Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Τέλος η φυλακή για τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν;



Μια εξέλιξη η οποία εάν τελικά προκύψει θα αποτελέσει ριζοσπαστική αντιμετώπιση του προβλήματος με την κουρδική εξέγερση στην Τουρκία αλίευσε ο κόμβος «ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ» του γνωστού μας από την εμπλοκή του στην απαγωγή, κράτηση και φυλάκιση του Αμπντουλάχ Οτζαλάν, αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων, Σάββα Καλεντερίδη.

Η είδηση φέρεται να έχει αλιευθεί από την τουρκική εφημερίδα «Ταράφ» και αφορά στο ενδεχόμενο αποφυλάκισης του Κούρδου ηγέτη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) και μετατροπή της ποινής σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Μια τέτοια κίνηση θα συνιστούσε όντως επαναστατική αντιμετώπιση του προβλήματος αφού ο συμβολισμός του μηνύματος προς τον κουρδικό λαό, τους «ορεσίβιους Τούρκους» όπως τους αποκαλεί το επίσημο τουρκικό κράτος το οποίο δεν αναγνωρίζει την ύπαρξή τους.

Πρόκειται ασφαλώς για μια υπόθεση που έχει όμως και την αντίστροφη ανάγνωσή της, αφού συχνά τέτοιου είδους παραχωρήσεις μετά από χρόνια εντελώς διαφορετικής συμπεριφοράς, θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως αδυναμία και οδηγώντας τους Κούρδους στο συμπέρασμα ότι έχει φθάσει η κατάλληλη ώρα για να εξαπολύσουν την τελική επίθεση με στόχο τη δημιουργία του δικού τους κράτους, έστω και μετά από ενδιάμεσα στάδια (π.χ. αρχικά εξασφάλιση αυτονομίας).

Το αίτημα για την μετατροπή της ποινής του Οτζαλάν σε κατ’ οίκον περιορισμό το κατέθεσε και ο πρόεδρος του Ιράκ, ο Κούρδος επικεφαλής του Πατριωτικού μετώπου του Κουρδιστάν (PUK: Patriotic Union of Kurdistan), Τζαλάλ Ταλαμπανί.

defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: