Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Πως μπορούμε να πληρώσουμε την ΔΕΗ χωρίς χαράτσι


Κάποτε η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, αρνήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ, γιατί περιείχε μέσα και δικαιώματα υπέρ της ΕΡΤ. Πριν δύο μήνες, ο υπουργός οικονομικών κ. Βενιζέλος (συνταγματολόγος) είπε πως δεν μπορούν να ενσωματωθούν φόροι μέσα στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Νομικοί κύκλοι με τους οποίους μιλήσαμε, μας είπαν ότι....
είναι πέρα για πέρα αντισυνταγματική, έτσι κι αλλιώς, η έκτακτη εισφορά στα ακίνητα που....

επέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα παράνομες τόσο η ενσωμάτωσή της μέσα στον λογαριασμό της ΔΕΗ, όσο και η απαράδεκτη απειλή ότι θα διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, η οποία διακοπή ενδέχεται να προκαλέσει υλικές ζημιές, αλλά και κινδύνους σωματικών βλαβών, ακόμα και θανάτων σε καταναλωτές που θα στερηθούν αναίτια τη χρήση του.

Οι ίδιοι νομικοί κύκλοι μας είπαν (και το μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη) ότι υπάρχει νόμιμος τρόπος αποφυγής της καταβολής αυτής της έκτακτης εισφοράς μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, χωρίς τον κίνδυνο να διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Μας είπαν λοιπόν πως:

1) Αν η κυβέρνηση βάλει μέσα στο φάκελο που θα αποστείλει η ΔΕΗ, σε ξεχωριστό χαρτί την έκτακτη εισφορά, τότε ο πολίτης μπορεί να πληρώσει μόνο τον λογαριασμό του ηλεκτρικού για να μην του κοπεί το ρεύμα και να μην πληρώσει την έκτακτη εισφορά, εφόσον δεν το επιθυμεί. Το μόνο που μπορεί να κάνει τότε η κυβέρνηση είναι αφενός να μην χορηγεί φορολογική ενημερότητα στον πολίτη και αφετέρου να βάλει την αρμόδια ΔΟΥ να βγάλει το σπίτι του συγκεκριμένου πολίτη στον πλειστηριασμό, αν έχει φυσικά τα κότσια. Εξάλλου στην περίπτωση αυτή, οι προσφυγές που θα ασκήσουν οι πολίτες εναντίον των πράξεων των αρμόδιων ΔΟΥ για αντισυνταγματικότητα της έκτακτης εισφοράς, θα ματαιώσει στην πράξη την είσπραξη.

2) Αν όμως η κυβέρνηση βάλει στο ίδιο χαρτί τα χρήματα που αφορούν τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και εκείνα που αφορούν την έκτακτη εισφορά και εφόσον η ΔΕΗ αρνείται να εισπράξει μόνο τα χρήματα που την αφορούν (και μάλιστα αυτό θα συμβεί και για πρακτικούς λόγους, δεδομένου ότι στα κομπιούτερ της ΔΕΗ θα φέρεται ο καταναλωτής χρεωμένος και με την ενσωματωμένη εισφορά, σε ενιαίο ποσό, οπότε δεν θα μπορεί ο αρμόδιος υπάλληλος να κάνει διάκριση) τότε ο πολίτης έχει το δικαίωμα να πάει στο ΤΠΔ και να παρακαταθέσει τα χρήματα που αφορούν τον λογαριασμό της ΔΕΗ και μόνον, κοινοποιώντας στην ΔΕΗ με δικαστικό επιμελητή το γραμμάτιο παρακαταθήκης. Αυτή, όπως μας είπαν, είναι, με βάσει τον νόμο, νόμιμη καταβολή της αντιπαροχής για την γενόμενη από την ΔΕΗ παροχή. Στην περίπτωση αυτή η ΔΕΗ δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να κόψει την ηλεκτροδότηση, αφού ο καταναλωτής θα της έχει ήδη καταβάλει νόμιμα και με τον προσήκοντα τρόπο, όλα της τα δικαιώματα που αφορούν την ίδια.

Αν παρόλα αυτά, η ΔΕΗ προχωρήσει παράνομα στην διακοπή της ηλεκτροδότησης, ο καταναλωτής έχει δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση από την ΔΕΗ, για όποια ζημιά υποστεί εξ αιτίας της παράνομης διακοπής.

Μετά από αυτή τη νόμιμη λύση, την οποία η κυβέρνηση και ο συνταγματολόγος υπουργός της, την γνωρίζουν και την φοβούνται, μόνο μια επιλογή έχει η κυβέρνηση. Να περιλάβει στο νομοσχέδιο που θα ψηφίσει, διάταξη που να λέει ότι το ρεύμα θα διακόπτεται, έτσι κι αλλιώς, ακόμα και αν εξοφληθεί η ΔΕΗ, οπότε, όπως αντιλαμβάνεστε, τότε θα περιπέσει στα έσχατα σκαλοπάτια του εξευτελισμού και της παραβίασης νόμων και Συντάγματος. Θα έχει απλά μετατρέψει την ΔΕΗ σε όργανο αναγκαστικής εκτέλεσης εναντίον των πολιτών.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: