάνων που προσεύχονται σε δρόμους και πεζοδρόμια κάνοντας λόγο περί «εισβολής».
«Η Μαρίν Λεπέν το ξεκίνησε όλο αυτό», σχολίασε μια γυναίκα που είπε πως ονομάζεται Ασιά. «Τώρα, η κυβέρνηση απαγόρευσε τις προσευχές στους δρόμους και μας έστειλε εδώ για να πάρει ψήφους από Εθνικό Μέτωπο -- αυτό είναι όλο».
Οι πρωτοβουλίες του Σαρκοζί για τον περιορισμό των επιδείξεων θρησκευτικής πίστης, όπως η απαγόρευση οι γυναίκες να φορούν μαντίλα σε δημόσιους χώρους, προκάλεσαν επικρίσεις καθώς στρέφονται σχεδόν αποκλειστικά κατά των μουσουλμάνων.
Η Γαλλία έχει την μεγαλύτερη κοινότητα μουσουλμάνων από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, αλλά μόνο ένα μικρό ποσοστό τους -- 10%, ή περίπου το ίδιο ποσοστό με τους καθολικούς -- είναι θρησκευόμενοι, σύμφωνα με μουσουλμανικές οργανώσεις.
Η εκδήλωση ακραίων ισλαμιστικών τάσεων είναι σπάνια στη Γαλλία γενικά, αλλά υπήρξαν ορισμένες οργισμένες αντιδράσεις. Μια ώρα πριν από την πρώτη προσευχή νεαροί με γενειάδες, πράσινες κορδέλες στο κεφάλι και πανό συγκεντρώθηκαν στην οδό Μιρά, όπου γίνονταν ως σήμερα συχνά δημόσιες προσευχές, για να αποθαρρύνουν την μετάβαση των πιστών στο νέο χώρο λατρείας.
«Κανένα σύστημα στο σύμπαν δεν μπορεί να μας ελέγξει πέρα από τον Αλλάχ», φώναζε ένας νεαρός άνδρας. «Υπάρχει περισσότερη αξιοπρέπεια στο να προσεύχεσαι στο γρασίδι από το να προσεύχεσαι στο τζαμί», υποστήριζε ένας δεύτερος.

http://www.iefimerida.gr/news/19116/t%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%AE-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B1

Δεν υπάρχουν σχόλια: