Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

«Ένα Νόμισμα για έναν Ενωμένο Κόσμο»



Το Bancor ήταν ένα υπερεθνικό νόμισμα, που εμπνεύστηκε ο John Keynes κατά τα έτη 1940-1942 και το οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο πρότεινε να εισαχθεί μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σχ. ΚΟ: Ο John Keynes - Τζων Κέυνς (1883 - 1946) ήταν Άγγλος οικονομολόγος, μαθηματικός, καθηγητής πανεπιστημίου, συγγραφέας και ανώτατος κρατικός υπάλληλος. Δημιούργησε, με τα έργα του και τους οπαδούς του, τη λεγόμενη κεϋνσιανή σχολή στην οικονομική επιστήμη.
Αυτό το νεοσυσταθέν υπερεθνικό νόμισμα στη συνέχεια θα χρησιμοποιούνταν στο διεθνές εμπόριο ως λογιστική μονάδα εντός ενός πολυμερούς ανταλλακτικού συστήματος εκκαθάρισης - τη Διεθνή Ένωση Εκκαθάρισης (International Clearing Union) - η οποία επίσης, θα έπρεπε να ιδρυθεί.
Το Bancor έπρεπε να υποστηρίζεται από ανταλλαγές σε είδος και η αξία του εκφραζόταν σε βάρος χρυσού. Ωστόσο, η βρετανική πρόταση της καθιέρωσης ενός υπερεθνικού νομίσματος δεν θα μπορούσε να υπερισχύσει έναντι των συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες κατά τη διάσκεψη του Μπρέτον Γουντς έθεσαν το αμερικανικό δολάριο ως νόμισμα - κλειδί για τον κόσμο.
Μετά το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008, (και τον αργό θάνατο του δολαριου) η πρότασή του Keynes έχει αναβιώσει: Σε ομιλία του τον Μάρτιο 2009 με τίτλο ‘Η Μεταρρύθμιση του Διεθνούς Νομισματικού Συστήματος’, ο Zhou Xiaochuan, ο διοικητής της Τράπεζας της Κίνας, ονόμασε την πρόταση του Keynes για το bancor ως «διορατική» και πρότεινε την έγκριση από το ΔΝΤ ενός παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος ως απάντηση στην οικονομική κρίση του 2007-2010. Υποστήριξε ότι ένα εθνικό νόμισμα ήταν ακατάλληλο ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, λόγω του ‘διλήμματος Triffin’ - της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι εκδότες αποθεματικού νομίσματος, στην προσπάθεια να επιτευχθούν ταυτόχρονα οι στόχοι της εγχώριας νομισματικής πολιτικής τους και η κάλυψη της ζήτησης και άλλων χωρών για αποθεματικό νόμισμα.
Μια παρόμοια ανάλυση μπορείτε να βρείτε στην έκθεση των Ηνωμένων Εθνών "Experts on reforms of the international monetary and financial system" ("Εμπειρογνώμονες σχετικά με τις Μεταρρυθμίσεις του Διεθνούς Νομισματικού και Χρηματοπιστωτικού Συστήματος»), καθώς και στη μελέτη του ΔΝΤ που δημοσιεύθηκε στις 13 Απριλίου 2010.
Τα τελευταία χρόνια, ο ένας μετά τον άλλο, οι παγκόσμιοι ηγέτες μιλάνε για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου παγκόσμιου αποθεματικού συναλλαγματικού νομίσματος. Μάλιστα, το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα άρχισαν ήδη να συζητούν σοβαρά για το ποιο θα είναι το νόμισμα που θα αντικαταστήσει το αμερικανικό δολάριο. Τον Οκτώβριο του 2010, 420 τράπεζες ζήτησαν ένα παγκόσμιο νόμισμα προκειμένου να αποτραπεί ο διαφαινόμενος νομισματικός πόλεμος.
Η πιο ‘ηχηρή’ δήλωση ήταν το 2009, κατά τη σύνοδο της G8 στην L’Aquila της Ιταλίας, όταν ο Ρώσος Πρόεδρος Dmitry Medvedev παρουσίασε στους δημοσιογράφους ένα νόμισμα που αντιπροσωπεύει το "νόμισμα του μελλοντικού ενωμένου κόσμου".
"Αυτό είναι το σύμβολο της ενότητάς μας και της επιθυμίας μας να επιλύσουμε αυτά τα θέματα από κοινού" είπε o Medvedev.
Ο Ρώσος ηγέτης με περηφάνια παρουσίασε το κέρμα, το οποίο έγραφε στα αγγλικά "United Future World Currency"«Νόμισμα του Μελλοντικού Ενωμένου Κόσμου».
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι το νόμισμα είχε κοπεί στο Βέλγιο και φέρει τη φράση Unity in Diversity, δηλ. «Ενότητα στην Πολυμορφία (ή Ποικιλομορφία)».
Στην επίσημη ιστοσελίδα του "United Future World Currency" βλέπουμε το παρακάτω χαρούμενο προσωπάκι με την εξής λεζάντα: "Θα ήθελα πολύ να κρατώ στα χέρια μου το νόμισμα του μέλλοντος. Διότι, μέσα από αυτό το μικρό στρογγυλό αντικείμενο θα νιώθω όλο τον κόσμο στα χέρια μου". - Σάσα, 9 χρονών, Γαλλία.
Η πρωτοβουλία του "United Future World Currency" ανήκει στον Ιταλό πρώην δημοσιογράφο Alessandro Sassoli, ο οποίος φαίνεται έχει δυνατές διασυνδέσεις με διεθνείς προσωπικότητες. Πάντως, τόσο στην ιστοσελίδα του όσο και στις συνεντεύξεις του, ο Sassoli δεν αναφέρει το Παγκόσμιο Νόμισμά του ως 'Bancor', αλλά μάλλον, ως UFWC, τα αρχικά δηλαδή του "United Future World Currency".
Παρακάτω αναφέρεται το κείμενο που υπάρχει στην αρχική σελίδα (μετάφραση / πηγή: Λόγιος Ερμής) :
Ένωση Προγράμματος Δημιουργίας Μελλοντικού Παγκόσμιου Νομίσματος
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑ
Ο κόσμος σε ένα νόμισμα. Αυτό είναι το όραμά μας, η ελπίδα μας. Είναι μια ανάγκη και μια πρόκληση. Αυτό που φαίνεται ένα άπιαστο όνειρο γίνεται μια αναπόφευκτη ιστορική, οικονομική και κοινωνική διαδικασία. Είναι ένα γεγονός που είναι συνυφασμένο με τη μοίρα της ανθρώπινης εξέλιξης.
Το ενιαίο νόμισμα γίνεται η προϋπόθεση για μιαν όλο και πιο παγκοσμιοποιημένη Ανθρωπότητα. Ένα εικονικό νόμισμα (σ.σ. το "εικονικό" το προσέξατε; Άρα δεν πρόκειται να είναι καθόλου νόμισμα αλλά εικονική νομισματική ψηφιακή μονάδα!!!) ικανό να εκφράζεται σε μιαν ενιαία και κατανοητή γλώσσα για την προώθηση της έμφυτης επιθυμίας της ανθρωπότητας για να πάει πιο μακριά, να ξεπεράσει τα όρια, και να κινηθεί προς τις πραγματικές αρχές της ειρήνης, της ελευθερίας, της αδελφοσύνης και της κατανόησης πέρα από τα ζητήματα φυλών (σ.σ. εννοεί Εθνών), πολιτικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων και κομματικών συμφερόντων.
Σας παρουσιάζουμε στους λαούς των εθνών, στις κυβερνήσεις, στους θεσμούς, στους διανοούμενους, στους απλούς ανθρώπους, πραγματιστές και ιδεαλιστές, μελετητές και, πάνω απ’ όλα στους νέους - τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του μέλλοντος - με έναν απλό και ευκολονόητο τρόπο το μακροπρόθεσμο όραμα για την οικοδόμηση της ιδανικής γέφυρας ενός αύριο και την ερμηνεία ενός ονείρου να μετατρέψει σε πραγματικότητα ένα όραμα.
Σε αυτό το πρόγραμμα, το νόμισμα για άλλη μια φορά αναλαμβάνει τον στόχο που είχε από την αρχή της δημιουργίας του: να διευκολύνει και να κωδικοποιήσει τις ανθρώπινες ανάγκες για εμπορική και κοινωνική ανταλλαγή.
Και να γίνει μια μορφή καθαρής "επικοινωνίας" μεταξύ των διαφόρων λαών - ένας δίαυλος που θα προωθεί τις ιδέες, τα ιδανικά, τις πληροφορίες και τον πολιτισμό.
Αυτό αποτελεί την πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευημερία....
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: