Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ...ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ... ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ


Η υποχρεωτική ένταξη των Ταμείων στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων με βάση τη Συμφωνία της 21ης Ιουλίου για το χρέος, είναι η χαριστική βολή στα αποθεματικά των Ταμείων. Είναι η αποθέωση της λεηλασίας της περιουσίας των ασφαλιστικών Ταμείων από τις κυβερνήσεις και τους εργοδότες. 
Ερχεται να ολοκληρώσει το διαχρονικό πλιάτσικο στις εισφορές των εργαζομένων, που για μισό αιώνα συνεχίστηκε αμείωτο από όλες τις κυβερνήσεις σε όφελος του κεφαλαίου, αφού η αξιοποίηση της περιουσίας τους και των αποθεματικών δίνονταν στο κεφάλαιο και τα ίδια δανείζονταν για να επιβιώνουν.
Ηδη, κατ' εντολή της κυβέρνησης αυτές τις μέρες συνεδριάζουν οι διοικήσεις των Ταμείων και μεθοδεύεται η ένταξή τους στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής ομολόγων, ύψους περίπου 25 δισ. ευρώ, τα οποία θα ριχτούν στη χοάνη αποπληρωμής του χρέους που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής υπέρ της πλουτοκρατίας. Η απόφαση αυτή θα έχει δραματικές συνέπειες για όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Δεν είναι μόνο οι απώλειες από το λεγόμενο «κούρεμα» των ομολόγων, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Στην πραγματικότητα, με τη μεθόδευση αυτή τα ασφαλιστικά Ταμεία απογυμνώνονται τελείως από τα αποθεματικά τους. Για 30 ολόκληρα χρόνια χάνουν την περιουσία τους η οποία υποθηκεύεται για να πληρωθεί το χρέος. Με αυτόν τον τρόπο, κρατικά ομόλογα τα οποία τα Ταμεία υπολόγιζαν να έχουν στη διάθεσή τους τα επόμενα χρόνια, για να πληρώνουν τις συντάξεις και να καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους ασφαλισμένους, μετατρέπονται σε «χαρτιά» χωρίς καμιά αξία.
Πρόκειται για καραμπινάτη και απροκάλυπτη ληστεία και μάλιστα σε μια εποχή που τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων έχουν κατακρεουργηθεί: Εχουν αυξηθεί τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, συρρικνώθηκαν οι ιατροφαρμακευτικές παροχές, μειώθηκαν οι συντάξεις για να είναι τα ταμεία... βιώσιμα. Δηλαδή, ο ληστής ζητά από το θύμα του να του δώσει δανεικά κι αγύριστα. Δε χρειάζεται, φυσικά, να πούμε πόσο απειλητική είναι αυτή η εξέλιξη ακόμα και για τις εναπομένουσες πενιχρές συντάξεις και άλλες παροχές...

Ομως, και αυτή η δραματική εξέλιξη δεν είναι μεμονωμένη. Είναι μέρος της συνολικής αντεργατικής πολιτικής και της ενιαίας στρατηγικής που έχουν χαράξει κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας να μετακυλιστεί το κόστος της καπιταλιστικής κρίσης στα λαϊκά στρώματα, ώστε να βγουν πιο δυναμωμένοι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Μάλιστα, η κυβερνητική προπαγάνδα δεν διστάζει και το νέο αυτό έγκλημα να το δικαιολογήσει με το «επιχείρημα» ότι με αυτόν τον τρόπο θα «σωθεί η χώρα». Είναι η ίδια πολιτική που στο όνομα του «χρέους», της κρίσης κλπ. έχει οδηγήσει στην επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας, στη μείωση των μισθών, τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, στην επιδότηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών μέσα από προγράμματα του ΟΑΕΔ.
Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι έτσι δεν «σώζεται η χώρα», αλλά η πλουτοκρατία. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν αυτόν τον εκβιασμό. Τώρα, χρειάζεται να απαντήσουν και να διεκδικήσουν με μια γροθιά: «Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά των Ταμείων». Με κάθε τρόπο να αποτρέψουν την ανταλλαγή των ομολόγων και να απαιτήσουν να πληρωθούν όλα τώρα από την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Να υπερασπιστούν τον ιδρώτα τους, τις συντάξεις τους, την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, που κινδυνεύουν να γίνουν παρανάλωμα στο βωμό της αντιλαϊκής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: