Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

IBEX, NASA και η Μυστηριώδης Κορδέλλα




1

Στους ουράνιους χάρτες της NASA, το διαστημόπλοιο της Interstellar Boundary Explorer (IBEX) δείχνει ότι οι συνθήκες στην άκρη του Ηλιακού μας Συστήματος είναι πιο δυναμικές από ότι αρχικά σκεφτόμασταν.
Το IBEX παρακολουθεί τις συνθήκες του ορίου μεταξύ του τοπικού διαστρικού μέσου και της Ηλιόσφαιρας. Την προστατευτική φυσαλίδα που προστατεύει το Ηλιακό μας σύστημα. Μετρά τα ενεργητικά ουδέτερα άτομα (ENAs) τα οποία δημιουργούνται στο διαστρικό όριο, όπου τα σωματίδια των Ηλιακών ανέμων συγκρούονται με το διαστρικό μέσον. Τα (ENAs) τρέχουν προς τον Ήλιο με ταχύτητες 160.000 έως 3,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα την ώρα.
Ο πρώτος χάρτης δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2009 και έδειχνε μια μια προβλεπόμενη κορδέλα με κόμπο από (ENAs) που τρέχουν προς τον Ήλιο. Ένας νέος χάρτης έξι μήνες αργότερα δείχνει δραματικές αλλαγές, ο κόμπος της κορδέλας έχει εκτυλιχτεί, αν και η μεγάλης Κλίμακος δομή της έχει μείνει σταθερή.
Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες δεν συμφωνούν λέγει ο David McComas, ο κυρίως ερευνητής του IBEX και βοηθός αντιπροέδρου, στο Southwest Research Institute in San Antonio.
Αυτή η ανακάλυψη λέγει είναι απίστευτα δυναμική, μεταξύ του Ηλίου μας και του Γαλαξία σε τόσο πολύ μικρό χρονικό διάστημα για τα Αστρονομικά δεδομένα !
© Ion Maggos
2
3
4
5
6

Δεν υπάρχουν σχόλια: